Deal.nl

Slaaptrainer

Slaaptrainer

Wil je kindje maar niet gaan slapen? Of is die kleine deugniet elke dag veel te vroeg wakker? Best vermoeiend, maar dat weet je vast als geen ander. Gelukkig zijn er slaaptrainers die je kindje helpen om een gezond slaapritme aan te leren. Een slaaptrainer mag dan ook niet ontbreken in de buurt van het bed van je kleine uk. Wij hebben de beste slaaptrainer aanbiedingen op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Zazu en Alecto.

alectotommee-tippeezazuluvionflow-amsterdam
44 producten
Alecto BC-100 slaaptrainer, nachtlampje en wekker

Alecto

BC-100 slaaptrainer, nachtlampje en wekker
26.3910 winkels
Alecto BC-100 Monkey slaaptrainer, nachtlampje en wekker

Alecto

BC-100 Monkey slaaptrainer, nachtlampje en wekker
30.398 winkels
Zazu slaapwekker Sam roze

ZAZU

slaapwekker Sam roze
37.467 winkels
Zazu slaapwekker Sam grijs

ZAZU

slaapwekker Sam grijs
37.467 winkels
KidSleep Limited Edition Grijs/Wit Slaaptrainer en Kinderwekker 0031

KidSleep

Limited Edition Grijs/Wit Slaaptrainer en Kinderwekker 0031
40.016 winkels
Alecto BC-100 Bunny- slaaptrainer, nachtlampje en wekker

Alecto

BC-100 Bunny- slaaptrainer, nachtlampje en wekker
26.996 winkels
KidSleep Blauw Slaaptrainer en Kinderwekker 0010
25% korting

KidSleep

Blauw Slaaptrainer en Kinderwekker 0010
44.905 winkels
Zazu Sam het lam slaaptrainer paars

ZAZU

Sam het lam slaaptrainer paars
37.465 winkels
Alecto BC-100 Panda slaaptrainer, nachtlampje en wekker
25% korting

Alecto

BC-100 Panda slaaptrainer, nachtlampje en wekker
29.954 winkels
Zazu Davy de hond slaaptrainer met uurwerk roze

ZAZU

Davy de hond slaaptrainer met uurwerk roze
39.994 winkels
Zazu Sam het lam slaaptrainer groen

ZAZU

Sam het lam slaaptrainer groen
37.464 winkels
Kidsleep Globetrotter White Slaaptrainer en Kinderwekker CK0041-KSG-WH

KidSleep

Globetrotter White Slaaptrainer en Kinderwekker CK0041-KSG-WH
27.904 winkels
Kidsleep Moon - Nachtlampje/Slaaptrainer - Met muziek
23% korting

KidSleep

Moon - Nachtlampje/Slaaptrainer - Met muziek
49.904 winkels
Zazu slaaptrainer nachtlamp met muziek Pam grijs

ZAZU

slaaptrainer nachtlamp met muziek Pam grijs
43.904 winkels
Zazu Phoebe de Pinguïn Ruis Slaaptrainer ZA-PHOEBE-01

ZAZU

Phoebe de Pinguïn Ruis Slaaptrainer ZA-PHOEBE-01
37.904 winkels
Kidsleep Kidklok Slaaptrainer - 2-in-1 - Roze
25% korting

KidSleep

Kidklok Slaaptrainer - 2-in-1 - Roze
44.904 winkels
Alecto Baby BC100TIGER Slaaptrainer-Nachtlamp-Wekker
8% korting

Alecto

Baby BC100TIGER Slaaptrainer-Nachtlamp-Wekker
23.995 winkels
Zazu slaaptrainer met uurwerk

ZAZU

slaaptrainer met uurwerk
44.654 winkels
Flow Amsterdam Slaaptrainer - Apollo

Flow Amsterdam

Slaaptrainer - Apollo
39.953 winkels
Flow Amsterdam Slaaptrainer - Fabian

Flow Amsterdam

Slaaptrainer - Fabian
32.953 winkels
Tommee Tippee Grofriend - Pippo de Panda- oplaadbare minislaaptrainer voor op reis - baby slaaphulp - met geluiden en slaapliedjes - intelligente CrySensor-technologie

Tommee Tippee

Grofriend - Pippo de Panda- oplaadbare minislaaptrainer voor op reis - baby slaaphulp - met geluiden en slaapliedjes - intelligente CrySensor-technologie
27.583 winkels
Tommee Tippee Grofriend - Ollie de Uil- oplaadbare minislaaptrainer voor op reis - baby slaaphulp - met geluiden en slaapliedjes - intelligente CrySensor-technologie

Tommee Tippee

Grofriend - Ollie de Uil- oplaadbare minislaaptrainer voor op reis - baby slaaphulp - met geluiden en slaapliedjes - intelligente CrySensor-technologie
29.993 winkels
Alecto slaaptrainer simon BG110GN

Alecto

slaaptrainer simon BG110GN
29.993 winkels
Zazu Davy the Dog Groen Slaaptrainer en Kinderwekker ZA-DAVY-02

ZAZU

Davy the Dog Groen Slaaptrainer en Kinderwekker ZA-DAVY-02
43.903 winkels
Zazu slaaptrainer Brody de beer

ZAZU

slaaptrainer Brody de beer
44.653 winkels
Zazu Pam de Pinguin Roze 3 in 1 Slaaptrainer ZA-PAM-03
10% korting

ZAZU

Pam de Pinguin Roze 3 in 1 Slaaptrainer ZA-PAM-03
44.903 winkels
Zazu Pam de Pinguin Blauw 3 in 1 Slaaptrainer ZA-PAM-02

ZAZU

Pam de Pinguin Blauw 3 in 1 Slaaptrainer ZA-PAM-02
44.503 winkels
Zazu Sam het lam slaaptrainer camel
22% korting

ZAZU

Sam het lam slaaptrainer camel
39.003 winkels
Zazu slaapwekker Sam blauw

ZAZU

slaapwekker Sam blauw
37.463 winkels
KidSleep Classic Essential Wit LED Slaaptrainer en Kinderwekker 0025
18% korting

KidSleep

Classic Essential Wit LED Slaaptrainer en Kinderwekker 0025
44.903 winkels
Pagina 1 van 2

Het is voor niemand fijn als je kindje geen gezond slaapritme heeft. Het hele gezin komt hierdoor vaak nachtrust tekort en is constant vermoeid. Zet daarom een slaaptrainer op de kamer van de kleine onruststoker, want die vertelt je kindje wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer hij/zij uit bed mag. Check de beste slaaptrainer aanbiedingen, waaronder die van Luvion en Tommee Tippee.

Een slaaptrainer, wat is dat eigenlijk?

Een slaaptrainer is een handig hulpmiddel als je je kleintje wilt helpen om beter te slapen. Het is als het ware een wekker die kinderen op een speelse manier laat zien wanneer het tijd is om te slapen én wanneer ze uit bed mogen. Je kindje leert door middel van kleuren, plaatjes of gezichtjes of het nog nacht is of al ochtend. Op die manier leer je je kleintje beetje bij beetje een vast slaappatroon aan. En dat is niet alleen fijn voor hem/haar, maar ook voor de rest van het gezin. En vooral voor jou als ouder, want wat is het toch fijn als je wat langer zou kunnen blijven liggen. Hoewel veel van deze trainers lampjes en/of geluidjes hebben, is het geen nachtlampje of een white noise machine. Het apparaat is echt bedoeld om kids vaste slaaptijden aan te leren. Ze zien er leuk uit, waardoor kids ze al snel als hun maatje zien.

Waarom is een goed slaappatroon zo belangrijk?

Een goed slaappatroon is heel belangrijk voor je kindje. Maar ook voor jou als ouder. Wanneer je kind goed slaapt, wordt het fitter en vrolijker wakker. Je kleine deugniet is minder prikkelbaar, kan zich beter focussen en heeft meer energie om te spelen en te leren. Bovendien is een goede nachtrust belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kindje.

Voor jou als ouder betekent een goed slaappatroon van je kleintje minder gebroken nachten. Als je kindje beter doorslaapt, slaap jij ook beter, want zo simpel is het. Hierdoor ben je overdag minder moe en heb je meer geduld hebt. En dat laatste wordt nogal eens op de proef gesteld. Een goed, vast consistent slaappatroon geeft ook rust in de zin van dat slapen een vaste routine wordt. Dat is waar kinderen echt behoefte aan hebben.

Hoe werken slaaptrainers?

Hoewel de uitvoering kan verschillen, is de basis van elke slaaptrainer eigenlijk hetzelfde. Het apparaat laat je kindje zien dat het tijd is om te gaan slapen en wanneer hij/zij uit bed mag. Dit kan op verschillende manieren.

Zo zijn er slaapwekkers die dit door middel van kleur aangeven. Is het tijd om de oogjes dicht te doen? Dan laat de ‘trainer’ dit zien door bijvoorbeeld een rood lampje. Als het tijd is om op te staan of wanneer je kindje uit bed mag, ziet je kindje een groen lampje. In een aantal gevallen ziet je kindje, net als bij een stoplicht, nog een oranje lampje. Deze kleur geeft dan aan dat hij/zij bijna uit bed mag, maar nog heel eventjes stil moet zijn.

Veel slaaptrainers komen in de vorm van een dier. Ze zien er heel schattig uit en hebben daardoor direct de belangstelling van kinderen. Het leuke van deze trainers is dat ze vaak door middel van ‘oogjes open’ en ‘oogjes dicht’ aangeven wat ervan je kindje wordt verwacht. Naast de ‘oogjes open – oogjes dicht-functie’ hebben deze slaapwekkers meestal ook een lampje die aangeeft dat je kindje moet gaan slapen en uit bed mag.

Het instellen van deze ‘wekkers’ is over het algemeen heel eenvoudig. Je stelt de tijd in dat je kindje moet gaan slapen of stil moet zijn. Dit is het moment waarop de ‘oogjes’ van de trainer dichtgaan of het lampje bijvoorbeeld rood kleurt. Natuurlijk stel je dan ook de tijd in dat je kindje uit bed mag of wakker moet worden. De ‘oogjes’ gaan dan uiteraard open en het lampje zal waarschijnlijk op groen springen.

Extra functionaliteiten

Weet dat het aanleren van een goed slaapritme het belangrijkste doel is van een slaaptrainer. Naast deze primaire functie hebben deze kindvriendelijke slaap trainers meestal nog een aantal functies. Eén van deze functies is het aangeven van de tijd, net zoals bij een gewone wekker. Dit kan op analoge of digitale wijze, maar ook een combi hiervan is mogelijk. Zo leert je kleintje spelenderwijs al klokkijken.

Een andere functie is die van nachtlampje. Sommige trainers kun je zo instellen dat het display de hele nacht dienst doet als nachtlampje. Veel kinderen vinden het namelijk niet prettig als het zo donker is.

Ook muziek is voor veel kinderen de manier om rustig in slaap te vallen. Er zijn slaapwekkers die je zo in kunt stellen dat ze een bepaalde tijd rustgevende muziek of geluidjes afspelen als je kindje moet gaan slapen. Na een bepaalde tijd schakelt deze functie al dan niet automatisch uit.

Is je kindje ’s nachts vaak onrustig en moet het regelmatig huilen? Probeer dan eens een slaaptrainer met ingebouwde sensor. Dit soort slaaptrainers zijn vaak een knuffel met in de buik een sensor. Als je kindje zich dan niet prettig voelt, dan hoeft het alleen maar op de buik van de slaaptrainerknuffel te drukken. Er gaat dan eventjes een rustgevend lampje branden, wat er vaak voor zorgt dat je kindje snel weer in slaap valt.

FAQ

Vanaf welke leeftijd kun je een slaaptrainer voor je kindje gebruiken?

Over het algemeen zijn slaaptrainers geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Dit is meestal de leeftijd dat kinderen deze apparaten beginnen te begrijpen. Maar laat je hier niet alleen door leiden. Kijk ook naar je eigen kind, want misschien is jouw kleintje al wel eerder toe aan een device dat hem helpt een gezond slaappatroon te ontwikkelen.

Hoelang duurt het voordat een kind gewend is aan de slaaptrainer?

Het kan een paar dagen tot enkele weken duren voordat je kind volledig gewend is aan de slaaptrainer. Elk kind is anders, dus weet dat deze tijd per kind verschilt. Blijf de trainer gebruiken, ook als dit in het begin geen succes is, want er komt een moment dat je kindje het apparaat ‘begrijpt’.

Kun je een slaaptrainer ook gebruiken als je kindje wel een goed slaappatroon heeft?

Ja hoor, dan gebruik je het apparaat niet als trainer, maar als wekker. Vaak zijn kinderen dan al iets ouder en krijgen ze interesse in klokkijken.