Deal.nl

Draagdoeken

Draagdoeken

Je kindje met je meenemen? Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in een draagdoek. Draagdoeken zijn praktisch, comfortabel en geven je kindje een gevoel van veiligheid en geborgenheid. En met een enorme keuze aan stoffen, kleuren en designs matchen ze met elke outfit. Wij hebben de beste draagdoek aanbiedingen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Manduca en Boba.

bobaergobabybykaybabylonianajellkoala-babycaremanducahoppedizsnugglebundl
101 producten
HOPPEDIZ Lange elastische draagdoek

Hoppediz

Lange elastische draagdoek
49.993 winkels
Draagdoek ByKay Stretchy Wrap Deluxe Sand

ByKay

Draagdoek Stretchy Wrap Deluxe Sand
79.953 winkels
ByKay draagdoek Stretchy Wrap Deluxe 10160M mintgroen
20% korting

ByKay

draagdoek Stretchy Wrap Deluxe 10160M mintgroen
63.963 winkels
ByKay draagdoek antraciet maat M
20% korting

ByKay

draagdoek antraciet maat M
63.963 winkels
ByKay newborn halfbuckle draagdoek mouse grey

ByKay

newborn halfbuckle draagdoek mouse grey
66.953 winkels
Babylonia billendoekjes -  stuks
7% korting

Babylonia

billendoekjes - stuks
79.002 winkels
HOPPEDIZ Lange elastische draagdoek

Hoppediz

Lange elastische draagdoek
45.002 winkels
Najell Voorgevormde draagdoek Charcoal Black
1% korting

Najell

Voorgevormde draagdoek Charcoal Black
78.542 winkels
Zaffiro Be Close Beige Leaves Multifunctionele Draagdoek N17 7794
15% korting

Zaffiro

Be Close Beige Leaves Multifunctionele Draagdoek N17 7794
54.992 winkels
Babylonia billendoekjes -  stuks

Babylonia

billendoekjes - stuks
50.472 winkels
Babylonia billendoekjes -  stuks
20% korting

Babylonia

billendoekjes - stuks
59.902 winkels
Babylonia billendoekjes -  stuks

Babylonia

billendoekjes - stuks
60.102 winkels
Draagdoek Mushie Carrier Wrap Roman Green

Mushie

Draagdoek Carrier Wrap Roman Green
60.952 winkels
Babylonia draagdoek - BB-TAI - Moonshadow

Babylonia

draagdoek - BB-TAI - Moonshadow
72.772 winkels
Babylonia billendoekjes -  stuks
20% korting

Babylonia

billendoekjes - stuks
59.902 winkels
Draagdoek Mushie Carrier Wrap Cedar

Mushie

Draagdoek Carrier Wrap Cedar
60.952 winkels
Babylonia billendoekjes -  stuks

Babylonia

billendoekjes - stuks
48.932 winkels
Zaffiro Be Close Geo Blue Steel Multifunctionele Draagdoek N17 8135
15% korting

Zaffiro

Be Close Geo Blue Steel Multifunctionele Draagdoek N17 8135
54.992 winkels
Babylonia billendoekjes -  stuks
20% korting

Babylonia

billendoekjes - stuks
59.902 winkels
Draagdoek ByKay Stretchy Wrap Deluxe Leopard Sand incl Mutsje

ByKay

Draagdoek Stretchy Wrap Deluxe Leopard Sand incl Mutsje
84.952 winkels
manduca Draagdoek Sling van bellybutton Pepita Black
23% korting

Manduca

Draagdoek Sling van bellybutton Pepita Black
52.902 winkels
ByKay Stretchy Wrap Deluxe draagdoek

ByKay

Stretchy Wrap Deluxe draagdoek
79.952 winkels
ByKay Draagdoek Woven Wrap Jacquard Sand 6
20% korting

ByKay

Draagdoek Woven Wrap Jacquard Sand 6
95.962 winkels
ByKay Stretchy Wrap Deluxe draagdoek zwart M
26% korting

ByKay

Stretchy Wrap Deluxe draagdoek zwart M
59.002 winkels
ByKay Draagdoek Woven Wrap Jacquard Black 6
20% korting

ByKay

Draagdoek Woven Wrap Jacquard Black 6
95.962 winkels
ByKay Draagdoek Woven Wrap Jacquard Sand 7
20% korting

ByKay

Draagdoek Woven Wrap Jacquard Sand 7
95.962 winkels
ByKay Draagdoek Woven Wrap Jacquard Black 7
20% korting

ByKay

Draagdoek Woven Wrap Jacquard Black 7
95.962 winkels
ByKay Stretchy Wrap Classic draagdoek antraciet
20% korting

ByKay

Stretchy Wrap Classic draagdoek antraciet
51.962 winkels
Najell Sling Wrap Eucalyptus Navy Blauw
3% korting

Najell

Sling Wrap Eucalyptus Navy Blauw
76.442 winkels
Najell Draagdoek Wrap Melange Grijs
7% korting

Najell

Draagdoek Wrap Melange Grijs
73.302 winkels
Pagina 1 van 4

Je handen lekker vrij hebben en toch je kindje dicht tegen je aan hebben? Draagdoeken maken het mogelijk. Een draagdoek is een stijlvolle en elegante manier om je kindje te dragen en is vaak praktischer dan een buggy of kinderwagen. Wij laten je zien waar de beste draagdoek aanbiedingen van dit moment op je wachten, bijvoorbeeld die van Babylonia en Bykay.

Een draagdoek, wat is dat eigenlijk?

Een draagdoek is een lange, brede doek die je gebruikt om je baby dicht tegen je aan te dragen. Je wikkelt de doek om jezelf en je baby, zodat je je kleintje veilig en comfortabel tegen je borst, rug of heup kunt dragen. Draagdoeken moet je op een bepaalde manier ‘knopen’ om je kindje er veilig in mee te kunnen nemen. Hoewel dit misschien een beetje ingewikkeld klinkt, valt dit in de praktijk reuze mee.

Voordelen van draagdoeken

Veel ouders vinden het grootste voordeel van draagdoeken dat ze de band tussen ouder en kind versterken. Je kindje draag je letterlijk tegen je lichaam en dit draagt bij aan het opbouwen van een sterke emotionele band. Dit is zeker belangrijk in de eerste maanden, wanneer je baby zich nog moet aanpassen aan de wereld buiten de baarmoeder en er heel wat op je kleintje af komt.

Draagdoeken zijn heel comfortabel voor je baby. Door de zachte, flexibele stof zit je baby dicht tegen je aan, in een natuurlijke houding. De doek ondersteunt je kindje en geeft het tegelijkertijd een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Veel baby's worden rustiger en slapen beter wanneer ze in een draagdoek worden gedragen. Het is alsof ze weer terug zijn in de baarmoeder, omringd door jouw warmte en geruststellende hartslag.

Draagdoeken hebben ook voordelen voor jou als ouder. Het gewicht van je baby wordt namelijk gelijkmatig over je lichaam verdeeld. Hierdoor krijg je minder snel last van je rug of schouders. Bovendien bevordert het gebruik van een draagdoek een goede houding. En ook dit helpt natuurlijk om rugklachten te voorkomen.

Nog een groot voordeel is dat je je handen vrij hebt als je je kindje in een doek draagt. Je kunt veel meer doen, omdat je je kleintje altijd bij je hebt en zo makkelijk kunt checken hoe het met je kindje gaat. Handig bij het doen van het huishouden, maar ook best fijn als je even een boodschap moet doen. Je hoeft tenslotte nu niet met een buggy of kinderwagen in een krappe winkel of door veel mensen te manoeuvreren.

Verschillende soorten draagdoeken

Als je op zoek gaat naar een doek om je kindje in te dragen, dan kom je er al snel achter dat er verschillende soorten zijn. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, stellen we de verschillende soorten draagdoeken hier even kort aan je voor.

De elastische draagdoek is misschien wel de meest populaire soort. Deze doek is gemaakt van een zachte, rekbare stof die zich eenvoudige aanpast aan het lichaam van jou en je baby. Het fijne aan een elastische draagdoek is dat hij erg makkelijk in het dagelijks gebruik is, vooral voor beginners. Je kunt hem van tevoren omknopen en je baby er daarna gemakkelijk in zetten. Deze soort doek is erg geschikt voor pasgeboren baby’tjes, omdat hij heerlijk zacht en comfortabel is.

Dan heb je de geweven draagdoek. Deze is gemaakt van een stof die wat minder rekbaar is dan de hierboven beschreven doek. Ook is hij over het algemeen net even iets steviger dan zijn elastische tegenhanger. Juist omdat deze doeken nauwelijks tot geen rek hebben, bieden ze uitstekende ondersteuning. Geweven doeken zijn bovendien geschikt voor zowel pasgeboren als oudere baby's. Ook peuters kun je prima dragen in geweven doeken. Voor deze soort doeken kun je verschillende knooptechnieken gebruiken.

Een derde soort draagdoek is de ringsling. Dit is een korte draagdoek met een ring aan één uiteinde. Je trekt de stof door de ring en kunt de draagdoek zo gemakkelijk aanpassen en vastzetten. De ringsling is snel en eenvoudig te gebruiken en is met name handig voor oudere baby's die zelf al wat meer kunnen zitten.

De laatste soort die we aan je voorstellen is de mei tai. Dit is als het ware een mix tussen een draagdoek en een draagzak. De mei tai heeft een rechthoekig middenstuk met vier banden. Twee banden bindt je om je taille bindt en twee knoop je over je schouders. Een mei tai combineert het comfort van een draagdoek met het gemak van een draagzak.

Verschillende stoffen

Net zoals er verschillende soorten draagdoeken zijn, zo zijn er ook verschillende stoffen waar de doeken van gemaakt kunnen zijn. Een populaire stof is katoen. Katoen is zacht, ademend en makkelijk schoon te maken. Het is een goede keuze voor het hele jaar door, want katoen blijft koel in de zomer en houd je kindje warm in de winter. Bovendien is katoen duurzaam, omdat het lang meegaat.

Bamboe is een materiaal dat flink in opkomst is. Bamboe is heel erg zacht en voelt luxe aan. Het is bovendien een stof die ademend is en vocht reguleert. En wist je dat bamboe natuurlijke antibacteriële eigenschappen heeft?

Dan zijn er nog linnen draagdoeken die vaak wat steviger en minder rekbaar zijn. Hierdoor zijn ze heel geschikt voor oudere baby's en peuters. Natuurlijk is ook linnen ook ademend. Deze stof voelt aangenaam koel aan, wat een groot voordeel is in de zomer. Een linnen draagdoek voelt in het begin vaak ietwat stug. Weet dat deze doeken na verloop van tijd steeds zachter en soepeler worden.

Een draagdoek kan ook bestaan uit een mix van stoffen. Bijvoorbeeld een doek die zowel katoen als bamboe bevat. Voor de elasticiteit of rekbaarheid van de doeken wordt vaak elastaan gebruikt.

Wat komt er kijken bij het kiezen van de juiste draagdoek?

Allereerst is het belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt waar je de draagdoek vooral voor wilt gebruiken. Als je van plan bent om de draagdoek elke dag te gebruiken, dan wil je wellicht een doek die zeer comfortabel en duurzaam is. Denk dan zeker aan een geweven draagdoek of een stevige ringsling. Voor kortere draagmomenten of als je snel even je handen vrij wilt hebben, kan een elastische draagdoek of een mei tai juiste een goede keuze zijn.

De leeftijd en het gewicht van je baby zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Voor pasgeboren baby’s is een zachte, elastische draagdoek vaak zeer prettig en comfortabel. Deze zijn lekker knus en geven je baby een geborgen gevoel. Als je baby wat ouder en zwaarder wordt, heb je meer baat bij een stevige geweven draagdoek. Of een mei tai, die dan meer en betere ondersteuning biedt.

Persoonlijke voorkeuren en je eigen comfort verlies je uiteraard niet uit het oog. Luister naar je lichaam en wat voor jou comfortabel voelt. Als je bijvoorbeeld snel last hebt van je schouders, kun je kiezen voor een draagdoek die het gewicht goed verdeelt. Een geweven draagdoek met brede banden bijvoorbeeld.

Dan is er vanzelfsprekend nog iets dat budget heet, heel belangrijk. Draagdoeken zijn er in allerlei prijsklassen, van heel betaalbaar tot dure, luxere varianten. Het ligt misschien voor de hand om voor de goedkoopste optie te gaan. Weet wel dat een draagdoek van goede kwaliteit een investering is waar je lang plezier van hebt. Soms is het de moeite waard om iets meer te besteden aan een draagdoek die comfortabeler is en langer meegaat.

FAQ

Hoe knoop je een draagdoek?

Om een draagdoek op de juiste manier te knopen, volg je de instructies in de meegeleverde handleiding. Deze biedt stap-voor-stap instructies en afbeeldingen om je te helpen de draagdoek veilig en correct te gebruiken.

Hoelang mag een baby achter elkaar in een draagdoek?

Een baby kan best een paar uur achter elkaar in een draagdoek gedragen worden. Tenminste zolang hij of zij comfortabel en in een ergonomische houding zit. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of je kindje goed kan ademen, comfortabel zit en of er geen drukpunten ontstaan. Let altijd op de signalen van je baby, zorg voor voldoende afwisseling en haal je kleintje af en toe even uit de doek.

Vanaf welke leeftijd kan je kindje in een draagdoek?

Je kunt je baby vanaf de geboorte in een draagdoek dragen, zolang hij of zij gezond is en in een ergonomische houding zit. Zorg ervoor dat je baby goed ondersteund wordt en vrij kan ademhalen.