Deal.nl

Voedingskussen

Voedingskussen

Je kindje de fles of borstvoeding geven, is elke keer weer een bijzonder moment. Maar ook een inspannend moment, want het is best belastend voor je nek, rug, schouders en armen. Een voedingskussen ondersteunt deze plekken en zorgt er ook nog eens voor dat jij en je kindje in een prettige houding zitten en liggen. Wij hebben de beste voedingskussen aanbiedingen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Doomoo en Prenatal.

prenatallittle-dutchmamaloesmeycomedelachiccobabymoovlansinohdoomoobamboomhauckbambo-naturebeabacam-camsevibaby
143 producten
Doomoo Buddy Cloudy Voedingskussen Kaki

DooMoo

Buddy Cloudy Voedingskussen Kaki
64.997 winkels
Doomoo Softy Tetra Voedingskussen Sand
4% korting

DooMoo

Softy Tetra Voedingskussen Sand
47.907 winkels
Doomoo Buddy Voedingskussen - Caribou

DooMoo

Buddy Voedingskussen - Caribou
69.907 winkels
Doomoo Buddy Voedingskussen - Silver Dots

DooMoo

Buddy Voedingskussen - Silver Dots
69.907 winkels
Doomoo Buddy Voedingskussen - Flower Pink

DooMoo

Buddy Voedingskussen - Flower Pink
63.997 winkels
Doomoo Buddy Classic Voedingskussen Light Grey

DooMoo

Buddy Classic Voedingskussen Light Grey
64.796 winkels
Doomoo Buddy Tetra Voedingskussen Jersey Green

DooMoo

Buddy Tetra Voedingskussen Jersey Green
57.796 winkels
Doomoo Softy Tetra Voedingskussen Jersey Green

DooMoo

Softy Tetra Voedingskussen Jersey Green
47.906 winkels
Doomoo Buddy Voedingskussen - Mushrooms

DooMoo

Buddy Voedingskussen - Mushrooms
69.906 winkels
Beaba Big Flopsy Voedingskussen – Naturel

Beaba

Big Flopsy Voedingskussen – Naturel
79.956 winkels
Beaba Big Flopsy Voedingskussen – Nature

Beaba

Big Flopsy Voedingskussen – Nature
79.956 winkels
Doomoo Buddy Tetra Voedingskussen Sand

DooMoo

Buddy Tetra Voedingskussen Sand
59.905 winkels
Doomoo Comfy Big Tetra Voedingskussen Green

DooMoo

Comfy Big Tetra Voedingskussen Green
53.995 winkels
Doomoo Comfy Big Tetra Voedingskussen Grey

DooMoo

Comfy Big Tetra Voedingskussen Grey
53.905 winkels
Doomoo Opblaasbare Voedingskussen Green

DooMoo

Opblaasbare Voedingskussen Green
34.995 winkels
Doomoo Softy Cloudy Voedingskussen Kaki

DooMoo

Softy Cloudy Voedingskussen Kaki
42.495 winkels
Doomoo Comfy Big Tetra Voedingskussen - Chocolat

DooMoo

Comfy Big Tetra Voedingskussen - Chocolat
53.995 winkels
Beaba Big Flopsy Voedingskussen – Roze

Beaba

Big Flopsy Voedingskussen – Roze
79.955 winkels
Medela Voedingskussen Grijs

Medela

Voedingskussen Grijs
55.295 winkels
Baby's Only Sense Voedingskussen Zeegroen

Baby's Only

Sense Voedingskussen Zeegroen
69.954 winkels
Doomoo Comfy Big Tetra Voedingskussen Blue

DooMoo

Comfy Big Tetra Voedingskussen Blue
53.994 winkels
Doomoo Buddy Chine Voedingskussen Antraciet

DooMoo

Buddy Chine Voedingskussen Antraciet
72.004 winkels
Doomoo Buddy Leaves Voedingskussen Aqua Green

DooMoo

Buddy Leaves Voedingskussen Aqua Green
56.204 winkels
Doomoo Buddy Tetra Voedingskussen Blue
20% korting

DooMoo

Buddy Tetra Voedingskussen Blue
57.794 winkels
Doomoo Comfy Big Tetra Voedingskussen Almond

DooMoo

Comfy Big Tetra Voedingskussen Almond
53.994 winkels
Baby's Only Cozy Voedingskussen - Clay

Baby's Only

Cozy Voedingskussen - Clay
69.954 winkels
Doomoo Softy Chine Voedingskussen Anthracite

DooMoo

Softy Chine Voedingskussen Anthracite
50.004 winkels
Doomoo Buddy Voedingskussen - Bear Family Grey

DooMoo

Buddy Voedingskussen - Bear Family Grey
64.794 winkels
Doomoo Buddy Chine Voedingskussen - Pink

DooMoo

Buddy Chine Voedingskussen - Pink
71.994 winkels
Doomoo Buddy Cloudy Voedingskussen - Pink

DooMoo

Buddy Cloudy Voedingskussen - Pink
72.004 winkels
Pagina 1 van 5

Je baby de fles of borstvoeding geven, is soms best zwaar en vermoeiend. Hoewel dit op het eerste gezicht niet zo lijkt, wordt er dan veel gevraagd van je rug, nek, schouders en armen. Een beetje ondersteuning kunnen die dan ook goed gebruiken en die geef je ze door gebruik te maken van een voedingskussen. Wij laten je zien waar de beste voedingskussen aanbiedingen op je wachten, bijvoorbeeld die van Little Dutch en Medela.

Een voedingskussen, wat is dat eigenlijk?

Voedingskussens zijn speciale kussens die je helpen om je baby op een comfortabele manier te voeden. Deze kussens zorgen voor extra ondersteuning en comfort tijdens het voeden, waarbij het niet uitmaakt of je nu borstvoeding geeft of een flesje. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten en ze dragen eraan bij dat het voeden prettig en ontspannen verloopt. Een voedingskussen ontlast je rug, nek, schouders en armen, terwijl je baby in de juiste positie ligt om te drinken. Deze kussen helpen lichamelijke ongemakken te voorkomen en alleen dat is al reden om niet zonder deze praktische hulpmiddelen te willen.

Waarom een voedingskussen gebruiken?

Er zijn heel wat redenen te noemen waarom je een voedingskussen gebruikt bij het voeden van je kleine hummeltje. Deze kussens helpen je om comfortabel te zitten tijdens het voeden. Zeker in het begin kan het voeden van je baby best wat tijd in beslag nemen. Dan is uiteraard wel erg prettig als je in een comfortabele houding zit. Een voedingskussen biedt steun aan je rug, nek, schouders en armen, waardoor je minder last hebt van pijn of vermoeidheid.

Maar wist je dat een voedingskussen ook helpt om je baby in de juiste positie te leggen. Dit is belangrijk, want een goede houding maakt het voor je baby makkelijker maakt om te drinken. Hierdoor is er minder kans op ongemakken als bijvoorbeeld reflux. Een goede houding helpt bovendien voorkomen dat je baby lucht inslikt tijdens het voeden. En hoe minder dit het geval is, hoe groter de kans op minder krampjes.

Een ander groot voordeel van een voedingskussen is dat het je helpt om te ontspannen tijdens het voeden. Dat komt, omdat het dankzij de goede ondersteuning van het kussen minder zwaar en vermoeiend is om je baby vast te houden. Dit is erg fijn als je net bent bevallen en je lichaam nog volop aan het herstellen is. Bovendien kun je door de ontspannen houding meer genieten van het voeden van je kindje.

Voedingskussens zijn niet alleen handig voor borstvoeding, maar ook voor flesvoeding. Ze zorgen ervoor dat je baby in een comfortabele positie ligt, wat helpt bij het rustig en efficiënt drinken. Deze kussen zijn dan ook echt niet alleen bedoeld voor moeders, want ook vaders die hun kind een flesje geven hebben er veel plezier van.

Een voedingskussen, ook tijdens de zwangerschap

Wacht niet met het kopen van een voedingskussen tot je kleinte er is, want tijdens je zwangerschap kun je er al veel gemak van hebben. Zo wist je misschien nog niet dat een voedingskussen je kan helpen om beter te slapen. Als je buik in omvang toeneemt, wordt het vaak moeilijker om een comfortabele slaaphouding te vinden. Een voedingskussen kan je buik, rug en benen ondersteunen, waardoor je comfortabeler ligt en daardoor ook vaak beter slaapt. Leg het kussen bijvoorbeeld tussen je knieën om je heupen en onderrug te ontlasten of leg het zodanig neer dat het je buik ondersteunt als je op je zij ligt.

Het is dan ook vast geen verrassing meer voor je dat voedingskussen helpen bij het verminderen van lichamelijke klachten die nu eenmaal vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Door de ondersteuning die het kussen biedt, wordt de pijn in je rug, heupen en benen verlicht. Dit is met name erg prettig in het derde trimester van je zwangerschap. Dit is de periode dat je buik zwaarder wordt en meer druk uitoefent op je lichaam.

Gebruik een voedingskussen ook als je tijdens je zwangerschap overdag even gaat rusten. Of je nu op de bank zit of in een stoel, het kussen helpt je om een comfortabele houding te vinden die de druk op je rug en buik vermindert.

Een ander voordeel is dat je al tijdens de zwangerschap weet hoe je het kussen kunt gebruiken. Je weet hoe je het kussen het beste kunt positioneren voor maximale ondersteuning en comfort en dat maakt het makkelijker om het kussen te gebruiken als je je baby gaat voeden.

Zijn er verschillende soorten voedingskussens?

Als je op zoek bent naar een voedingskussen, kom je er al snel achter dat er verschillende soorten zijn. De meest populaire soort is zonder twijfel het C-vormige voedingskussen. Deze kussens zijn veelzijdig en vormen zich soepel om je middel. Dit zorgt ervoor dat je baby lekker ontspannen ligt tijdens het voeden. De C-vormige kussens zijn redelijk compact qua formaat, wat door veel ouders als een groot voordeel wordt ervaren.

U-vormige voedingskussens bieden extra ondersteuning en zijn groter dan het C-vormige broertje. Ze zijn gemaakt om je hele lichaam te ondersteunen en dit zijn dan ook de kussens die al tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Ze bieden optimale ondersteuning tijdens het voeden, omdat ze je hele lichaam omsluiten.

Wigvormige voedingskussens zijn een andere optie. Deze kussens zijn kleiner en hebben een driehoekige vorm. Ze zijn erg geschikt om ter ondersteuning onder je buik te leggen als je gaat slapen of rusten. Ze zijn net even iets minder veelzijdig zijn dan de C- en U-vormige kussens, maar wel lekker compact en makkelijk in het dagelijks gebruik.

Waar moet je verder op letten als je een voedingskussen gaat kopen?

Het is goed om te weten dat je best wel iets te kiezen hebt wat betreft het materiaal waar deze kussen van gemaakt zijn. Zo zijn er microvezelkussens die vaak lekker zacht zijn. De schuimkussens daarentegen zijn een stuk steviger en ook zijn deze kussens vaster van vorm. Biologisch katoenen kussens zijn hypoallergeen en milieuvriendelijk en zijn een goede keuze als je gevoelig bent voor allergieën of duurzaamheid belangrijk vindt.

Kijk niet alleen naar het kussen zelf, maar check ook of de hoes van het kussen afneembaar is. En als dit zo is, mag je de hoes dan ook in de wasmachine stoppen? Dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Want het duurt vast niet lang voordat de eerste vlekken erin zitten.

Als je regelmatig bij vrienden of familie op bezoek bent, dan is het handig als je je voedingskussen makkelijk kunt meenemen. Er zijn kussen die je heel compact kunt ‘opvouwen’ of die in een handige draagtas worden geleverd.

FAQ

Hoe gebruik je een voedingskussen tijdens het voeden?

Een voedingskussen gebruik je door het om je middel te leggen, zodat het kussen je buik en rug ondersteunt. Leg je baby op het kussen zodat hij of zij in een comfortabele houding ligt, dicht bij je borst of fles. Zorg ervoor dat je zelf ontspannen zit en dat het kussen zowel jou als je baby goed ondersteunt. Je zal zien dat het voeden van je kindje hierdoor soepeler en comfortabeler verloopt.

Zijn er speciale voedingskussens voor tweelingen?

Ja, er zijn speciale voedingskussens voor tweelingen. Deze kussens zijn groter, waar beide baby's tegelijkertijd comfortabel op liggen. Uiteraard bieden ze de tweeling en jezelf goede ondersteuning.

Tot welke leeftijd gebruik je een voedingskussen?

Je gebruikt dit kussen direct vanaf de geboorte van je kindje totdat hij/zij ongeveer een jaar oud is.