Deal.nl

Draagzakken

Draagzakken

Draagzakken zijn een veilige en comfortabele manier om je kindje met je mee te nemen. Jij hebt je handen vrij en je kindje voelt zich veilig, omdat het lekker dicht tegen je aan zit. Wat wil je nog meer? Wij hebben de beste draagzak aanbiedingen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Chicco en Cybex.

bobathuletulacybexstokkechiccoinfantinonunaergobabybabymoovdeuterbabybjorndookybecobykay
327 producten
ByKay Draagzak Click Deluxe PRO Almond Sand
20% korting

ByKay

Draagzak Click Deluxe PRO Almond Sand
139.966 winkels
ByKay Draagzak Tiny Click Smoky Black
20% korting

ByKay

Draagzak Tiny Click Smoky Black
95.965 winkels
ByKay Draagzak Tiny Click Black Panther
20% korting

ByKay

Draagzak Tiny Click Black Panther
95.965 winkels
Ergobaby Adapt SoftFlex Mesh Draagzak - Natural Beige
23% korting

Ergobaby

Adapt SoftFlex Mesh Draagzak - Natural Beige
116.004 winkels
Draagzak ByKay Tiny Click Carrier Mocca

ByKay

Draagzak Tiny Click Carrier Mocca
119.954 winkels
DOOKY Draagzak Urban Comfort Black

DOOKY

Draagzak Urban Comfort Black
64.984 winkels
Ergobaby Adapt SoftFlex Mesh Draagzak - Onyx Black

Ergobaby

Adapt SoftFlex Mesh Draagzak - Onyx Black
118.954 winkels
Ergobaby Soft Flex Mesh Draagzak - Slate Blue

Ergobaby

Soft Flex Mesh Draagzak - Slate Blue
139.004 winkels
ByKay Draagzak Click Deluxe PRO Brown Leopard
20% korting

ByKay

Draagzak Click Deluxe PRO Brown Leopard
135.964 winkels
ByKay Draagzak Click Classic PRO Jacquard Sand
20% korting

ByKay

Draagzak Click Classic PRO Jacquard Sand
123.964 winkels
ByKay Click Carrier Classic draagzak Ribbed Velvet Smoky Black
20% korting

ByKay

Click Carrier Classic draagzak Ribbed Velvet Smoky Black
119.964 winkels
ByKay Teddy Inlay Taupe
20% korting

ByKay

Teddy Inlay Taupe
39.964 winkels
ByKay Draagzak Click Classic PRO Jacquard Black

ByKay

Draagzak Click Classic PRO Jacquard Black
122.994 winkels
ByKay Draagzak Click Deluxe PRO Moss Green
20% korting

ByKay

Draagzak Click Deluxe PRO Moss Green
139.964 winkels
Hoppediz Pasgeboren babydraagzak Primeo Kreta

Hoppediz

Pasgeboren babydraagzak Primeo Kreta
99.993 winkels
Ergobaby Omni 360° Cool Air Mesh Draagzak Pearl Grey

Ergobaby

Omni 360° Cool Air Mesh Draagzak Pearl Grey
179.883 winkels
Ergobaby Soft Flex Mesh Draagzak - Pearl Grey

Ergobaby

Soft Flex Mesh Draagzak - Pearl Grey
139.003 winkels
Ergobaby Embrace Soft Air Mesh Draagzak - Washed Black

Ergobaby

Embrace Soft Air Mesh Draagzak - Washed Black
99.903 winkels
Hoppediz Draagzak Nabaca Basic-Set Regular Denim

Hoppediz

Draagzak Nabaca Basic-Set Regular Denim
155.993 winkels
Ergobaby Omni Breeze Draagzak Graphite Grey

Ergobaby

Omni Breeze Draagzak Graphite Grey
159.993 winkels
Wildride Peuterdraagzak - Black

Wildride

Peuterdraagzak - Black
79.003 winkels
Ergobaby Embrace Draagzak Cream

Ergobaby

Embrace Draagzak Cream
99.903 winkels
Ergobaby Adapt SoftFlex Mesh Draagzak - Midnight Blue
23% korting

Ergobaby

Adapt SoftFlex Mesh Draagzak - Midnight Blue
116.003 winkels
Wildride Leopard Peuterdraagzak - Brown

Wildride

Leopard Peuterdraagzak - Brown
89.003 winkels
marsupi Draagzak Breeze 2.0 Pistachio
16% korting

Marsupi

Draagzak Breeze 2.0 Pistachio
62.833 winkels
Wildride Leopard Peuterdraagzak - Grey

Wildride

Leopard Peuterdraagzak - Grey
89.003 winkels
Dooky draagzak Carrier

DOOKY

draagzak Carrier
69.993 winkels
Ergobaby Omni 360 draagzak Cool Air Mesh

Ergobaby

Omni 360 draagzak Cool Air Mesh
155.993 winkels
Ergobaby Embrace Draagzak - Soft Olive

Ergobaby

Embrace Draagzak - Soft Olive
99.893 winkels
Wildride Zebra Peuterdraagzak

Wildride

Zebra Peuterdraagzak
88.003 winkels
Pagina 1 van 11

Een kinderwagen of buggy is lang niet altijd de meest praktische manier om je kindje mee te nemen. Je komt dan soms handen tekort. Hoe anders is dat met een draagzak, want dan heb je gewoon twee handen over. En je kindje geniet met volle teugen, omdat het dichtbij je is en het voor je kleintje net is of jullie alles samen doen. Wij laten je zien waar de beste draagzak aanbiedingen voor je klaarstaan, bijvoorbeeld die van Nuna en Joie.

Een draagzak, wat is dat eigenlijk?

Een draagzak is een handig hulpmiddel waarmee je je baby dicht bij je draagt. Hierdoor heb jij je handen vrij voor andere dingen. Draagzakken bestaan al heel lang. Vroeger gebruikten ouders stukken stof om hun baby’s te dragen. Moderne draagzakken zijn ontworpen vanuit de gedachte dat ze comfortabel en veilig moeten zijn. Niet alleen voor het kind dat in de draagzak zit, maar ook voor degene die de zak draagt. Ze kunnen al gebruikt worden vanaf de geboorte, maar ook als je kindje een peuter is, bieden draagzakken uitkomst. Met een ruime keuze aan materialen, kleuren, prints en designs is er ook altijd een draagzak voor jou en jouw kindje te vinden.

De belangrijkste voordelen van draagzakken

Het gebruik van een draagzak heeft flink wat voordelen. Allereerst is het een uitstekende manier om je kindje lekker dicht bij je te dragen. Dit helpt om een sterke band met elkaar op te bouwen. Je kleintje voelt zich veilig en geborgen bij jou en dat is voor je kleine uk een heel geruststellende gedachte.

Daarnaast is het buitengewoon handig, omdat je je handen vrij hebt om andere dingen te doen. Zo kun je nu eenvoudig samen de hond uitlaten, wat een stuk lastiger is als je ook nog een kinderwagen of buggy moet duwen. Je gaat makkelijker even een boodschap doen en ook kun je samen met je kindje huishoudelijke karweitjes doen als stofzuigen en ramenlappen. Zo kun je het nuttige dat huishouden heet combineren met het aangename gevoel van je kleintje lekker dicht tegen je aan hebben. Gezellig toch?

Een draagzak maakt reizen gemakkelijk. Of dat nu een wandeling in het park is of een reis met het openbaar vervoer. Geen gedoe met kinderwagens of buggy's die lastig mee te nemen zijn in de bus of trein. Bovendien vermindert het dragen van je baby in een draagzak het huilen van je kleintje vaak en ook maakt het ‘t geven van borstvoeding makkelijker.

Moderne draagzakken zijn zo ontworpen dat ze zowel je eigen lichaam als dat van je baby goed ondersteunen. Dit draagt direct bij aan het verminderen en/of voorkomen van rug- en schouderklachten.

Soorten draagzakken

De meest voorkomende soorten zijn buikdragers, rugdragers, heupdragers en meegroei-draagzakken.

Een buikdrager is erg geschikt om je pasgeboren baby’tje in mee te dragen. Je draagt je baby voor op je buik, waardoor je kleinte geniet van je warmte en het geruststellende geluid van je hartslag. Een buikdrager is een goede keuze voor de eerste maanden, want je kunt je kleintje goed in de gaten houden en makkelijk troosten als je kleine uk verdrietig is.

Rugdragers zijn handig voor als je baby wat ouder en zwaarder wordt. Je draagt je kindje op je rug, wat comfortabel is als je kleintje er wat langer in zit. Bijvoorbeeld als je gaat wandelen of boodschappen gaat doen. Het verdeelt het gewicht goed en laat je armen en voorzijde van je lichaam vrij voor maximale bewegingsvrijheid.

Heupdragers zijn handig voor korte periodes. Je doet ze snel om en je baby heeft een goed uitzicht terwijl je rondloopt.

Dan zijn er nog de meegroei-draagzakken. Deze zijn bedoeld om met je baby mee te groeien. Je kunt ze gebruiken vanaf de geboorte van je kindje tot en met de peuterleeftijd. Ze zijn verstelbaar en kunnen op verschillende manieren gedragen worden.

Ergonomie en veiligheid van draagzakken

Als je een draagzak gebruikt, is het belangrijk om goed te letten op ergonomie en veiligheid. Want een draagzak moet voor jou en je baby natuurlijk wel comfortabel en veilig zijn. Een goede draagzak zorgt ervoor dat je baby in de juiste houding zit. Voor baby’s is de M-positie ideaal, waarbij de knietjes hoger zijn dan de billetjes en de beentjes een beetje gespreid zijn. Dit ondersteunt de heupontwikkeling en is bovendien de meest natuurlijke houding.

Voor pasgeboren kindjes is het extra van belang dat hun hoofd en nek goed ondersteund worden. Veel draagzakken hebben speciale inzetstukken of verstelbare delen die hiervoor zorgen. Zorg ervoor dat het gezicht van je baby niet in de stof wegzakt, zodat je kleintje vrij kan ademen.

Veiligheid is natuurlijk prio 1. Check altijd of de draagzak voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen en certificeringen, zoals bijvoorbeeld de Europese EN-norm of de Amerikaanse ASTM-norm. Deze geven aan dat de draagzak getest is en veilig is om te gebruiken.

Voor jou, als drager, is het ook belangrijk dat de draagzak comfortabel zit. Kies een draagzak met gewatteerde schouderbanden en een goede rugsteun, zodat het gewicht van je baby gelijkmatig verdeeld wordt en je geen last krijgt van je rug of schouders.

Het gebruiksgemak van draagzakken

Als je een draagzak gaat kopen, dan moet die natuurlijk makkelijk in het gebruik zijn. Zo kun je zonder gedoe je baby snel, eenvoudig en veilig met je meenemen.

Eén van de eerste dingen waar je op let, is hoe eenvoudig het is om de draagzak om te doen en af te nemen. Sommige draagzakken hebben best veel riemen en gespen, terwijl andere juist heel snel aan te passen zijn. Het is uiteraard wel zo praktisch als je niemand nodig hebt om je te helpen bij het aan- en afdoen.

Dan is er de verstelbaarheid waar je zeker ook aandacht aan moet geven. Een goede draagzak kun je aanpassen aan verschillende lichaamsmaten. Op die manier kunnen zowel jij als je partner de draagzak gebruiken en hoef je er niet nog eentje te kopen. Let erop dat de schouderbanden, tailleband en eventueel de zitpositie van de baby goed verstelbaar zijn.

Daarnaast is het fijn als de draagzak praktische extra’s te bieden heeft. Denk aan handige opbergzakken voor bijvoorbeeld je telefoon, sleutels of luiers. Sommige draagzakken hebben een ingebouwde zonnekap om je baby te beschermen tegen de zon. Of een regenkapje voor als het weer wat minder is en dat kan zomaar in ons kleine kikkerlandje.

Een draagzak van ademende stof is ideaal voor warme dagen, terwijl een draagzak met wat extra voering fijn is in de winter. Kies een materiaal dat past bij jullie levensstijl en de seizoenen waarin je de draagzak het meest zult gebruiken.

FAQ

Wat is het verschil tussen een draagzak en een draagdoek?

Een draagzak is een drager met gespen, riemen en een voorgevormde zitplaats voor de baby. Hierdoor is hij gemakkelijk aan te doen is en biedt hij meteen veel comfort. Een draagdoek is een lange lap stof die je zelf knoopt en om om je lichaam en je baby wikkelt. Hierdoor is een draagdoek flexibeler in gebruik, maar het kost wel wat meer tijd om deze om- en af te doen.

Vanaf welke leeftijd kun je een draagzak gebruiken?

De meeste draagzakken kun je vanaf de geboorte gebruiken. Deze moet dan uiteraard wel goede ondersteuning bieden aan het hoofdje en nek van je baby’tje. Check altijd de specificaties van de draagzak om zeker te zijn dat deze geschikt is voor de leeftijd en het gewicht van je baby.

Hoelang kun je een baby per keer in een draagzak dragen?

Je kunt je baby over het algemeen twee tot drie uur achter elkaar in een draagzak dragen. Let op signalen van ongemak bij je baby en geef jezelf ook regelmatig pauzes om rug- en schouderbelasting te voorkomen.