Koffiecups

Koffiecups

Jouw dagelijkse cup koffie smaakt natuurlijk nóg lekkerder als je weet dat je hier niet te veel voor hebt betaald. Uitzoeken waar koffiecups het goedkoopst zijn, laat dat nu net helemaal onze ‘cup of tea’ zijn. Deal.nl weet precies waar koffiecups het goedkoopst zijn en deelt dit natuurlijk graag met je. Stop met koffiedik kijken als je koffiecups koopt en vertrouw op Deal.nl. Bekijk ons prijsoverzicht maar eens en ontdek in één oogopslag waar de beste koffiecups aanbieding van dit moment op je wacht. Bijvoorbeeld die van Nespresso cups, L’Or koffiecups of Starbucks cups.

Categorie
koffiebonen
Koffiebonen
Koffiecups
koffiepads
Koffiepads
filterkoffie
Filterkoffie
Type
nespresso-koffiecups
Nespresso koffiecups
dolce-gusto-koffiecups
Dolce Gusto koffiecups
tassimo-koffiecups
Tassimo koffiecups
nespresso-vertuo-koffiecups
Nespresso Vertuo Koffiecups
a-modo-mio-koffiecups
A Modo Mio Koffiecups
iperespresso-koffiecups
Iperespresso koffiecups
Merk
hema
lor
jumbo
starbucks
blokker
douwe-egberts
nespresso
plus
lavazza
perla
illy
nescafe
australian
cafe-royal
segafredo
caffe-gondoliere
dallmayr
jacobs
Koffie soort

Wellicht interessant voor jou...

Is koffie gezond?

Is koffie gezond?

12 oktober 2023

arrow-right
Waar komt koffie vandaan?

Waar komt koffie vandaan?

18 september 2023

arrow-right

Dit zijn koffiecups

Koffiecups zijn kleine cups of capsules waarmee je in een handomdraai een lekkere kop koffie zet. Om koffie te zetten met behulp van deze cups heb je wel een speciaal koffiezetapparaat nodig, namelijk een koffiecupmachine. Dit is erg gemakkelijk, want het enige wat je hoeft te doen, is het apparaat aanzetten, er een koffiecup in te plaatsen en op het knopje te drukken dat ervoor zorgt dat de koffie in je kopje stroomt. De koffiecapsules bevatten gemalen koffie en zijn meestal gemaakt van plastic of aluminium. Tegenwoordig zijn er ook cups die volledig gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal, voor als je graag een ‘duurzaam kopje koffie’ drinkt. Om te voorkomen dat er koffieprut in je koffie terecht komt, zit er een klein filtertje aan de binnenkant. Groot voordeel van koffiecaps is dat je altijd van dezelfde smaak en kwaliteit koffie geniet, omdat de hoeveelheid koffie in de cups die je gebruikt altijd hetzelfde is.

Meer over koffie en koffiecups

Wist je dat van alles wat we drinken, koffie één van de meest gedronken dranken is? Gemiddeld drinken we 1,7 liter per dag. Koffie en thee nemen 30% van deze hoeveelheid voor hun rekening, gevolgd door water en frisdrank. Leuk weetje is dat koffie vooral geliefd is bij mensen van dertig jaar en ouder. Het liefst drinken we onze koffie puur, zwart dus. Opvallend is dat het vooral mannen zijn die hun koffie zwart drinken. Vrouwen drinken hun kopje koffie graag met melk en liefst in de vorm van een heerlijke latte macchiato of cappuccino. Meestal bevat een koffiecup tussen de 5 en 7 gram koffie. Dit is genoeg om een kopje koffie te maken met een inhoud van 200 ml. Sommige cups bevatten minder koffie, terwijl andere cups meer bevatten, afhankelijk van de smaak en de sterkte die je wilt. Met zoveel merken en soorten kun je er het beste een aantal van proberen om te ontdekken welke koffiecapsules jouw favoriet zijn.

Hoe lang zijn koffiecups houdbaar?

Vraag uitklappen

Als je een interessante aanbieding van koffiecups ziet, dan kun je hier gerust wat meer van kopen. Koffiecups zijn heel lang houdbaar, minimaal een jaar. Op elke verpakking staat de uiterste houdbaarheidsdatum aangegeven. Je kunt de cups ook na deze datum nog prima gebruiken, want koffiecups zijn volledig afgesloten. Hierdoor kan er geen lucht bij de koffie komen en kan hier ook eigenlijk niets mis mee gaan. Hooguit merk je aan koffie die gezet is met cups die ver over datum zijn, dat de smaak wat achteruit is gegaan.

Kun je koffiecups recyclen?

Vraag uitklappen

Koffiecups zijn recyclebaar, maar nog niet elke fabrikant biedt de mogelijkheid om de gebruikte koffiecups in te leveren of op te sturen. Bij Nespresso en Dolce Gusto bijvoorbeeld, bestel je een gratis recyclezak bij je koffiecups. Hier doe je de gebruikte cups in en vervolgens geef je de recyclezak af bij een PostNL-agentschap. Ook de cups van Douwe Egberts kun je laten recyclen. Geef de gebruikte cups in een goed afgesloten plastic tas af bij een filiaal van Blokker of stuur deze via DE rechtstreeks op naar het recyclebedrijf. Voor de Blokker koffiecapsules haal of bestel je een gratis recyclezak die je in Blokker-winkel weer inlevert.

Mogen koffiecups bij het plastic afval?

Vraag uitklappen

Nee, koffiecups gooi je weg in de container die bestemd is voor restafval. De capsule waar de koffie in zit, is namelijk gemaakt van aluminium en soms is daar nog plastic aan toegevoegd. Er zijn inmiddels ook biologisch afbreekbare koffiecups verkrijgbaar. Deze mag je wel in de gft-container gooien. Verder bieden een aantal fabrikanten je de mogelijkheid om gebruikte koffiecups in te leveren. De fabrikant neemt ze dan in om de cups vervolgens te recyclen.

Passen koffiecups in elk apparaat?

Vraag uitklappen

Nee, een koffiecup past niet in elk apparaat. Er zijn twee grote koffiesystemen die met koffiecups werken. Dit zijn Nespresso koffiecups en Dolce Gusto koffiecups. Omdat elke fabrikant natuurlijk graag wil dat je ‘zijn’ cups gebruikt, verschillen deze. De meeste koffiecapsules passen in een Nespresso-machine of vergelijkbare koffiemachine. Check voor je koffiecups koopt altijd even voor welke machines ze geschikt zijn om teleurstelling te voorkomen.

Wat kun je nog meer met koffiecups doen?

Vraag uitklappen

Als je een klein beetje creatief bent, dan kun je leuke dingen maken van gebruikte koffie cups. Zo is het heel eenvoudig om er een kleurrijke sleutelhanger van te maken. Met een hamer sla je een cupje plat, gaatje erin maken, sleutel eraan vastmaken en klaar. Trek het ‘dekseltje’ eraf en maak er grappige led-verlichting van. Prik kleine gaatjes in de zijkanten en maak een gat aan de bovenzijde waar je vervolgens een led-lampje in doet. Wat dacht je van een ieniemienie plantenpotje? Superleuk en heel makkelijk om te maken. Dekseltje eraf halen, klein plantje erin zetten en dat is alles. Vlak de bovenkant van de capsule iets af, zodat het potje blijft staan. Je kunt ook aan twee kanten een gaatje maken en hier een touwtje doorheen doen. Zo kun je het plantenpotje ophangen.

Welke factoren beïnvloeden de smaak van koffie die gezet is met een koffiecup?

Vraag uitklappen

De kwaliteit en soort koffiebonen die worden gebruikt in de koffiecup kan de smaak beïnvloeden. Bijvoorbeeld, koffiebonen van hoge kwaliteit zullen doorgaans een rijkere smaak hebben dan koffiebonen van lagere kwaliteit. Ook de hoeveelheid koffie in de koffiecapsules heeft invloed op de smaak. De watertemperatuur waarmee de koffiecup wordt gezet is van belang. Als het water namelijk te heet is, kan de koffie een bittere smaak krijgen. Tot slot is het goed om te weten dat het apparaat dat je gebruikt om koffie te zetten ook een factor is die de smaak van je koffie mede bepaalt.