Deal.nl

Wipstoelen

Wipstoelen

Even de handen uit de mouwen steken en toch je kindje gezellig bij je in de buurt hebben? Geen probleem, zet je kleine uk gewoon in een wipstoel. Terwijl jij je handen vrij hebt, vermaakt je kindje zich prima in zijn/haar eigen stoeltje. En bijkomend voordeel is dat jullie elkaar zo goed in de gaten kunnen houden. Wij hebben de beste wipstoel aanbiedingen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Nuna en Chicco.

prenatallittle-dutchmaxi-cosibugaboocybexstokkemeycokidsmillchiccokinderkraftnunaergobabygracobabybjorndooky
247 producten
MAXI COSI Wipstoel Loa Eco Beyond Graphite

Maxi-Cosi

MAXI COSI Wipstoel Loa Eco Beyond Graphite
44.594 winkels
Little Dutch Wipstoel

Little Dutch

Wipstoel
89.004 winkels
BEABA Wipstoel Up & Down III Heather grey
9% korting

Beaba

Wipstoel Up & Down III Heather grey
173.304 winkels
Nuna Wipstoel + Speelboog Leaf Grow Quartz

Nuna

Wipstoel + Speelboog Leaf Grow Quartz
239.004 winkels
Maxi-Cosi Kori - Wipstoel - Beyond Green Eco - 0 tot 24 maanden

Maxi-Cosi

Kori - Wipstoel - Beyond Green Eco - 0 tot 24 maanden
99.004 winkels
babyGO Wipstoel Homey Grey

BabyGO

Wipstoel Homey Grey
139.903 winkels
BabyBjörn Balance Soft Geweven Wipstoel Zwart

BabyBjörn

Balance Soft Geweven Wipstoel Zwart
169.923 winkels
Ergobaby Evolve Wipstoel Transporttas

Ergobaby

Evolve Wipstoel Transporttas
29.903 winkels
BEABA Wipstoel Up and Down Plus Meersalz

Beaba

Wipstoel Up and Down Plus Meersalz
201.493 winkels
Beaba Up & Down IV Wipstoel Leaves

Beaba

Up & Down IV Wipstoel Leaves
20.003 winkels
Ergobaby Speelbeugel Wipstoel - Light Grey

Ergobaby

Speelbeugel Wipstoel - Light Grey
49.903 winkels
babyGO Wipstoel Homey Black

BabyGO

Wipstoel Homey Black
139.903 winkels
Wipstoelonderstel Bugaboo Giraffe Natural Wood

Bugaboo

Wipstoelonderstel Giraffe Natural Wood
84.993 winkels
BEABA Wipstoel Up and Down Plus Seegras
6% korting

Beaba

Wipstoel Up and Down Plus Seegras
201.493 winkels
Graco Babyschommel Little Adventures Move With Me
12% korting

Graco

Babyschommel Little Adventures Move With Me
149.953 winkels
Wipstoel Momi Glossy Panda
13% korting

Momi

Wipstoel Glossy Panda
34.993 winkels
babymoov Wipstoel Swoon Motion zink

Babymoov

Wipstoel Swoon Motion zink
179.903 winkels
Dooky - Verklein kussen - Baby 0-1 jaar - Grijs - Voor autostoel, buggy, wandelwagen, reiswieg en wipstoel

DOOKY

- Verklein kussen - Baby 0-1 jaar - Grijs - Voor autostoel, buggy, wandelwagen, reiswieg en wipstoel
20.753 winkels
Wipstoel Kinderkraft Mimi Beige

Kinderkraft

Wipstoel Mimi Beige
59.903 winkels
lionelo Wipstoel Otto Cozy Grey

Lionelo

Wipstoel Otto Cozy Grey
68.993 winkels
Ingenuity AnyWay Sway™ Power Adapt™ - Ray™ draagbare babyschommel
21% korting

ingenuity™

Ingenuity AnyWay Sway™ Power Adapt™ - Ray™ draagbare babyschommel
126.593 winkels
Wipstoel Topmark Teddy Olive

Topmark

Wipstoel Teddy Olive
82.103 winkels
Graco Softsway schommel Ster light
12% korting

Graco

Softsway schommel Ster light
149.953 winkels
lionelo Wipstoel Rina Concrete Grey

Lionelo

Wipstoel Rina Concrete Grey
129.993 winkels
Wipstoel Bo Jungle 2-in-1 Swinging Rocker Pure White
22% korting

Bo Jungle

Wipstoel 2-in-1 Swinging Rocker Pure White
219.003 winkels
Wipstoel Momi Glossy Bunny
13% korting

Momi

Wipstoel Glossy Bunny
34.993 winkels
Nuna Wipstoel + Speelboog Leaf Grow Granite
10% korting

Nuna

Wipstoel + Speelboog Leaf Grow Granite
269.003 winkels
Xadventrue elektrische wipstoel Rocco

X Adventure

Xadventrue elektrische wipstoel Rocco
139.993 winkels
Titaniumbaby Wipstoel iRelax Dark Grey

TitaniumBaby

Wipstoel iRelax Dark Grey
59.903 winkels
Maxi-Cosi Kori - Wipstoel - Beyond Graphite Eco - 0 tot 24 maanden

Maxi-Cosi

Kori - Wipstoel - Beyond Graphite Eco - 0 tot 24 maanden
89.093 winkels
Pagina 1 van 9

Een kinderbox is niet altijd de beste plek om je kindje in te leggen als je even de handen vrij wilt hebben. Bijvoorbeeld als die niet in dezelfde ruimte staat als waar jij aan de slag wilt. Een wipstoeltje biedt dan uitkomst, want die zet je eenvoudig overal neer. Zo kun je je kindje goed in de gaten houden, terwijl je kleintje lekker aan het chillen is in zijn/haar eigen stoeltje. Wij laten je zien waar de beste wipstoel aanbiedingen voor je klaarstaan, bijvoorbeeld die van Kinderkraft en Maxi Cosi.

Een wipstoeltje is gewoon onmisbaar

Een wipstoeltje is een klein zitje op een frame, dat zachtjes heen en weer gaat als je kindje beweegt. Natuurlijk kun je het stoeltje ook zelf laten bewegen en er zijn ook elektrische modellen verkrijgbaar. Het heen en weer wiegen heeft vaak een kalmerende werking op je kleintje. Het grote voordeel voor jou als ouder is dat je even tijd en gelegenheid hebt om iets anders te doen als je kindje in de wipstoel zit. Je kleintje zit veilig in het stoeltje en je kunt je kleine uk makkelijk in de gaten houden. Wipstoelen zet je namelijk overal gemakkelijk neer. Kun je bijvoorbeeld ‘samen’ het huishouden doen, want jong geleerd is oud gedaan, toch? Voor je kindje is het fijn dat het toch lekker bij je in de buurt is, terwijl jij met andere dingen bezig bent. Het is een mooie plek om van alles om hem of haar heen te ontdekken. Een rammelaar of ander speeltje erbij en je kleinte vermaakt zichzelf een tijdje. Hoe fijn is dat!

Optimaal comfort voor je kindje

Natuurlijk moet een wipstoel een comfortabele plek zijn voor je kindje. Het is een cliché, maar een blije baby betekent ook meteen een blije papa en mama.

Een goed wipstoeltje ondersteunt de rug en nek van je baby op een ergonomische manier. Dit betekent dat je kleintje lekker kan liggen zonder dat het ergens knelt of ongemakkelijk aanvoelt. Veel wipstoeltjes hebben meerdere verstelbare standen. Handig, want zo kun je het stoeltje makkelijk aanpassen aan wat je kindje fijn vindt. Dit zal in het begin vooral liggen zijn, maar als snel wil je kleintje alles om hem/haar heen kunnen zien. Liggen, half rechtop zitten of bijna helemaal rechtop, het kan vaak allemaal.

Het is fijn als de bekleding zacht en ademend is, zodat je baby niet te warm wordt en lekker kan liggen. Ga voor materialen die zacht aanvoelen op de huid van je baby en die je makkelijk kunt schoonmaken. Want een ongelukje zit ook in een klein hoekje van de wipstoel. Er zijn stoeltjes die extra dikke voering hebben voor maximale ondersteuning. Dit is vooral voor pasgeboren baby’tjes die nu eenmaal klein enkwetsbaar zijn erg prettig.

Onder comfort valt ook hoe je baby zich vermaakt in het wipstoeltje. Veel wipstoeltjes hebben een ingebouwde speelboog met leuke speeltjes als bijvoorbeeld rammelaars of spiegeltjes eraan. En als deze er niet standaard bij zit, dan kun je die bijna altijd als losse accessoire aanschaffen. Tot slot, en zeker niet onbelangrijk, moet het stoeltje nog steeds comfortabel zijn als het heen en weer wiegt door de bewegingen van je kindje. Gelukkig is dit vrijwel altijd het geval.

Maximaal gebruiksgemak voor ouders

Wanneer je een wipstoel gaat kopen, dan denk je natuurlijk vooral aan het comfort van je baby. Maar vergeet jezelf ook niet, want het is voor jou als ouder wel fijn als het stoeltje makkelijk en praktisch in het dagelijks gebruik is.

Hoe makkelijk is het bijvoorbeeld om de wipstoel op te pakken en mee te nemen? Deze stoeltjes staan echt niet alleen in de woonkamer. Ze worden van de ene naar de andere kamer verplaatst en vaak ook worden ze meegenomen als er een bezoek wordt gebracht aan familie of vrienden. Een lichtgewicht wipstoeltje dat je makkelijk kunt optillen en verplaatsen, is dan wel zo handig. Veel modellen zijn eenvoudig in te klappen, waardoor je ze niet alleen makkelijk meeneemt, maar ze ook makkelijk opbergt als je het even niet nodig hebt.

Baby’s zijn echte knoeipotten, dus het is belangrijk dat je het wipstoeltje makkelijk schoon kunt maken. Check of de bekleding afneembaar en wasbaar is. Een hoes die je gewoon in de wasmachine kunt gooien, bespaart je gewoon veel tijd. En als er losse onderdelen zijn, zoals kussens of speelgoed, check dan of die ook makkelijk schoon te maken zijn. Een schoon wipstoeltje is bovendien wel zo hygiënisch voor je kindje.

Dan heb je nog iets dat monteren van de wipstoel heet. Je zit vast niet te wachten op een ingewikkelde handleiding met onduidelijke tekeningen en veel verschillende onderdelen. Een wipstoeltje moet zonder gedoe, snel en eenvoudig in elkaar te zetten zijn. Check ook altijd even of het makkelijk is om het stoeltje aan te passen in verschillende standen.

Veiligheid van wipstoelen

Als er iets belangrijk is met betrekking tot wipstoelen, dan is het wel de veiligheid. Een goed wipstoeltje moet gelukkig voldoen aan strenge veiligheidseisen en certificeringen, waaronder de Europese EN12790 norm. Let ook op veiligheidsvoorzieningen zoals een goed gordelsysteem. De gordel houdt je baby op zijn/haar plek en voorkomt dat hij of zij uit het stoeltje kan vallen. De gordel moet gemakkelijk te verstellen en vast te klikken zijn, zodat je baby altijd goed vastzit, zonder in te leveren op het gebied van comfort.

Kijk ook naar de maximale draagkracht en voor welke leeftijd het wipstoeltje bedoeld is. Elk stoeltje heeft een bepaald maximumgewicht waarvoor het veilig is. Zorg ervoor dat het stoeltje past bij de leeftijd en het gewicht van je baby. En als je baby groeit, moet het stoeltje nog steeds veilig en comfortabel zijn. Altijd fijn dus als je je wipstoel baby kunt verstellen.

Een goed wipstoeltje moet stevig op de grond staan en niet makkelijk kunnen omkantelen, zelfs als je baby flink beweegt. Anti-slip voetjes zijn hier vaak handig voor, omdat ze ervoor zorgen dat het stoeltje niet wegglijdt op gladde vloeren. Pas op met het op de tafel zetten van de stoel. Doe dit alleen als je zelf ook aan tafel zit. En blijft zitten! Sommige kids bewegen zo veel en/of hard, dat het stoeltje verschuift. Je moet er toch niet denken dat je kindje met stoel en al van de tafel valt.

Als je een wipstoel koop er vanuit gaan dat deze toch wel een flinke tijd meegaat. Misschien heb je nóg een kinderwens en wil je het stoeltje voor een tweede of derde kindje kunnen gebruiken. En als dit niet het geval is, dan ken je vast wel iemand die het stoeltje goed kan gebruiken. Gelukkig zijn verreweg de meest wipstoelen gemaakt van sterke, stevige materialen die tegen een stootje kunnen. Zowel het frame als het zitgedeelte krijgen het tenslotte regelmatig flink voor hun kiezen.

Dan is er uiteraard nog de duurzaamheid gezien vanuit het oogpunt van het milieu. Steeds meer fabrikanten zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en gebruiken duurzame, niet-giftige materialen. Die zijn niet alleen beter zijn voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je baby. Denk bij duurzame materialen bijvoorbeeld aan BPA-vrije kunststoffen en biologisch katoen voor de bekleding.

Handige en praktische extra’s

Een handige en voor je baby erg leuke extra is een speelboog. Dit is een boog die boven het wipstoeltje wordt bevestigd en waaraan verschillende speeltjes hangen. Dit zijn vaak vrolijke, kleurrijke speeltjes als rammelaars, spiegeltjes en knisperende stukjes stof. Deze speeltjes vermaken je kindje niet alleen, want ze stimuleren daarnaast de zintuigen en motoriek van je baby.

Sommige wipstoeltjes gaan nog een stapje verder en hebben ingebouwde muziek- en trilfuncties. De zachte trillingen kunnen je baby helpen kalmeren, wat erg fijn is als je een kindje hebt dat een beetje onrustig is. En rustgevende muziek of geluiden helpen ook om je baby te ontspannen of in slaap te sussen. Deze functies zijn makkelijk te bedienen met een simpele knop of een afstandsbediening.

Als je een baby’tje hebt, dan kom je er al snel achter dat je nooit genoeg opbergruimte kan hebben. Als dit ook voor jou geldt, kies dan voor een wipstoel met een opbergvakje. Vaak zit dit kleine vakje aan de zijkant of onderkant van het stoeltje. Het biedt genoeg ruimte om bijvoorbeeld een speentje, een doekje of een flesje in te bewaren.

FAQ

Vanaf welke leeftijd kan je baby in een wipstoeltje zitten?

Je kunt je baby in een wipstoel baby zetten zodra hij of zij een paar weken oud is en enigszins zelfstandig het hoofdje kan ondersteunen. Meestal is dat vanaf het moment dat ze rond de 3 tot 4 weken oud zijn.

Tot welke leeftijd kun je je kindje in een wipstoel zetten?

Je kunt je kindje meestal tot het moment dat het zelfstandig kan zitten in een wipstoeltje zetten. Meestal is dit ergens het geval als je kindje 6 tot 9 maanden oud is. Logische opvolger van deze stoeltjes is dan een kinderstoel.

Wat zijn de verschillen tussen een wipstoeltje en een schommelstoel?

Een wipstoeltje beweegt door de eigen bewegingen van je baby of door een lichte duw, terwijl een schommelstoel meestal automatisch schommelt door middel van een motor.