Deal.nl

Fietsstoeltjes

Fietsstoeltjes

Op een bepaald moment kijk je er echt naar uit om er met je kindje op de fiets op uit te gaan. Je actieradius wordt een stuk groter en het is natuurlijk hartstikke leuk om samen te genieten van een fietstochtje. Ook nu geldt dat veiligheid boven alles gaat en daarom zet je je kleintje in een fietsstoeltje. Wij hebben de beste fietsstoeltjes aanbiedingen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Bobike en Yepp.

thuleurban-ikibobikehamaxbellelli
79 producten
Urban Iki windscherm - Suiboku Grey

Urban Iki

windscherm - Suiboku Grey
32.493 winkels
Urban Iki fietsstoeltje voor - Koge Brown/Kurumi Brown

Urban Iki

fietsstoeltje voor - Koge Brown/Kurumi Brown
59.953 winkels
Urban Iki 0 Junior seat Bincho Black/Kurumi Brown

Urban Iki

0 Junior seat Bincho Black/Kurumi Brown
84.953 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Bruin

Thule

Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Bruin
169.953 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Mini Yepp Nexxt 2 Mini Bruin
12% korting

Thule

Yepp Nexxt 2 Mini Yepp Nexxt 2 Mini Bruin
114.953 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Mini Yepp Nexxt 2 Mini Wit
12% korting

Thule

Yepp Nexxt 2 Mini Yepp Nexxt 2 Mini Wit
114.953 winkels
Thule Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Agave

Thule

Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Agave
159.952 winkels
Urban Iki fietsstoeltje voor zwart/bruin

Urban Iki

fietsstoeltje voor zwart/bruin
59.952 winkels
Urban Iki Momigara Bio voorzitje

Urban Iki Momigara

Bio voorzitje
69.002 winkels
Urban Iki Ta-Ke fietsstoeltje achter - Bincho Black

Urban Iki

Ta-Ke fietsstoeltje achter - Bincho Black
84.952 winkels
Urban Iki Ta-Ke fietsstoeltje achter - Koge Brown/Kurumi Brown

Urban Iki

Ta-Ke fietsstoeltje achter - Koge Brown/Kurumi Brown
84.952 winkels
Urban Iki 0 Junior seat Bincho Black

Urban Iki

0 Junior seat Bincho Black
84.952 winkels
Bobike ONE Maxi fietsstoeltje achter urban black

Bobike

ONE Maxi fietsstoeltje achter urban black
99.992 winkels
Urban Iki Ta-Ke voorzitje + extra compact adapater Bincho Black/Kurumi Brown
30% korting

Urban Iki

Ta-Ke voorzitje + extra compact adapater Bincho Black/Kurumi Brown
62.902 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Blauw

Thule

Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Blauw
169.952 winkels
Thule Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Aegean Blauw

Thule

Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Aegean Blauw
159.952 winkels
Thule Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Alaska

Thule

Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Alaska
159.952 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Grijs

Thule

Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Grijs
169.952 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Wit

Thule

Yepp Nexxt 2 Maxi Yepp Nexxt 2 Maxi Frame Bevestiging Wit
169.952 winkels
Thule Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Majolica Blauw

Thule

Yepp 2 Maxi Yepp 2 Maxi Frame Montage Majolica Blauw
159.952 winkels
Thule Yepp 2 mini fietsstoeltje
13% korting

Thule

Yepp 2 mini fietsstoeltje
104.951 winkels
BELLELLI Fietsstoeltje Rabbit Multifix Frame Mount Dark Grey
39% korting

Bellelli

Fietsstoeltje Rabbit Multifix Frame Mount Dark Grey
32.971 winkels
Thule Yepp 2 mini fietsstoeltje
13% korting

Thule

Yepp 2 mini fietsstoeltje
104.951 winkels
Thule Yepp 2 maxi fietsstoel
11% korting

Thule

Yepp 2 maxi fietsstoel
124.951 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Mini
12% korting

Thule

Yepp Nexxt 2 Mini
114.951 winkels
Thule Yepp 2 mini fietsstoeltje
13% korting

Thule

Yepp 2 mini fietsstoeltje
104.951 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Maxi
10% korting

Thule

Yepp Nexxt 2 Maxi
134.951 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Maxi
10% korting

Thule

Yepp Nexxt 2 Maxi
134.951 winkels
Thule Yepp Nexxt 2 Mini
12% korting

Thule

Yepp Nexxt 2 Mini
114.951 winkels
Thule Yepp 2 mini fietsstoeltje
13% korting

Thule

Yepp 2 mini fietsstoeltje
104.951 winkels
Pagina 1 van 3

De eerste keer met je kindje op de fiets erop uitgaan is echt een feestje. Niet alleen voor je zoontje of dochtertje, maar ook voor jou. Ook is het lekker praktisch om de fiets te kunnen pakken, want dat is een stuk sneller dan alles met de benenwagen moeten doen. Natuurlijk zet je je kleine spruit altijd in een fietsstoeltje, wel zo veilig tenslotte. Wij laten je zien waar de beste fietszitjes aanbiedingen op je wachten, bijvoorbeeld die van Polisport en Urban Iki.

Verschillende soorten fietszitjes

Als je voor het eerst een fietsstoeltje gaat kopen, is het handig om te weten welke soorten er zijn. Er zijn eigenlijk twee soorten: voorstoeltjes en achterstoeltjes. Voorstoeltjes zijn bedoeld voor de kleintjes, meestal kinderen tot ongeveer drie jaar. Deze fietsstoeltjes worden voorop de fiets gemonteerd, aan het stuur of op de stuurpen. Dit betekent dat je kindje dichtbij je zit en je goed in de gaten kunt houden. Heel gezellig, want nu kun je ook lekker kletsen met je kleintje.

Stoeltjes voor achterop de fiets zijn meestal bedoeld voor iets oudere kinderen, tot ongeveer zes jaar. Deze stoeltjes worden meestal op de bagagedrager geplaatst. Dit stoeltje biedt over het algemeen net even wat meer ruimte, wat fijn is voor je kindje als het wat groter is. Overigens kun je ook de echte kleintjes vaak wel in een achterzitje zetten. Ouders vinden het echter meestal niet fijn als ze hun jonge kroost dan niet kunnen zien. En ze missen de interactie met hun kleine uk.

Leeftijd en gewicht

Als je een fietsstoeltje gaat kopen, dan is het belangrijk om te letten op de leeftijd en het gewicht van je kindje. Voorstoeltjes zijn meestal geschikt voor kinderen tot ongeveer drie jaar en kunnen een maximaal gewicht van ongeveer 15 kilo dragen. Voor oudere kinderen, tot ongeveer zes jaar, zijn er achterstoeltjes. Deze kunnen een hoger gewicht aan, meestal tot zo’n 22 kilo.

Veilig fietsen met je kleintje

Je kindje zit voorop de fiets, maar veiligheid stáát voorop als je met je kindje gaat fietsen. Check altijd of het stoeltje goedgekeurd is volgens de Europese norm EN 14344. Deze norm stelt eisen aan de veiligheid, duurzaamheid en prestaties van kinderzitjes voor fietsen. Fietsstoeltjes moeten zijn uitgerust met veiligheidsgordels die het kind goed op zijn plaats houden. Het materiaal en de constructie van het zitje moeten stevig genoeg zijn om het gewicht van het kind te dragen en moeten bestand te zijn tegen normale slijtage. Het bevestigingssysteem van het stoeltje aan de fiets moet stevig en betrouwbaar zijn en het stoeltje moet voldoende zitcomfort bieden. Zo moet het stoeltje een goede zitpositie bieden en een rugleuning hebben. Reflecterende elementen op het stoeltje vergroten de zichtbaarheid van de fiets en het stoeltje zelf in het donker. Hierdoor ben je altijd goed zichtbaar voor andere weggebruikers en kun je met een gerust hart op pad.

Comfortabel meerijden

Gezellig samen een fietstochtje maken, moet natuurlijk wel comfortabel zijn voor je kleine uk. Gelukkig hebben de meeste fietsstoeltjes goede bekleding met zachte kussentjes. Dit maakt ook een wat langer tochtje comfortabel voor hem/haar. Het stoeltje moet een goede zitpositie hebben en een stevige rugleuning bieden. Voetsteuntjes zijn zeker prettig voor kleintje, zodat de beentjes niet voortdurend bungelen. Een beetje bescherming tegen weer en wind is ook wel fijn in een land als Nederland. Accessoires als een windscherm of een regenhoes voegen comfort toe als het weer te wensen overlaat.

Montage van fietszitjes

Er zijn verschillende manieren om een fietsstoeltje te monteren. Afhankelijk van merk en/of model bevestig je ze aan het stuur, het frame of op de bagagedrager. Check wat de beste manier van bevestigen is voor jouw fiets en of het uberhaupt mogelijk is om op jouw fiets een stoeltje te bevestigen. Als het stoeltje regelmatig van fiets wisselt, dan is het wel zo prettig als je deze switch snel en eenvoudig kunt doen. Er zijn adapters verkrijgbaar die hierbij helpen en waardoor niet elke fiets een eigen zitje hoeft te hebben. Check na het monteren van het fietsstoeltje altijd of het stoeltje stevig vastzit en niet wiebelt. Volg altijd de meegeleverde handleiding om de fietsstoel op de juiste manier op je fiets te bevestigen.

Tips voor veilig gebruik van fietszitjes

Zorg er altijd voor dat je kindje goed vastzit voordat je gaat fietsen. Wen jezelf een bepaalde volgorde van handelingen aan, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Zet je kind in het stoeltje en maak altijd direct de gordel vast. Zo kan je kindje niet uit het stoeltje vallen, terwijl jij nog bezig bent. Bij het op- en afstappen houd je de fiets recht en stabiel. Gebruik hiervoor bij voorkeur de standaard van je fiets.

Controleer regelmatig of het zitje nog goed vastzit en of er geen onderdelen versleten zijn. Kleine beschadigingen worden vaak snel groter en kunnen gevaar opleveren. Een klein beetje onderhoud plegen zorgt ervoor dat het fietsstoeltje in goede conditie blijft en lang meegaat. Overbodig om hieraan toe te voegen dat dit de veiligheid uiteraard ook ten goede komt.

FAQ

Is het mogelijk om twee stoeltjes op één fiets te monteren?

Ja, het is vaak mogelijk om twee fietsstoeltjes op één fiets te monteren. Op de meeste fietsen kun je een voorstoeltje en een achterstoeltje bevestigen. Handig als je kindje een broertje of zusje heeft.

Zijn er handige accessoires voor fietsstoeltje?

Ja, er zijn verschillende accessoires die handig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een windscherm of regenhoes om je kind te beschermen tegen wind en regen. Zachte kussentjes verhogen het zitcomfort en voetriempjes zorgen ervoor dat de voetjes van je kind veilig op hun plaats blijven.

Kun je een fietsstoeltje gebruiken op een elektrische fiets?

Ja, je kunt een fietszitje gebruiken op een elektrische fiets. Zorg ervoor dat het stoeltje de werking van de elektrische onderdelen van de fiets niet belemmert. Raadpleeg de handleiding van zowel de fiets als het stoeltje om er zeker van te zijn dat alles compatibel is en veilig gebruikt kan worden.