Vrijwel iedereen gebruikt batterijen. Deze handige en compacte energiebronnen heb je nu eenmaal nodig in tal van apparaten. Denk hierbij aan de klok, wekker, keukenweegschaal en afstandsbediening van je televisie. En heb je kinderen? Dan spelen zij vast en zeker met speelgoed dat geluid maakt en licht geeft. Kortom je kunt eigenlijk niet zonder batterijen en je gebruikt er dan ook heel wat van. Deal.nl laat je zien waar batterijen het goedkoopst zijn. Check ons prijsoverzicht en ontdek de beste batterijen aanbieding, waaronder die van AAA batterijen, AA batterijen en knoopcel batterijen. Natuurlijk laten we je ook zien waar oplaadbare batterijen het voordeligst zijn.
Wij hebben alle merken voor jou op een rij gezet
Iedereen heeft thuis wel batterijen in de la of kast liggen. En als dat niet het geval is, dan ben je ze vast en zeker vergeten te kopen. Je moet ze gewoon op voorraad hebben en liefst van elke soort een aantal. Je weet als geen ander hoe vervelend het is als een apparaat, of het favoriete speelgoed van je kind, er ineens mee stopt. Niet omdat het apparaat kapot is, maar omdat de batterij leeg is. Supervervelend en ze zijn altijd leeg op het moment dat dit nu net niet uitkomt. Zo heb je je misschien wel eens verslapen, omdat midden in de nacht de batterij van je wekker leeg was. Of zat je op de camping ineens in het donker, omdat je lamp op batterijen er de brui aan gaf. En is je kindje lekker met zijn favoriete speelgoed aan het spelen, zit je ineens met een huilend kind, omdat zijn/haar speelgoed het niet meer doet. Batterijen kopen dus, want daarmee voorkom je niet alle leed dat lege batterijen heet, maar wel veel. Als je nagaat waar allemaal een batterij in zit, dan schrik je hier misschien best wel van. Je gebruikt dan ook heel veel batterijen en dat maakt het toch echt wel de moeite waard om te kijken waar deze krachtbronnen het goedkoopst zijn.
Ga je batterijen kopen en ben je op zoek naar de beste aanbieding? Dan valt het nog flink tegen om die te vinden. Er zijn tenslotte erg veel webwinkels die ze verkopen en allemaal claimen ze de beste batterij aanbieding te hebben. Maak het jezelf makkelijk en vertrouw op Deal.nl. Wij vergelijken namelijk de prijzen van heel veel soorten batterijen, bij heel veel webwinkels. Hierdoor weten wij als geen ander waar je het goedkoopst uit bent. Natuurlijk laten we je de totaalprijs van een verpakking batterijen zien. Maar we laten je ook zien wat je dan betaalt per één enkele batterij. Op die manier kun je alle aanbiedingen en voordeelverpakkingen supergoed en eerlijk naast elkaar leggen. Check dus snel ons prijsoverzicht en ontdek waar de beste batterij aanbieding van dit moment op je wacht. Bijvoorbeeld die van Duracell batterijen, Philips batterijen en Varta batterijen.
Lang niet elk apparaat gebruikt dezelfde soort batterijen. Er zijn dan ook heel wat verschillende soorten. Lang niet altijd heeft een bepaald type batterij een naam, maar een reeks letters, al dan niet in combinatie met cijfers. Dat maakt het niet altijd even makkelijk om de juiste batterij te vinden. Om je hier toch een heel klein beetje bij te helpen, noemen we kort een aantal veel gebruikte batterijen, waarbij we aangeven in welke apparaten deze vaak te vinden zijn.
Eén van de meest gebruikte soorten is de AA batterij, die je ook wel tegenkomt onder de naam ‘penlites’. Deze batterij is 5,5 cm lang en heeft een diameter van bijna 1,5 cm. AA-batterijen vind je onder andere in kookwekkers, rookmelders en afstandsbedieningen. Het kleine broertje van deze batterij is de AAA batterij, die bijna 4,5 cm lang is en een diameter heeft van net iets meer dan een centimeter. Apparaten waar je AAA batterijen voor nodig hebt, zijn onder meer klokken, headphones, speelgoed en ook in afstandsbedieningen. Een knoopcel batterij is een heel platte batterij die, afhankelijk van het type, een diameter heeft variërend van 5 tot 25 mm en een hoogte die varieert van 1 tot 6 mm. Een veel gebruikt type knoopcel batterij is de CR2032 die je veelvuldig tegenkomt in apparaten als smart deurbellen, rekenmachines en keukenweegschalen. De 9 volt batterij, ook wel 9v batterij genoemd, is 2,65 x 1,75 x 4,8 cm groot en heeft een karakteristieke blokvorm. Deze krachtpatsers vind je terug in bijvoorbeeld rookmelders, radiografisch bestuurbare voertuigen en digitale klokken. De laatste soorten die we noemen zijn de C batterij en de D batterijen. C batterijen worden gebruikt in onder andere zaklampen, speelgoed en in meetapparatuur. Ze worden ook wel Engelse staafbatterij genoemd en zijn 5 cm lang met een diameter van 2,6 cm. D batterijen zijn een stuk dikker met een diameter van bijna 3,5 cm en ook zijn ze langer met een lengte van 6,15 cm langer dan de C batterij. Laserapparatuur en Maglites zijn voorbeelden van apparaten waarvoor je deze batterijen gebruikt. Het is verstandig om een voorraadje te hebben van batterijen die je veel gebruikt. Valt een device uit, dan zit je niet met je handen in je haar.
De verschillende soorten batterijen kunnen we op hun beurt weer indelen in verschillende typen. De meest voorkomende typen zijn alkaline batterijen, lithium batterijen en oplaadbare batterijen. Uiteraard hebben deze type batterijen elk hun eigen specifieke eigenschappen met hun eigen specifieke voor- en nadelen. We vertellen je hier uiteraard graag iets meer over, om je te helpen bij het kiezen van de juiste batterij voor jouw apparaten. Want de juiste batterij in een apparaat zorgt er tenslotte voor dat het device optimaal presteert.
Alkaline batterijen zijn batterijen die je eenmalig gebruikt. Ze zijn niet verkrijgbaar in een variant die je kunt opladen. Ze horen tot de meest verkochte batterijen en voorzien daarmee in de behoefte van veel mensen. Dit type batterij wekt energie op door middel van een elektrochemische reactie tussen grafiet, mangaandioxide en zinkpoeder en danken hun naam aan de stof kaliumhydroxide, wat een alkalisch materiaal is. Nadeel van deze batterij is dat je hem niet op kunt laden. Grootste voordeel is de prijs. Het zijn relatief goedkope batterijen die veel energie genereren. De grote tegenhangers van deze batterijensoort zijn Lithium batterijen. Deze batterijen zijn verkrijgbaar als ‘wegwerpbatterijen’, maar ook als oplaadbare batterijen. De oplaadbare versie wordt Li-ion batterij genoemd. Lithium batterijen wekken energie op door middel van mangaandioxide en lithium en verschillen hiermee dus van samenstelling ten opzichte van de alkalinevariant. Grote voordeel van deze batterijen is de lange levensduur (tot wel 7x langer dan alkaline). De wat hogere prijs is een nadeel, net zoals het feit dat een Lithium batterij niet voor elk apparaat geschikt is. Het laatste type dat we kort voor het voetlicht zetten zijn de oplaadbare batterijen. Oplaadbare batterijen zijn verkrijgbaar als Ni-MH batterij en als Li-ion batterijen. Verschil tussen beide zit hem met name in de samenstelling en in de mate waarin de batterij ‘leegloopt’, ook wel zelfontlading genoemd. Ni-MH batterijen hebben een snellere zelfontlading en moet je dus sneller opladen. Ze zijn wat minder krachtig dan de Li-ion batterijen, maar daar tegenover staat wel dat je er minder voor betaalt. Beide zijn vele honderden keren op te laden.
Kopers, webwinkels en lokale winkels (ook die op de hoek van de straat). Iedereen is precies even welkom op Deal.nl
Winkel aanmeldenPrijzen veranderen voortdurend en zijn soms lastig terug te rekenen. Op Deal.nl rekenen wij alles voor je om zodat jij goed kan vergelijken.
Waarom we dit doen?Heb jij een foutje gevonden? Gebruik het tipformulier en geef het door! We zullen je hier uitgebreid voor bedanken!
Meld hier een fout