Deal.nl

Flessen

Flessen

Je kindje de fles geven is en blijft een bijzonder moment. Natuurlijk doe je dit niet met zomaar een fles, maar met een zuigfles. Er valt veel te kiezen, maar weet dat er voor elk kindje een zuigfles is die bij hem of haar past. Wij hebben de beste zuigfles aanbiedingen overzichtelijk voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van BIBS en Philips Avent.

bibsphilips-aventelodiemedeladifraxmamtommee-tippeelansinohhaakaadr-brownsnubybeaba
137 producten
Philips Avent Natural Fles - 330 ml

Philips Avent

Natural Fles - 330 ml
9.7414 winkels
Difrax Papfles XL Transparant 310 ml
2e halve prijs

Difrax

Papfles XL Transparant 310 ml
11.2413 winkels
Philips Avent Natural AirFree Fles - 260 ml

Philips Avent

Natural AirFree Fles - 260 ml
9.7412 winkels
Difrax 1-2-3 Doseer S-fles Grijs 250 ml

Difrax

1-2-3 Doseer S-fles Grijs 250 ml
10.1211 winkels
Philips Avent Natural Fles - 260 ml

Philips Avent

Natural Fles - 260 ml
8.7811 winkels
Philips Avent Natural AirFree Fles - 125 ml

Philips Avent

Natural AirFree Fles - 125 ml
8.9911 winkels
Difrax S-Fles Caramel 250 ml
25% korting

Difrax

S-Fles Caramel 250 ml
9.3510 winkels
Philips Avent Natural Fles - 260 ml - 2 Stuks

Philips Avent

Natural Fles - 260 ml - 2 Stuks
15.1910 winkels
Difrax S-Fles Roze 250 ml
25% korting

Difrax

S-Fles Roze 250 ml
9.3510 winkels
Philips Avent Natural Fles - 125 ml

Philips Avent

Natural Fles - 125 ml
8.7910 winkels
Philips Avent Natural Glazen Fles - 240 ml

Philips Avent

Natural Glazen Fles - 240 ml
11.9910 winkels
Philips Avent Natural Fles - 260 ml - Giraffe
21% korting

Philips Avent

Natural Fles - 260 ml - Giraffe
10.2210 winkels
Philips Avent Natural AirFree Fles - Beer - 260 ml

Philips Avent

Natural AirFree Fles - Beer - 260 ml
10.329 winkels
Dr. Brown's Options+ Anti-colic Brede Halsfles 150 ml

Dr Brown's

Dr. Brown's Options+ Anti-colic Brede Halsfles 150 ml
10.399 winkels
Difrax S-Fles Creme 250 ml
2e halve prijs

Difrax

S-Fles Creme 250 ml
9.379 winkels
Difrax S-Fles Ice 250 ml

Difrax

S-Fles Ice 250 ml
9.359 winkels
Difrax S-Fles Creme 170 ml
25% korting

Difrax

S-Fles Creme 170 ml
7.509 winkels
Philips Avent Natural Glazen Fles - 120 ml

Philips Avent

Natural Glazen Fles - 120 ml
10.399 winkels
Philips Avent Natural Fles - 330 ml - 2 Stuks

Philips Avent

Natural Fles - 330 ml - 2 Stuks
16.829 winkels
Difrax S-fles Anti-colic - natural 170ml
25% korting

Difrax

S-fles Anti-colic - natural 170ml
7.499 winkels
Difrax S-Fles Roze 170 ml
2e halve prijs

Difrax

S-Fles Roze 170 ml
7.499 winkels
Difrax Mammafeel Fles - 150 ml
25% korting

Difrax

Mammafeel Fles - 150 ml
10.498 winkels
Philips Avent Natural AirFree Fles - 125 ml - 2 Stuks

Philips Avent

Natural AirFree Fles - 125 ml - 2 Stuks
14.668 winkels
Philips Avent Natural Fles - 260 ml - Koala

Philips Avent

Natural Fles - 260 ml - Koala
9.498 winkels
Philips Avent Natural AirFree Fles - Olifant - 260 ml

Philips Avent

Natural AirFree Fles - Olifant - 260 ml
10.498 winkels
Difrax S-Fles Peachy 250 ml

Difrax

S-Fles Peachy 250 ml
9.357 winkels
Philips Avent Natural Fles - 125 ml - 2 Stuks

Philips Avent

Natural Fles - 125 ml - 2 Stuks
12.747 winkels
Difrax S-Fles Raspberry 250 ml
25% korting

Difrax

S-Fles Raspberry 250 ml
9.357 winkels
Difrax S-Fles Baby Caramel / Rose 250 ml 2 Stuks

Difrax

S-Fles Baby Caramel / Rose 250 ml 2 Stuks
15.797 winkels
Difrax S-Fles Baby Blauw / Crème 250 ml 2 Stuks

Difrax

S-Fles Baby Blauw / Crème 250 ml 2 Stuks
15.677 winkels
Pagina 1 van 5

Je kleine uk is vaak maar wat hongerig en vraagt dan ook regelmatig om de fles. Jij zorgt er natuurlijk voor dat je kleintje uit de juiste fles drinkt. En wij zorgen ervoor dat je niet te veel betaalt voor zuigflesjes. Wij laten je namelijk zien waar de beste zuigflessen aanbiedingen op je wachten, bijvoorbeeld die van Dr Brown’s en Difrax.

Van welk materialen kunnen flesjes gemaakt zijn?

Als je je kindje flesvoeding gaat geven, dan heb je hier natuurlijk wel de juiste flesjes voor nodig. Als je deze gaat kopen, dan merk je al snel dat er meer te kiezen valt dan dat je op voorhand zou denken. Bijvoorbeeld wat betreft het materiaal waar een flesje van gemaakt kan zijn. We onderscheiden wat dit betreft glazen, roetsvrijstalen, siliconen en plastic flesjes. Overigens kun je met zuigflessen ook moedermelk aan je kindje geven.

Glazen zuigflesjes zijn populair materiaal omdat die sterk en makkelijk schoon te maken zijn. Deze flessen bevatten geen chemicaliën, dus dat is meteen een zorg minder. Nadeel is wel dat deze zuigflessen zwaar zijn. En hoewel ze stevig zijn, als je ze laat vallen, is de kans groot dat ze breken.

Plastic zuigflessen zijn daarentegen lekker licht en breken niet zo snel als je ze laat vallen. Dat maakt ze uitstekend geschikt om mee te nemen. Er wordt vaak nog gewaarschuwd dat plastic flesjes BPA (schadelijke chemicaliën) bevatten. Die angst is niet gegrond, want sinds 2011 is deze stof door Europa verboden om te gebruiken in babyflesjes.

Siliconen flessen hebben overeenkomsten met plastic flesjes voor baby’s. Het grootste verschil is dat deze zuigflessen zachter en daarmee ook flexibel zijn. Je baby kan ze al redelijk snel zelf (of met jouw hulp) vasthouden. Breken kunnen ze niet en schoonmaken is in een handomdraai gedaan. Nadeel is dat ze vaak wat meer kosten dan andere soorten zuigflessen.

Roestvrijstalen flessen zie je wat minder vaak, maar zijn daardoor zeker geen slechte keuze. RVS zuigflessen zijn bijna onverwoestbaar en gaan mede daardoor lang mee. Wist je dat ze de melk ook langer op de juiste temperatuur houden? Wat wel een nadeel is van deze drinkflesjes is dat je niet kunt zien hoeveel er nog in de fles zit. Om dit te zien, zal je het flesje namelijk open moeten maken.

Hoe zit het met de vorm en grootte van zuigflessen?

Over de vorm van zuigflessen valt het één en ander te vertellen. De min of meer klassieke zuigflesjes zijn smal en lang. Ze zijn vaak voordelig in de aanschaf en passen over het algemeen goed in de meeste flessenwarmers en houders.

Er zijn daarnaast flessen met een brede hals, die een wijde opening aan de bovenkant hebben. Hierdoor is het makkelijk om zonder te knoeien melkpoeder in de fles te doen. Ook schoonmaken gaat hierdoor snel en gemakkelijk.

Dan zijn er nog de ‘antikrampjesflessen’, die ontworpen zijn om luchtbelletjes te verminderen tijdens het drinken. Dit draagt bij aan het voorkomen van buikkrampjes bij je baby.

Qua inhoud heb je ook veel keus. Voor pasgeboren kindjes zijn kleinere flessen, bijvoorbeeld van 120 ml, voldoende. Je baby drinkt in het begin nog niet zo veel, dus met een flesje van dit formaat kun je dan voorlopig toe. Maar naarmate je baby groeit en meer gaat drinken, heb je grotere flessen van bijvoorbeeld 240 ml of misschien zelfs van 330 ml nodig. Zorg dat je zuigflessen van verschillende groottes in huis hebt, zodat je altijd een fles hebt die past bij de hoeveelheid voeding die je baby op dat moment nodig heeft.

Geen zuigfles zonder speen

Op elk flesje waar je flesvoeding of moedermelk mee geeft, hoort een speen. De vorm en maat van de speen zijn belangrijk, want dit is van invloed hoeveel melk je kindje binnenkrijgt. En hoe prettig het voor je kleintje is om de fles te krijgen. Je hebt spenen die wat meer lijken op de tepel. Deze spenen zijn een goede keuze als je baby nog de borst krijgt en je wil overstappen naar de fles. De maat van de speen is minstens zo belangrijk. Kleinere spenen (maat S) zijn vaak geschikt voor baby’s die net geboren zijn, terwijl grotere spenen (maat M of L) een betere keuze zijn als je baby alweer wat ouder is en meer kan drinken.

De hoeveelheid melk die een speen doorlaat, is een ander punt om op te letten. Dit wordt ook wel de stroomsnelheid genoemd. Sommige spenen hebben een langzame stroomsnelheid. Dit is goed voor pasgeboren baby’s, zodat ze niet te veel melk in één keer binnenkrijgen. Als je baby groeit, stap je normaliter over op spenen met een medium of snelle stroomsnelheid. Dit is afhankelijk van hoe snel je baby wil drinken. Vaak is een het een kwestie van uitproberen om te zien welk speentje het beste werkt bij jouw kindje.

De meeste spenen zijn gemaakt van siliconen of rubber. Siliconen spenen zijn doorzichtig, stevig en gaan langer mee. Ze hebben ook geen smaak of geur. Rubber spenen zijn wat zachter en flexibeler en dat vinden sommige baby's prettig. Ze kunnen wel wat sneller slijten en hebben soms een lichte geur.

Ergonomie en speciale flesjes

Krampjes en winderigheid komen vaak voor bij baby’s. Dat is heel vervelend voor ze, maar gelukkig zijn er zuigflessen die dit helpen te voorkomen. Sommige flessen zijn namelijk speciaal ontworpen om het inslikken van lucht tijdens het drinken te verminderen. Deze flessen hebben vaak een ventilatiesysteem dat lucht uit de fles laat ontsnappen zonder dat het in de melk komt. Dit systeem zorgt ervoor dat de druk in de fles gelijk blijft en dat je baby zonder onderbrekingen door kan drinken.

Wat ergonomie betreft is het goed om te weten dat veel zuigflessen zo gevormd zijn dat ze makkelijker vast te houden zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje. Een fles die goed in de hand ligt, maakt het voeden meteen een stuk prettiger.

Tot slot is het uiteraard wel zo handig en praktisch als er een duidelijk afleesbare maataanduiding op de zuigfles aanwezig is. De dop moet vanzelfsprekend lekvrij zijn en het is prettig als je een flesje makkelijk uit elkaar kunt halen voor het schoonmaken. Sommige flessen zijn ook compatibel met borstkolven. In de praktijk betekent dit dat je direct in de fles kunt kolven. Zo hoef je niet langer de melk over te gieten en je bespaart op die manier ook nog eens kostbare tijd.

Reiniging en onderhoud van flessen

Het spreekt voor zich dat je een zuigfles direct na elk gebruik goed schoonmaakt. Haal de flesjes helemaal uit elkaar en reinig elk onderdeel apart. De fles, de speen, de ring en eventuele ventilatiesystemen moeten allemaal grondig greinigd worden. Gebruik hiervoor warm water en afwasmiddel. Je kunt ook een speciale flessenborstel om echt in alle hoekjes te komen. Veel flessen kunnen tegenwoordig in de vaatwasser, wat het schoonmaken uiteraard een stuk eenvoudiger maakt. Let er wel op dat de zuigflessen die je gebruikt hier geschikt voor zijn.

Het is verstandig om een zuigfles minstens 1x per dag uit te komen (steriliseren). Dit kan op verschillende manieren, namelijk door ze in een pan met kokend water te leggen. Maar je hier ook een elektrische sterilisator voor gebruiken of sterilisatiezakken voor de magnetron. Door een zuigfles te steriliseren dood je alle bacteriën en worden de flessen echt goed schoon.

Als je de flessen niet meteen na het schoonmaken gebruikt, bewaar ze dan op een schone en droge plek. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze opbergt om schimmelvorming te voorkomen.

Het is ook goed om regelmatig te controleren op slijtage. Speentjes kunnen bijvoorbeeld gaan scheuren of verkleuren na verloop van tijd. Vervang deze onderdelen op tijd, om ervoor te zorgen dat je baby veilig blijft drinken.

FAQ

Hoe vaak moet je een zuigfles schoonmaken?

Elke keer dat je je kindje de fles hebt gegeven, moet je de zuigfles schoonmaken.

Hoe steriliseer je een zuigfles?

Je kunt zuigflessen uitkoken, een elektrische sterilisator gebruiken of hier speciale sterilisatiezakken voor de magnetron voor gebruiken.

Waarom heeft mijn baby krampjes na het drinken?

Dit kan komen door het inslikken van lucht tijdens het drinken. Probeer eens een antikoliekfles om dit te verminderen.

Kunnen zuigflessen in de magnetron worden verwarmd?

Het wordt niet aangeraden om zuigflessen in de magnetron te verwarmen vanwege ongelijkmatige verwarming. Beter is het om hiervoor een flessenwarmer te gebruiken.