Deal.nl

Autostoeltjes

Autostoeltjes

Met een goede autostoel weet je zeker dat je je baby, peuter of kleuter veilig meeneemt in de auto. Want met je kostbaarste bezit neem je natuurlijk geen enkel risico. Wij hebben de beste autostoel aanbiedingen overzichtelijk voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Maxi Cosi en Cybex.

Onze app is live!

app-store
google-play
onze-app-is-live
prenatalhamiltonlittle-dutchmaxi-cosibugaboothulejoolzjolleincybexstokkedoonaderyanchicconunadubatti
696 producten
Maxi-Cosi autostoeltje Mica eco I-size
31% korting

Maxi-Cosi

autostoeltje Mica eco I-size
243.009 winkels
Maxi-Cosi Titan Plus I-Size Authentic Grey
20% korting

Maxi-Cosi

Titan Plus I-Size Authentic Grey
239.008 winkels
Cybex autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
19% korting

Cybex

autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
219.008 winkels
Maxi-Cosi Axissfix Authentic Graphite
46% korting

Maxi-Cosi

Axissfix Authentic Graphite
209.007 winkels
Maxi-Cosi Titan Plus I-Size Authentic Graphite
27% korting

Maxi-Cosi

Titan Plus I-Size Authentic Graphite
219.007 winkels
Cybex autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
19% korting

Cybex

autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
219.007 winkels
Maxi-Cosi Pearl S Tonal Graphite
23% korting

Maxi-Cosi

Pearl S Tonal Graphite
230.497 winkels
Maxi-Cosi Nomad Plus autostoel Authentic Black
25% korting

Maxi-Cosi

Nomad Plus autostoel Authentic Black
128.007 winkels
Maxi-Cosi Pebble S Tonal Black
23% korting

Maxi-Cosi

Pebble S Tonal Black
169.007 winkels
Maxi-Cosi Titan Plus I-Size Authentic Black
30% korting

Maxi-Cosi

Titan Plus I-Size Authentic Black
210.476 winkels
Maxi-Cosi Pebble S Tonal Graphite
27% korting

Maxi-Cosi

Pebble S Tonal Graphite
161.006 winkels
Maxi-Cosi Mica Eco I-Size Authentic Grey

Maxi-Cosi

Mica Eco I-Size Authentic Grey
237.956 winkels
Maxi-Cosi Pearl S Tonal Black
30% korting

Maxi-Cosi

Pearl S Tonal Black
211.466 winkels
Cybex autostoel Pallas G (groep 1/2/3)
20% korting

Cybex

autostoel Pallas G (groep 1/2/3)
199.006 winkels
Maxi-Cosi autostoel Cabriofix i-Size
46% korting

Maxi-Cosi

autostoel Cabriofix i-Size
85.996 winkels
Cybex autostoel Cloud G i-Size (groep 0+)

Cybex

autostoel Cloud G i-Size (groep 0+)
228.996 winkels
Cybex autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
29% korting

Cybex

autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
212.805 winkels
Maxi-Cosi Cabriofix I-Size Essential Green
45% korting

Maxi-Cosi

Cabriofix I-Size Essential Green
88.005 winkels
Maxi-Cosi Pearl 360 Autostoeltje - Authentic Green
26% korting

Maxi-Cosi

Pearl 360 Autostoeltje - Authentic Green
259.385 winkels
Maxi-Cosi CabrioFix I-Size Autostoeltje Incl. Base Essential Black
31% korting

Maxi-Cosi

CabrioFix I-Size Autostoeltje Incl. Base Essential Black
207.905 winkels
Cybex autostoel Cloud G i-Size (groep 0+)
17% korting

Cybex

autostoel Cloud G i-Size (groep 0+)
189.955 winkels
Cybex Sirona Gi i-Size
19% korting

Cybex

Sirona Gi i-Size
299.005 winkels
Bugaboo Turtle Air By Nuna Autostoeltje Black

Bugaboo

Turtle Air By Nuna Autostoeltje Black
249.005 winkels
Maxi-Cosi RodiFix M i-Size autostoel Basic Grey
20% korting

Maxi-Cosi

RodiFix M i-Size autostoel Basic Grey
104.005 winkels
Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size
26% korting

Maxi-Cosi

Pearl 360 i-Size
259.385 winkels
Maxi-Cosi RodiFix M i-Size autostoel Basic Black
18% korting

Maxi-Cosi

RodiFix M i-Size autostoel Basic Black
107.005 winkels
Cybex autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
15% korting

Cybex

autostoel Sirona G i-Size (groep 1)
254.955 winkels
Maxi-Cosi Pearl 360 Autostoeltje - Authentic Green
13% korting

Maxi-Cosi

Pearl 360 Autostoeltje - Authentic Green
225.995 winkels
Cybex autostoel Pallas G (groep 1/2/3)
20% korting

Cybex

autostoel Pallas G (groep 1/2/3)
199.005 winkels
Joie I-Bold Autostoeltje - Shale
10% korting

Joie

I-Bold Autostoeltje - Shale
215.454 winkels
Pagina 1 van 24

Geen haar op je hoofd die eraan denkt om je kindje zonder autostoel mee te nemen in de auto. Er gaat tenslotte niets boven de veiligheid van je zoontje of dochtertje. Wij laten je zien waar de beste autostoel aanbiedingen van dit moment voor je klaarstaan, bijvoorbeeld die van Nuna en Hema.

Waarom een autostoel?

Als je net vader of moeder bent geworden, staat je wereld even op zijn kop. In positieve zin natuurlijk, maar er komt heel wat op je af. Je moet een hoop regelen en veel dingen aanschaffen waar je nu eenmaal niet zonder mee kunt. Tot deze laatste categorie dingen behoort een autostoel. De veiligheid van je baby gaat vanzelfsprekend voor alles en een autostoeltje zorgt ervoor dat je kind goed beschermd is tijdens het rijden. Maar al te vaak moet je plotseling remmen of gebeurt er iets onverwachts op de weg. Als er zoiets gebeurt, dan zorgt een goed autostoeltje ervoor dat je kindje stevig en veilig blijft zitten.

Uiteraard is de bescherming en veiligheid van je kind de belangrijkste reden waarom je je kleine prins of prinses in een apart stoeltje in de auto plaatst. Maar er zijn ook gewoon wettelijke regels die je dit verplichten. Zowel in Nederland als in de rest van Europa gelden er strenge regels met betrekking tot het gebruik van autostoelen voor kinderen. Wanneer je je niet aan deze regels houdt, ben je in overtreding en is een flinke boete je deel. Zover laat je het natuurlijk niet komen, want zoals gezegd, want de veiligheid van je kind gaat toch boven alles?

Indeling in groepen

Je kunt niet zomaar eventjes online een autostoel uitzoeken. Deze stoeltjes zijn namelijk ingedeeld in groepen. Elke groep staat voor een bepaalde leeftijd- en gewichtsklasse. Kijk hier dus altijd goed naar, om te voorkomen dat je een stoeltje koopt dat niet geschikt is om je zoontje of dochtertje veilig in de auto te vervoeren.

De autostoelen voor de allerkleinsten vind je in groep 0. Dit zijn de stoeltjes waarin je baby veilig en comfortabel ligt. Ze zijn bedoeld voor baby’tjes die 0 tot 9 maanden oud zijn en kunnen een gewicht aan tot maximaal 13 kilo. Een autostoel uit deze groep plaats je ‘achteruit’ op de achterbank. Je baby kijkt dus precies de andere kant op dan dat jij doet.

In groep 1 tref je de autostoel aan die geschikt is voor kids in de leeftijd van 9 maanden tot 4 jaar. De gewichtsklasse die aan deze stoeltjes gekoppeld is, is die van 9 tot 18 kilo. Deze stoelen plaats je gewoon vooruit, zodat jij en je kindje dezelfde kant op kijken.

Voor wat oudere kinderen kom je terecht in groep 2 en groep 3. Groep 2 is bedoeld voor kinderen van 15 tot 25 kilo (ongeveer 4 tot 7 jaar) en Groep 3 is voor kinderen van 22 tot 36 kilo (ongeveer 6 tot 12 jaar).

Dan zijn er ook nog combinatiemodellen. Dit zijn autostoeltjes die thuishoren in verschillende groepen. Bijvoorbeeld, een stoeltje uit groep 1/2 is geschikt voor kids van 9 maanden tot 6 jaar oud die 9 tot 25 kilo zwaar zijn. Handig, want zo hoef je als je kind ouder en zwaarder wordt niet steeds een nieuwe autostoel voor hem of haar aan te schaffen. Andere voorbeelden van combinatiemodellen zijn stoeltjes uit groep 1/2/3 en groep 2/3.

Het vastzetten van een autostoel

Er zijn verschillende manieren om een autostoel vast te zetten in je auto. Je kunt dit doen met gewoon de autogordel, maar ook met speciale systemen als ISOFIX of een autobase. We lichten deze verschillende manieren natuurlijk graag wat verder toe, zodat je de juiste keuze maakt.

ISOFIX is een systeem dat in veel moderne auto's zit. Het maakt gebruik van speciale bevestigingspunten die van fabriek af in de auto zijn gebouwd. Het grote voordeel van ISOFIX is dat het heel makkelijk is om het stoeltje vast te zetten. Je klikt het stoeltje gewoon vast op de bevestigingspunten en klaar. Dit zorgt ervoor dat het stoeltje stevig en veilig vastzit. Daarnaast is de kans op fouten bij het installeren kleiner, omdat het systeem eigenlijk maar op één manier vast kan klikken.

Aan de andere kant heb je de gewone autogordel om het autostoeltje vast te zetten. Dit systeem mag dan ouder zijn, het wordt nog steeds veel gebruikt. Niet alle auto’s zijn tenslotte uitgerust met ISOFIX. Haal de gordel door de juiste punten van het stoeltje en trek deze strak aan. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan, kan het stoeltje niet bewegen. Hoewel dit zeker een veilig systeem is, is de kans iets groter dat de autostoel niet helemaal goed wordt vastgezet. Kies je voor dit systeem, let dan dus extra goed op bij het plaatsen van de stoel in de auto.

Tot slot is er nog de autobase die het je helemaal gemakkelijk maakt. Een autobase is een soort platform dat je vastzet in de auto. In verreweg de meeste gevallen doe je dit met ISOFIX, maar soms ook met de gordel. Het grote voordeel van een autobase is dat je het autostoeltje daar gewoon in kunt klikken. Dit betekent dat je niet elke keer het stoeltje opnieuw helemaal vast hoeft te zetten als je in de auto stapt. Je bevestigt de base één keer goed en daarna klik je het stoeltje er steeds eenvoudig in en uit.

Overigens zijn er ook hier weer combinaties mogelijk. Zo zijn er autostoelen die je zowel met behulp van ISOFIX als met de autogordel kunt bevestigen.

Maximale veiligheid

Zoals al een paar keer gezegd, is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Je kunt dit niet vaak genoeg zeggen. Maar hoe weet je of een stoeltje echt veilig is? Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten en die je kunnen helpen bij je keuze.

Er zijn autostoeltjes die extra veiligheid bieden. Denk bijvoorbeeld aan zijwaartse bescherming, waarbij het stoeltje speciale kussens of materialen heeft om je kindje te beschermen bij een zijdelingse botsing. Daarnaast zijn er stoeltjes met een vijfpuntsgordel. Dit type gordel houdt je kindje stevig vast bij de schouders, heupen en tussen de benen. Dit zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid.

Ook is het goed om te kijken naar de hoofd- en neksteun van het stoeltje. Sommige modellen hebben verstelbare hoofdsteunen die meegroeien met je kind. Zo is hun hoofd en nek altijd goed ondersteund.

Een andere manier om te bepalen hoe veilig een autostoeltje is, is door te kijken naar keurmerken en beoordelingen. In Europa moet elk autostoeltje voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Wanneer een autostoel aan deze eisen voldoet, krijgt het een keurmerk als bijvoorbeeld ECE R44/04 of i-Size (UN R129). Deze keurmerken geven aan dat het stoeltje is getest en voldoet aan de Europese normen.

Maar je kunt ook verder kijken dan alleen de keurmerken. Er zijn verschillende organisaties, zoals de ANWB en ADAC, die regelmatig autostoeltjes testen en beoordelen. Ze kijken niet alleen naar veiligheid, maar ook naar gebruiksgemak en comfort. De resultaten van deze tests kunnen je veel vertellen over de sterke en zwakke punten van een stoeltje.

Comfort en gebruiksgemak en accessoires

Als je een autostoeltje voor je kind gaat kopen, is het niet alleen belangrijk dat het veilig is. Comfort en gebruiksgemak zijn ook belangrijke dingen om rekening mee te houden. Je wilt tenslotte dat je kleintje zich prettig voelt tijdens autoritjes. En het moet voor jou geen gedoe zijn om de autostoel in en uit de auto te halen.

Veel autostoeltjes hebben verstelbare hoofdsteunen en rugleuningen. Hierdoor kun je ze eenvoudig aanpassen als je kind groeit. Op die manier zorg je ervoor dat je kindje altijd goed zit of ligt. Of ze nu willen slapen of lekker om zich heen willen kijken. Ook de bekleding is belangrijk. Stoeltjes met ademende, zachte materialen zorgen ervoor dat je kind het niet te warm krijgt en lekker zit. En als de bekleding ook nog eens makkelijk afneembaar en wasbaar is, is dat erg praktisch. Er wordt tenslotte nog wel eens geknoeid in een autostoel.

Gebruiksgemak is ook een factor van belang. Sommige autostoeltjes zijn net even wat lichter en makkelijker te dragen. Dit is vooral handig als je het stoeltje vaak uit de auto moet halen of in verschillende auto’s gebruikt. Kijk ook hoe makkelijk het is om je kind in en uit het stoeltje te krijgen en of de gordels eenvoudig te verstellen zijn. Een stoeltje dat snel en eenvoudig vast te maken is, maakt het dagelijks gebruik ervan echt een stuk prettiger.

Er zijn stoeltjes die kunnen draaien. Dit maakt het in- en uitstappen een stuk eenvoudiger, vooral in kleine auto’s. Ook is dit erg praktisch als je (regelmatig) last van je rug hebt. Sommige stoeltjes kunnen in verschillende posities worden gezet, zodat je kindje ook even een dutje kan doen tijdens lange ritten. Er zijn zelfs modellen met ingebouwde zonneschermen die je kind beschermen tegen fel licht en hitte.

Populaire merken

Maxi Cosi
Maxi Cosi staat bekend om hun veilige, comfortabele autostoeltjes. Ze hebben een groot assortiment voor alle leeftijden, met handige functies zoals ISOFIX-bevestiging en verstelbare hoofdsteunen. Hun stoeltjes hebben vaak van zachte, wasbare bekleding en komen goed naar voren in veiligheidstests.

Cybex
Een Cybex autostoel heeft een strak en modern design. Cybex stoeltjes zijn gemaakt van comfortabele, hoogwaardige materialen en staan bekend om hun gebruiksgemak en uitstekende resultaten in crashtests. Niet zo gek dus dat deze autostoeltjes populair zijn.

Britax Römer
Britax Römer combineert Duitse degelijkheid met maximale veiligheid. De autostoeltjes van dit merk bieden goede zijwaartse bescherming en zijn gemaakt van energie-absorberende materialen. Britax Römer autostoelen staan bekend om hun betrouwbaarheid en hoge scores in veiligheidstests.

Nuna
Nuna autostoeltjes vallen op door hun luxe uitstraling. Ze bieden veel comfort dankzij het gebruik van premium materialen. Nuna stoeltjes zijn licht en eenvoudig te installeren en hebben hoge veiligheidsscores. Door hun stijlvolle designs zijn ze populair onder jonge, moderne ouders.

Hema
Hema autostoeltjes zijn betaalbaar en bieden gewoon heel degelijke kwaliteit. Ze richten zich op basisveiligheid en comfort en voor veel ouders is dit meer dan voldoende. Hema stoeltjes zijn makkelijk te installeren en geschikt voor verschillende leeftijden.

FAQ

Waarom kun je beter geen tweedehands autostoel kopen?

Je kunt beter geen tweedehands autostoel kopen, omdat je dan niet weet wat er allemaal mee gebeurd is. Zo is het stoeltje misschien wel betrokken geweest bij een ongeluk, waardoor het beschadigd is. Hierdoor kan de veiligheid in het geding zijn. Daarnaast kunnen er onderdelen versleten zijn en oudere modellen voldoen mogelijk niet aan de nieuwste veiligheidsnormen.

Wanneer hoef je geen autostoel meer te gebruiken voor je kind?

Je hoeft geen autostoel meer te gebruiken voor je kind als het minimaal 1,35 meter lang is en veilig de autogordel kan dragen. In Nederland is dit doorgaans rond de leeftijd van 12 jaar, maar de lengte is de bepalende factor. Overigens is het vaak zo dat oudere kinderen niet meer in een autostoel zitten, maar op een zitverhoger.

Wat moet je doen als de autostoel betrokken is geweest bij een ongeval?

Als de autostoel betrokken is geweest bij een ongeval, moet je het altijd vervangen. Ook wanneer er helemaal geen schade aan te ontdekken valt. Schade hoeft namelijk niet altijd te zien te zijn en dat maakt dat je er eigenlijk niet meer op kunt vertrouwen dat het stoeltje je kindje goed beschermt.