Veel vitaminen krijg je in voldoende mate via je voeding binnen. Tenminste, als je gezond en gevarieerd eet natuurlijk. Dit geldt ook voor vitamine K. Desondanks kan het nodig zijn om wat extra van deze vitamine in de vorm van tabletten of druppels tot je te nemen. Wanneer dat ook voor jou geldt, dan is het fijn dat Deal.nl je helpt besparen op de kosten van vitamine K. Wij weten namelijk precies waar K vitamine het goedkoopst is. Bekijk ons prijsoverzicht maar eens en kom er eenvoudig achter waar de beste vitamine K aanbieding van dit moment op je wacht, bijvoorbeeld die van Davitamon vitamine K-druppels of Lucovitaal vitamine K-tabletten.
Wij hebben alle merken voor jou op een rij gezet
Net zoals andere vitaminen geldt ook voor K vitamine dat je hier eigenlijk niet zonder mee kunt. Maar wat doe je dan als blijkt dat je toch niet voldoende van deze vitamine binnenkrijgt? Dit overkomt je niet snel, omdat deze vitamine van nature in veel dagelijks eten voorkomt. Maar ondanks dat je heel gezond en gevarieerd eet, kun je toch een tekort hebben aan deze vitamine of er juist extra van nodig hebben. Het zijn met name baby’s en mensen die gedurende een lange periode antibiotica slikken, die behoefte hebben aan wat extra k vitamine. Gelukkig is het heel eenvoudig om in deze behoefte te voorzien, bijvoorbeeld door vitamine K-supplementen in de vorm van druppels of tabletten te gebruiken.
Dat is wel weer een extra uitgave, maar gelukkig helpt Deal.nl je om de kosten voor vitamine K in de hand te houden. Dit doen we door de prijzen van alle soorten en merken van K vitamine te vergelijken. Om hier overzicht in aan te brengen, rekenen we alle prijzen terug tot de prijs per tablet of, in het geval van druppels, de prijs per milliliter. Check onze prijsvergelijking en zie meteen waar K vitamine het goedkoopst is en waar de beste vitamine K aanbieding van dit moment op je wacht.
Vitamine K is als het ware de overkoepelende benaming voor alle varianten van deze specifieke vitamine. De belangrijkste varianten zijn vitamine K1 en vitamine K2, die beide van nature in onze voeding voorkomen. K1 wordt ook wel fylochinon genoemd en wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt. K2 daarentegen zit in zowel veel dagelijks eten en drinken, maar wordt daarnaast ook aangemaakt in de dikke darm. De andere benaming voor vitamine K2 is menachion.
K vitaminen zijn belangrijk voor ons lichaam, omdat ze een belangrijke rol spelen bij een aantal processen in ons lichaam. Zo draagt deze vitamine bij aan de opname van mineralen/calcium in de botten/het botweefsel. Op die manier speelt k vitamine een rol bij de botaanmaak en draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten. Maar dat is iet het enige, want deze vitamine ondersteunt ook de bloedstolling.
We hebben het er al eerder over gehad dat deze vitamine van nature al veel voorkomt in je dagelijks eten en drinken. Uiteraard geldt dit alleen als je er een gezond en gevarieerd voedingspatroon op nahoudt. Beide vitaminen K komen overigens voor in voeding, waarbij je vitamine K1 voornamelijk aantreft in bladgroenten, fruit, zuivel en plantaardige oliën. Een vitamine K-bommetje is spinazie, dat per 100 gram 387 microgram van deze vitamine bevat. Vitamine K2 tref je vooral aan in vlees, granen, eieren en zuivel.
K vitamine wordt deels door je lichaam zelf aangemaakt en dat gebeurt in de dikke darm. Hierdoor zijn mensen met een al dan niet chronische darmaandoening kwetsbaar voor een tekort aan deze vitamine. Dit geldt ook voor mensen die antibiotica slikken gedurende een lange periode. Baby’s kunnen de eerste maanden zelf deze vitamine niet aanmaken en vandaar dat zij dit toegediend krijgen via vitamine K-druppels.
Kopers, webwinkels en lokale winkels (ook die op de hoek van de straat). Iedereen is precies even welkom op Deal.nl
Winkel aanmeldenPrijzen veranderen voortdurend en zijn soms lastig terug te rekenen. Op Deal.nl rekenen wij alles voor je om zodat jij goed kan vergelijken.
Waarom we dit doen?Heb jij een foutje gevonden? Gebruik het tipformulier en geef het door! We zullen je hier uitgebreid voor bedanken!
Meld hier een fout