Deal.nl

Traphekje

Traphekje

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je kindje van de trap valt. Of de trap op klimt, terwijl het daar nog veel te klein voor is. Daarom plaats je altijd een traphekje voor het trapgat. Zo kun je je kleintje met een gerust hart op verkenning laten gaan. Wij hebben de beste traphekjes aanbiedingen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Momi en BabyGo.

kinderkraftmomihauckquaxlionelokiddycabinobabygobabyono
97 producten
Fenss Safetydoor traphekje - mat zwart

Fenss

Safetydoor traphekje - mat zwart
69.998 winkels
Noma uitschuifbaar traphek zwart

Noma

uitschuifbaar traphek zwart
33.947 winkels
Noma wall fix wooden white houten traphekje wit

Noma

wall fix wooden white houten traphekje wit
39.007 winkels
Fenss Safetydoor traphekje - wit

Fenss

Safetydoor traphekje - wit
69.997 winkels
Noma wall fix wooden blank houten traphekje naturel
10% korting

Noma

wall fix wooden blank houten traphekje naturel
39.005 winkels
Noma uitschuifbaar traphek wit

Noma

uitschuifbaar traphek wit
27.956 winkels
Fenss traphek Oslo hout wit
20% korting

Fenss

traphek Oslo hout wit
47.955 winkels
Munchkin traphek wit - 63.5 tot 102cm

Munchkin

traphek wit - 63.5 tot 102cm
32.954 winkels
SET | 2x  Traphek Lionelo Truus Grey met LED verlichting
7% korting

Lionelo

SET | 2x Traphek Truus Grey met LED verlichting
64.994 winkels
Cabino traphek oprolbaar wit

Cabino

traphek oprolbaar wit
39.994 winkels
Traphek Lionelo Truus White met LED verlichting

Lionelo

Traphek Truus White met LED verlichting
62.994 winkels
Cabino traphek oprolbaar grijs

Cabino

traphek oprolbaar grijs
39.994 winkels
Fenss traphek Oslo metaal
27% korting

Fenss

traphek Oslo metaal
35.954 winkels
BabyDan Guard Me Traphek - Wit

Babydan

Guard Me Traphek - Wit
68.504 winkels
Traphek Noma Hout Zwart

Noma

Traphek Hout Zwart
39.003 winkels
Geuther Maya Houten Traphek - Schroefhek - 63,5 tot 105,5cm - Zwart

Geuther

Maya Houten Traphek - Schroefhek - 63,5 tot 105,5cm - Zwart
46.903 winkels
Geuther Lara Metalen Traphek - Uitschuifbaar Schroefhek - 60 tot 107cm - Zwart

Geuther

Lara Metalen Traphek - Uitschuifbaar Schroefhek - 60 tot 107cm - Zwart
35.953 winkels
Fenss traphek Oslo hout - matzwart
20% korting

Fenss

traphek Oslo hout - matzwart
47.953 winkels
Geuther Lara Metalen Traphek - Uitschuifbaar Schroefhek - 60 tot 107cm - Wit

Geuther

Lara Metalen Traphek - Uitschuifbaar Schroefhek - 60 tot 107cm - Wit
35.953 winkels
Safety 1st Wall Fix Extenting Metal traphekje – wit

Safety 1st

Wall Fix Extenting Metal traphekje – wit
34.993 winkels
Traphek Kidsriver Basic Black

Kidsriver

Traphek Basic Black
31.993 winkels
Puck Traphekje Zwart

Puck

Traphekje Zwart
27.993 winkels
Traphek Lionelo Tulia Black

Lionelo

Traphek Tulia Black
59.993 winkels
Traphek Lionelo Tulia White

Lionelo

Traphek Tulia White
49.953 winkels
BabyDan Flexifit Zwart 62-105 cm | Traphekje

BabyDan

Flexifit Zwart 62-105 cm | Traphekje
58.003 winkels
Traphek Kidsriver Basic white

Kidsriver

Traphek Basic white
31.992 winkels
Kidsriver Luca Traphekje Zwart

Kidsriver

Luca Traphekje Zwart
49.992 winkels
Kidsriver Felix Traphekje Naturel

Kidsriver

Felix Traphekje Naturel
34.992 winkels
Noma wall fix wooden black houten traphekje zwart
10% korting

Noma

wall fix wooden black houten traphekje zwart
41.352 winkels
Geuther Maya Houten Traphek - Schroefhek - 63,5 tot 105,5cm - Wit

Geuther

Maya Houten Traphek - Schroefhek - 63,5 tot 105,5cm - Wit
46.902 winkels
Pagina 1 van 4

Zodra je baby kan kruipen, is er geen houden meer aan. De kleine avonturier gaat de wereld om hem/haar heen ontdekken en dat betekent alle hens aan dek. Om ervoor te zorgen dat hun ontdekkingsreis veilig verloopt, plaats je boven- en onderaan de trap een traphekje. Check de traphekjes aanbiedingen, bijvoorbeeld die van Kiddy en Kinderkraft en laat het avontuur beginnen.

Daarom plaats je een traphekje

Traphekjes dragen een flink steentje bij aan de veiligheid voor je kindje. Ze voorkomen dat kleine kinderen niet per ongeluk van de trap vallen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Maar wist je dat je deze hekjes ook op andere plekken in huis erg handig kunnen zijn? Zo kun je traphekjes ook gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen niet in ruimtes komen waarvan je liever niet hebt dat ze er komen, bijvoorbeeld op een balkon.

Afhankelijk van de variant kun je een hekje als dit ook gebruiken om iets af te zetten in een ruimte. Denk hierbij maar eens aan een openhaard of bijvoorbeeld een dure verzameling in een vitrinekast.

Een traphekje maakt je leven als vader en moeder echt een stuk overzichtelijker. Het is tenslotte een prettige gedachte dat je je kindje niet voortdurend in de gaten hoeft te houden, omdat je weet dat ze niet van de trap kunnen vallen. Of dat ze inderdaad niet ergens kunnen komen waar jij dat niet wilt.

Bij een traphekje wordt al snel gedacht dat je die alleen gebruikt als je kinderen hebt. Begrijpelijk, maar weet dat deze hekjes ook uitkomst kunnen bieden als je huisdieren hebt.

Verschillende soorten traphekjes

Klemhekjes zijn erg handig als je naar iets op zoek bent dat je makkelijk kunt installeren, zonder dat je daarvoor gaten in de muur moet maken. Deze hekjes zijn echter net even iets minder stevig dan een hekje dat wel permanent aan de muur is bevestigd.

Schroefhekjes, ook wel vaste traphekjes genoemd, worden aan de muur bevestigd. Hiervoor moet er wel in de muur geboord worden en dat is niet voor elke ouder een optie. Vaste hekjes zijn zeer stevig en kunnen dan ook tegen een stootje.

Veel hekjes open net zoals je een deur open en dicht doet. Dit vraagt de nodige ruimte en dat is niet altijd even praktisch. Zeker niet als je een wat kleinere of oudere woning hebt. Gelukkig zijn er oprolbare traphekjes die dan uitkomst bieden. Deze hekjes schuif je open en dicht en je bevestig ze direct aan de muur. Met deze hekjes bespaar je ruimte, maar ze zijn wel net even iets minder stevig dan de vaste variant.

De laatste variant die we noemen zijn de uitklapbare hekjes, die handig zijn om snel iets af te schermen. Deze hekjes worden ook wel systeemhekjes genoemd. Ze zijn compact en je zet ze snel en gemakkelijk overal neer.

Aan welke wettelijke eisen moeten traphekjes voldoen?

Er zijn wettelijke eisen waar traphekjes aan moeten voldoen. Die eisen zijn vastgelegd in de Europese norm EN 1930:2011. Volgens deze norm moeten traphekjes stevig en stabiel zijn om te voorkomen dat kinderen ze kunnen omduwen of openduwen. De hekjes moeten voorzien zijn van een kinderveilige sluiting, zodat kleine kinderen het hekje niet zelf kunnen openen. Maar de sluiting moet wel door jou met één hand te bedienen zijn. Op die manier kun je namelijk met je kindje op de arm altijd het hekje makkelijk open en dicht doen.

De afstand tussen de spijlen of andere openingen mag niet zo groot zijn dat kinderen hun hoofd of lichaam erdoor kunnen steken en vast komen te zitten. Verder mogen traphekjes geen scherpe randen hebben en kleine onderdelen die los kunnen komen te zitten. Het materiaal van het hekje moet duurzaam zijn en mag vanzelfsprekend niet giftig zijn. De hekjes moeten bovendien uitvoerig getest zijn op sterkte en duurzaamheid, zodat ze veilig zijn in het dagelijks gebruik en bestand zijn tegen duwen en trekken van kinderen.

Kies de stijl die bij je past

Heel prettig dat een traphekje ervoor zorgt dat je kindje ergens veilig kan lopen en kruipen, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig heb je op dit vlak veel keus, want deze hekjes zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren. Zo kun je deze altijd mooi op je interieur aan laten sluiten, of je nu een modern, klassiek of industrieel interieur hebt. Sommige hekjes hebben een strak, minimalistisch ontwerp, terwijl andere juist een wat meer traditionele look hebben. Kies uit verschillende materialen waaronder hout, metaal en kunststof. Hekjes met spijlen zijn bijvoorbeeld populair omdat kinderen er doorheen kunnen kijken. Maar als je een wat strakkere uitstraling wilt, zijn er ook hekjes met gaas of plexiglas.

FAQ

Hoe monteer je een traphekje op de juiste manier?

Om een traphekje juist te monteren, meet je eerst de breedte van de opening waar het hekje moet komen. Plaats het hekje vervolgens op de juiste hoogte en zorg ervoor dat het stevig en stabiel staat. Gebruik de bijgeleverde bevestigingsmaterialen en volg nauwkeurig de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Controleer als je klaar bent of het hekje goed sluit en niet gemakkelijk door een kind kan worden geopend.

Wat als een traphekje te kort is voor het trapgat?

Als een hekje te kort is voor het trapgat, kun je een vaak een verlengstuk gebruiken om het passend te maken. Veel fabrikanten bieden deze verlengstukken voor hun hekjes aan, zodat je de breedte kunt aanpassen aan jouw trapgat.

Is het verstandig om ook onderaan de trap een hekje te plaatsen?

Ja, het is verstandig om ook onderaan de trap een hekje te plaatsen. Zo kan je kindje ook de trap niet op als het daar nog niet groot genoeg voor is.