Deal.nl

Spenen

Spenen

Een fopspeen, wie is er niet groot mee geworden? Een speentje is niet alleen fijn voor je kindje, maar ook voor jou. Het maakt je kindje rustig en het biedt je kleintje troost op momenten dat hij/zij zich wat minder prettig voelt. Fopspenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en merken. Wij hebben de beste fopspeen aanbieding voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Bibs en Difrax.

etosprenataljolleinbibsphilips-aventelodiemamdone-by-deermedeladifraxchiccotommee-tippeemushiefriggdr-browns
1.205 producten
BiBs Retro Fopspeen Glow Sage / Cloud 6-18 Mnd(2 Stuks)

BIBS

Retro Fopspeen Glow Sage / Cloud 6-18 Mnd(2 Stuks)
9.9512 winkels
Difrax Combi Fopspeen Nacht Baba 6+ Mnd Assorti
2e halve prijs

Difrax

Combi Fopspeen Nacht Baba 6+ Mnd Assorti
4.4912 winkels
Difrax Natural Fopspeen Nacht Timo 12+ Mnd
25% korting

Difrax

Natural Fopspeen Nacht Timo 12+ Mnd
4.6912 winkels
Difrax Natural Fopspeen Nacht Nina 0-6 Mnd
25% korting

Difrax

Natural Fopspeen Nacht Nina 0-6 Mnd
4.4912 winkels
BiBs Fopspeen Anatomisch Blush / Woodchuck 6-18 Mnd 2 Stuks
18% korting

BIBS

Fopspeen Anatomisch Blush / Woodchuck 6-18 Mnd 2 Stuks
8.9012 winkels
BiBs Retro Fopspeen Sage / Hunter Green 6-18 Mnd 2 Stuks

BIBS

Retro Fopspeen Sage / Hunter Green 6-18 Mnd 2 Stuks
8.7912 winkels
Difrax Siliconen Fopspeen Roze / Wit 0-6 Mnd 2 Stuks
2e halve prijs

Difrax

Siliconen Fopspeen Roze / Wit 0-6 Mnd 2 Stuks
8.2411 winkels
BiBs Retro Fopspeen Sage / Ivory 0-6 Mnd 2 Stuks

BIBS

Retro Fopspeen Sage / Ivory 0-6 Mnd 2 Stuks
8.9011 winkels
BiBs Fopspeen Anatomisch Ivory / Sage 0-6 Mnd 2 Stuks

BIBS

Fopspeen Anatomisch Ivory / Sage 0-6 Mnd 2 Stuks
9.7811 winkels
BiBs Retro Fopspeen Glow Sage / Cloud 0-6 Mnd 2 Stuks

BIBS

Retro Fopspeen Glow Sage / Cloud 0-6 Mnd 2 Stuks
8.9510 winkels
BiBs Retro Fopspeen Woodchuck / Blush 6-18 Mnd 2 Stuks

BIBS

Retro Fopspeen Woodchuck / Blush 6-18 Mnd 2 Stuks
8.9010 winkels
Difrax Siliconen Fopspeen Blauw / Grijs 0-6 Mnd 2 Stuks

Difrax

Siliconen Fopspeen Blauw / Grijs 0-6 Mnd 2 Stuks
7.9910 winkels
Avent Ultra Soft Fopspeen 6-18 Mnd 2 Stuks

Philips Avent

Avent Ultra Soft Fopspeen 6-18 Mnd 2 Stuks
7.3310 winkels
Avent Ultra Soft Fopspeen 0-6 Mnd 2 Stuks

Philips Avent

Avent Ultra Soft Fopspeen 0-6 Mnd 2 Stuks
7.7910 winkels
Fopspeen Difrax Natural 20+ mnd. Nacht GLOW
24% korting

Difrax

Fopspeen Natural 20+ mnd. Nacht GLOW
4.7210 winkels
Difrax Naturel Fopspeen Roze 6+ Mnd

Difrax

Naturel Fopspeen Roze 6+ Mnd
3.9910 winkels
Difrax Dental Fopspeen Grijs 0-6 Mnd
25% korting

Difrax

Dental Fopspeen Grijs 0-6 Mnd
3.7410 winkels
BiBs Retro Fopspeen Glow Blush / Vanilla 6-18 Mnd 2 Stuks

BIBS

Retro Fopspeen Glow Blush / Vanilla 6-18 Mnd 2 Stuks
8.169 winkels
BiBs Retro Fopspeen Sage / Ivory 6-18 Mnd 2 Stuks

BIBS

Retro Fopspeen Sage / Ivory 6-18 Mnd 2 Stuks
8.799 winkels
Difrax Naturel Fopspeen Stone 6+ Mnd
25% korting

Difrax

Naturel Fopspeen Stone 6+ Mnd
4.349 winkels
Difrax Dental Fopspeen Nacht 6+ Mnd
25% korting

Difrax

Dental Fopspeen Nacht 6+ Mnd
4.499 winkels
Difrax Dental Fopspeen Bruin 18+ Mnd
2e halve prijs

Difrax

Dental Fopspeen Bruin 18+ Mnd
4.499 winkels
Difrax Naturel Fopspeen Raspberry 12+ Mnd
25% korting

Difrax

Naturel Fopspeen Raspberry 12+ Mnd
4.499 winkels
Difrax Naturel Fopspeen Peachy 6+ Mnd
25% korting

Difrax

Naturel Fopspeen Peachy 6+ Mnd
4.349 winkels
Difrax Papspeen XL 2 Stuks
25% korting

Difrax

Papspeen XL 2 Stuks
5.259 winkels
Avent Ultra Air Fopspeen 0-6 Mnd 2 Stuks

Philips Avent

Avent Ultra Air Fopspeen 0-6 Mnd 2 Stuks
6.749 winkels
Philips Avent Ultra Soft Fopspeen - 0-6 Mnd - Beige/Groen - 2 Stuks

Philips Avent

Ultra Soft Fopspeen - 0-6 Mnd - Beige/Groen - 2 Stuks
7.869 winkels
Difrax Dental Fopspeen Roze 12+ Mnd
25% korting

Difrax

Dental Fopspeen Roze 12+ Mnd
3.499 winkels
Difrax Woezel en Pip Speenkoord
25% korting

Difrax

Woezel en Pip Speenkoord
5.259 winkels
BiBs Fopspeen Anatomisch Ivory / Sage 6-18 Mnd 2 Stuks
8% korting

BIBS

Fopspeen Anatomisch Ivory / Sage 6-18 Mnd 2 Stuks
9.179 winkels
Pagina 1 van 41

Moet je kindje vaak huilen of valt je kleintje niet zo makkelijk in slaap? Geef je kleine uk dan eens een speentje. Grote kans dat het dan beter gaat, want een fopspenen staan erom bekend dat ze kindjes rustig maken. Wij laten je zien waar de beste fopspeen aanbiedingen voor je klaarstaan, bijvoorbeeld die van Philips Avent en Medela.

Een fopspeen, wat is dat nu eigenlijk precies?

Een fopspeen is een klein, plastic of rubber dingetje waarop baby’s kunnen zuigen als ze daar behoefte aan hebben. De speen zelf heeft veel weg van een tepel, waardoor het speentje vertrouwd aanvoelt voor baby’s. Daarnaast bestaat een fopspeen uit een schild dat voorkomt dat de baby de speen helemaal in zijn mond stopt. Aan het schild zit vaak een ringetje, zodat je het speentje makkelijk kunt vasthouden en aan je kindje kunt geven.

Fopspenen worden al heel lang gebruikt om baby's te troosten en om ze te helpen ontspannen. In het verleden werden ze vaak gemaakt van allerlei natuurlijke materialen, maar tegenwoordig zijn ze vooral gemaakt van siliconen of latex. Het is een handige accessoire om je kleintje rustig te houden, vooral tijdens het slapen of als je kleintje zich niet lekker voelt. Het is dan ook niet verrassend dat fopspeen een vast onderdeel zijn van de babyuitzet.

Voor- en nadelen van een fopspeen

Veel ouders merken dat hun baby sneller rustig(er) wordt door op een speen te zuigen. Het is een goed hulpmiddel om je kind te troosten als je kleintje even niet lekker in zijn/haar vel zit, bijvoorbeeld op momenten dat je baby huilt of moeilijk in slaap valt. Het zuigen op een fopspeen geeft veel baby's een gevoel van comfort en veiligheid, omdat het ze doet denken aan borstvoeding. Bovendien zijn er een aantal onderzoeken die aangeven dat het gebruik van een fopspeen tijdens het slapen het risico op wiegendood kan verminderen. Dat is uiteraard een geruststellende gedachte.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen aan het gebruik van een fopspeen. Eén van deze nadelen is de invloed die een speentje op de ontwikkeling van tandjes heeft. Als een kind te lang een fopspeen gebruikt, vooral na de leeftijd van twee jaar, kan dit leiden tot problemen als scheve tanden of een verkeerde beet. Ook maken ouders maken zich wel eens zorgen dat hun kind te afhankelijk wordt van de speen en deze nog steeds wil gebruiken als hij/zij hier eigenlijk te oud voor is. Het kan best lastig zijn om een kind van een speen af te helpen. Dit leidt soms tot frustratie bij zowel ouder als kind, wat natuurlijk nooit prettig is.

Zijn er verschillende soorten fopspenen?

Ga je een fopspeen kopen, dan kom je er al snel achter dat er verschillende soorten zijn. We noemen dan ook graag een aantal belangrijke dingen waar je toch even bij stil moet staan, te beginnen met het materiaal waar spenen van gemaakt zijn. Fopspenen zijn vrijwel altijd gemaakt van siliconen of latex. Siliconen spenen zijn stevig en gaan langer mee, omdat ze minder snel scheuren of beschadigen. Latex fopspenen zijn juist wat zachter en daardoor meer flexibel. Veel baby’s vinden dit erg prettig. Over het algemeen gaan latex speentjes wat minder lang mee en slijten ze sneller.

Wat vorm betreft valt er ook het één en ander te kiezen. Zo zijn er orthodontische fopspenen die speciaal gemaakt zijn om de natuurlijke ontwikkeling van de mond en tanden van je baby te ondersteunen. Ze hebben meestal een afgeplatte onderkant en een bolle bovenkant, wat lijkt op de tepel van de moeder als een kindje de borst krijgt. Dan heb je nog de ronde of kersvormige spenen, min of meer klassieke vormen, die nog steeds heel geliefd zijn bij baby’s.

De leeftijd van je kindje speelt ook een rol bij het kiezen van de juiste fopspeen. Voor baby’tjes die net op de wereld zijn, zijn er kleine, lichte speentjes die op maat gemaakt zijn voor hun kleine mondjes. Naarmate je baby ouder wordt, stap je over op grotere spenen, die beter passen bij hun mond die uiteraard groeit. Ook verandert de zuigbehoefte van je kindje als hij/zij ouder wordt en daar moet je de fopspeen dan wel op aanpassen. Vrijwel altijd staat duidelijk aangegeven voor welke leeftijd de fopspeen geschikt is.

Bij een fopspeen gaat het niet alleen om het speentje, want ook het schild is een factor van belang. Het schild van de fopspeen is het deel dat ervoor zorgt dat de speen niet helemaal in de mond van je baby verdwijnt. Sommige hebben extra ventilatiegaatjes die huidirritatie rond de mond helpen te voorkomen. Er zijn ook spenen die helpen om de druk op het gezichtje te verminderen. Er natuurlijk zijn er fopspenen met grappige designs en er zijn zelfs of glow-in-the-dark varianten. Die laatste zijn best handig als je ’s nachts op zoek bent naar het speentje.

Let op!

Het is goed om te weten dat je een fopspeen regelmatig moet controleren op slijtage en eventuele beschadigingen. Een kapotte speen kan kleine stukjes latex of siliconen loslaten, wat verstikkingsgevaar kan opleveren. Zorg er dan ook voor dat je de speen vaak even checkt en meteen vervangt als je scheurtjes, gaatjes of andere beschadigingen ziet.

Een fopspeen moet heel goed schoon worden gehouden om te voorkomen dat bacteriën zich thuis gaan voelen en infecties veroorzaken. Was de speen regelmatig met warm water en een mild sopje. Steriliseer de speen minimaal één keer per dag door hem een paar minuten in kokend water te leggen of gebruik hiervoor een speciale sterilisator. Laat het speentje goed laat afkoelen voordat je hem weer aan je baby geeft.

Het schild van de fopspeen moet groot genoeg zijn om te voorkomen dat de speen volledig in de mond van je baby kan verdwijnen. Een goed schild heeft voldoende ventilatiegaatjes die ervoor zorgen dat er lucht bij de huid van je baby komt. Hierdoor is de kans op huidirritatie een stuk kleiner. Check niet alleen het speentje op beschadigingen en slijtage, maar doe dit ook voor wat betreft het schild.

Tot slot, kijk uit met het bevestigen van de fopspeen aan kleding. Gebruik een speciale speenketting of clip die kort genoeg is om verstikking te voorkomen en die geen kleine onderdelen heeft die los kunnen raken. Gebruik nooit een koord of lint dat om de nek van je baby kan komen te zitten!

FAQ

Vanaf welke leeftijd kan je je baby een fopspeen geven?

Je kunt je baby direct vanaf de geboorte een fopspeen geven.

Wat zijn de voordelen van een fopspeen?

Een fopspeen kan helpen een baby te kalmeren, te troosten en ze kunnen volgens sommige onderzoeken het risico op wiegendood verminderen.

Wat zijn de nadelen van een speen?

Langdurig gebruik kan tandproblemen veroorzaken en het kan moeilijk zijn om een kind ervan af te helpen.

Kun je een speentje in de vaatwasser doen?

Sommige fopspenen kunnen in de vaatwasser, maar check hiervoor altijd even of de fabrikant dit aangeeft.