Filterkoffie

Filterkoffie

Het pruttelende geluid van water dat langzaam door de koffiefilter naar beneden sijpelt, klinkt je vast als muziek in de oren. De koffie is in dit geval niet het enige dat gefilterd wordt. Deal.nl filtert namelijk de prijzen van filterkoffie voor je. Klinkt goed toch en zo smaakt je kopje koffie nog lekkerder! Check onze prijsvergelijking maar eens en ontdek snel wat de beste filterkoffie aanbieding van dit moment is, bijvoorbeeld die van Illy filterkoffie en Lavazza filterkoffie.

Categorie
koffiebonen
Koffiebonen
koffiecups
Koffiecups
koffiepads
Koffiepads
Filterkoffie
Merk
douwe-egberts
illy
lavazza
jumbo
hema
plus
australian
caffe-gondoliere
kanis-gunnink
Koffie soort

Wellicht interessant voor jou...

Is koffie gezond?

Is koffie gezond?

12 oktober 2023

arrow-right
Waar komt koffie vandaan?

Waar komt koffie vandaan?

18 september 2023

arrow-right

Zo zet je een heerlijk kopje filterkoffie

Een lekker kopje koffie zetten van gemalen koffie lijkt zo makkelijk, maar is best een kunst. Het begint al met de koffiefilter op de juiste manier in de filterhouder plaatsen. Voorkom dat de filter dubbel slaat, want dan loopt het water langs de koffie in plaats van op de koffie. Maak de filter nat en druk hem goed in de houder. Doe het juiste aantal schepjes koffie in de filter. Als richtlijn hou je hierbij één afgestreken koffieschepje per kopje aan. Liefhebbers van een sterker kopje koffie doen een half schepje extra. Vul het koffiezetapparaat met de hoeveelheid water voor het aantal kopjes koffie dat je gaat zetten. Zet het apparaat aan en geniet van de geur en het geluid van ‘doorlopende koffie’. Koffie klaar? Schenk het dan direct in om smaakverlies te voorkomen.

Een warme band met koffie

Wist je dat ons land een warme band heeft met koffie? Enkele honderden jaren geleden waren het namelijk de Nederlanders die koffie vanuit het Midden-Oosten naar Europa brachten. Koffie werd snel razend populair en het ene na het andere koffiehuis schoot uit de grond. Dit dreef de prijs van koffie behoorlijk op en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Vindingrijke handelaren begonnen koffieplantages op Java en begin 18-de eeuw kwamen de eerste koffiebonen van deze plantages aan in Amsterdam. De prijs van koffie daalde snel en zo werd koffie voor iedereen toegankelijk. Tegenwoordig is koffie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dat hoeft ook niet, omdat Deal.nl ervoor zorgt dat je nooit meer teveel betaalt voor koffie.

Hoelang blijft filterkoffie goed?

Vraag uitklappen

Filterkoffie wordt vacuüm verpakt, wat betekent dat er geen lucht bij de koffie kan komen. Op elk pak koffie staat duidelijk aangegeven tot wanneer je de koffie kunt bewaren. Dit is al snel een half jaar tot een jaar. Wanneer de houdbaarheidsdatum van een ongeopend pak filterkoffie is verstreken, gooi de koffie dan niet weg. Grote kans namelijk dat de koffie nog goed is. Ook een pak filterkoffie dat geopend is, is lang te bewaren. Enkele weken tot zelfs maanden is geen probleem. Wel is het zo dat de smaak van de koffie in kwaliteit achteruit gaat.

Hoe kun je filterkoffie het beste bewaren?

Vraag uitklappen

Je bewaart filterkoffie het best op een plek die droog en koel is. Verder is het belangrijk om de koffie te bewaren in een koffiebus waar zo min mogelijk zuurstof bij komt. Weet ook dat koffie gemakkelijk de geur van andere etenswaren opneemt. Dit kan ervoor zorgen dat de smaak van koffie nadelig beïnvloed wordt. Hou hier dus rekening mee en bewaar koffie uit de buurt van sterk ruikende etenswaren. Open pas een nieuw pak koffie als de voorraad in je koffiebus helemaal op is. Zo blijft de smaak en kwaliteit optimaal.

Hoeveel schepjes filterkoffie heb je nodig voor één kopje koffie?

Vraag uitklappen

Een kopje koffie van gemiddelde grootte is ongeveer 200 ml. De hoeveelheid filterkoffie die je nodig hebt voor 1 kopje koffie is ongeveer 7 gram. Dit komt neer op 1 vol koffieschepje per kopje koffie. Gebruik je in plaats van een koffieschepje een eetlepel? Gebruik dan 1 volle eetlepel per kopje. Varieer eens met de hoeveelheid koffie om erachter te komen wat precies je favoriete sterkte is.

Is filterkoffie gezonder dan koffiecups?

Vraag uitklappen

Wat betreft cholesterol is filterkoffie is gezonder dan koffie die gezet is van koffiecups. In koffie zit namelijk een stof, cafestol, die ervoor zorgt dat het LDL-cholesterol in je bloed wordt verhoogd. Zet je een kopje filterkoffie, dan filtert de koffiefilter letterlijk het grootste gedeelte van de cafestol uit je koffie. Let op, de koffiefilter moet dan wel een papieren filter zijn. Bij koffie gezet van koffiecups wordt de koffie niet gefilterd door een koffiefilter, waardoor er meer cafestol in je kopje koffie terecht komt.