Ga jij ook voor een wascapsule?
De eerste wascapsules kwamen in 2012 op de markt en waren ontwikkeld door Procter & Gamble. In de capsule zit vloeibaar wasmiddel dat vrijkomt als het omhulsel door water oplost. Dankzij wascapsules is wassen nog nooit zo gemakkelijk geweest. Geen gedoe meer met doseren van vloeibaar wasmiddel of waspoeder. Gewoon een wascapsule in de trommel bij je wasgoed en klaar is Kees. Je gebruikt heel wat van deze capsules (of pods), zeker wanneer je (kleine) kinderen hebt. Het lijkt dan vaak of je wasmachine overuren draait.
Dit maakt het interessant om te kijken waar je je wascapsules het meest voordelig koopt. Probleem hierbij is alleen dat dit best een zoektocht is. Er zijn namelijk zoveel aanbiedingen en aanbieders. Ook zitten er lang niet altijd evenveel capsules in een verpakking. Deal.nl laat zich hier niet door uit het veld slaan en laat je in één oogopslag zien waar jouw waspods het goedkoopst zijn. Dit doen we door alle prijzen terug te rekenen tot de prijs van één enkele wascapsule.

Wascapsules in de aanbieding?
Wascapsules voor de bonte was, de gekleurde was of juist speciaal voor donkere was? Pods van Robijn, Ariel wascapsules, Lenor wascapsules of gebruik je Persil discs? Of misschien kies je bewust voor een ecologische variant of voor pods zonder parfum. Wat je favoriete wascapsules ook zijn, wij vergelijken alle soorten en merken. Dus ook die van jou! Vandaag is een mooi moment om te beginnen met besparen op de kosten van je wascapsules. Kijk voor je nieuwe koopt even op Deal.nl en check waar je het meest voordelig uit bent. Eerlijk, makkelijk en snel! Of bekijk een wasmiddel aanbieding, Robijn wasmiddel of Neutral wasmiddel.
Geen wascapsules bij de kids!
Je kunt er niet genoeg voor waarschuwen, maar houd wascapsules altijd buiten bereik van kinderen. Kids zien deze vrolijk gekleurde ‘balletjes’ al snel aan voor een snoepje. Kids zijn razendsnel, zeker als het om snoepen gaat, en voor je er erg in hebt, stoppen ze een capsule in de mond. Dat wil je niet meemaken, dus berg ze veilig op. De tweede tip is dat je de pods op een droge plek bewaart. Bewaar je ze op een vochtige plek, dan wordt het omhulsel aangetast. Hierdoor plakken ze eerst alleen nog maar aan elkaar. Maar liggen ze langer op een vochtige plaats, dan lost het omhulsel op en loopt het vloeibare wasmiddel eruit.
Hoeveel wascapsules gebruik je per was?
Het grote voordeel van wascapsules is dat je niet meer na hoeft te denken over de dosering. De inhoud van een waspod is namelijk al afgestemd op een bepaalde hoeveelheid was. Voor een was tot ongeveer 7 kilo gebruik je 1 wascapsule. Heeft je wasmachine een grote laadcapaciteit, waardoor je bijvoorbeeld wel 10 kilo wasgoed tegelijk kan wassen? Gebruik dan 2 capsules per was, maar doe dit dan alleen als je de trommel helemaal vol hebt.
Waar laat ik de wascapsule in de wasmachine?
Wassen met wascapsules is heel erg makkelijk. Je legt ze gewoon in de wastrommel, bovenop je vuile wasgoed. Zodra het wasprogramma start en water neemt, lost het ‘plastic’ omhulsel op en komt het wasmiddel vrij. Het laatje van je wasmachine waar je vloeibaar wasmiddel of waspoeder in doet, gebruik je dan ook niet als je wast met wascapsules. Hooguit gebruik je dit laatje voor wasverzachter. Let er dan op dat je de wasverzachter in het vak met een symbool (ster of bloem) doet. Meestal is dit het kleinste vak.
Wat zijn 3 in 1 wascapsules?
Dit zijn wascapsules die verschillende bestanddelen bevatten. Omdat elk bestanddeel zijn eigen kleur heeft, zijn dit vaak heel kleurrijke capsules. Hierdoor hebben ze een grote aantrekkingskracht op kinderen, dus berg ze goed op. Elk bestanddeel heeft zijn eigen ‘compartiment’ in de wascapsule, waardoor deze niet tegelijkertijd vrijkomen. Afhankelijk van het merk bevatten de meeste 3-1 pods vloeibaar wasmiddel, een kleurbeschermer en wasverzachter.