Deal.nl

Campingbedden

Campingbedden

Het bed van je kind meenemen op vakantie of als het uit logeren gaat, daar is natuurlijk geen beginnen aan. Daarom zijn er campingbedden. Een campingbedje is een bedje dat je snel overal opzet en waarin je kleine prins of prinses heerlijk slaapt. Je neemt het makkelijk mee in een draagtas, want ingeklapt zijn campingbedden lekker compact. Wij hebben de beste campingbed aanbiedingen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Qute en Koelstra.

prenatallittle-dutchmaxi-cosibugaboostokkechiccokinderkraftnunababymoovdookyjoiehaucklionelobebeconfortkoelstra
105 producten
AeroMoov Instant reisbedje

Aeromoov

Instant reisbedje
179.004 winkels
Little Ducth campingbedje

Little Dutch

Little Ducth campingbedje
82.104 winkels
bugaboo Reiswieg Stardust Desert Taupe (collectie 2023)

Bugaboo

Reiswieg Stardust Desert Taupe (collectie 2023)
259.004 winkels
Koelstra Travelsleeper T5 campingbed grijs

Koelstra

Travelsleeper T5 campingbed grijs
76.494 winkels
Ding Basic campingbed - Grey
18% korting

Ding

Basic campingbed - Grey
44.954 winkels
Babymoov 3-in-1 Aquani campingbed(reisbed,speeltent,strandbad)
35% korting

Babymoov

3-in-1 Aquani campingbed(reisbed,speeltent,strandbad)
49.994 winkels
Koelstra Travelsleeper T5 Campingbedje Met Verhoger Zwart
9% korting

Koelstra

Travelsleeper T5 Campingbedje Met Verhoger Zwart
98.994 winkels
Maxi-Cosi Tori Beyond Grey Eco

Maxi-Cosi

Tori Beyond Grey Eco
110.214 winkels
Maxi-Cosi Tori Beyond Graphite Eco

Maxi-Cosi

Tori Beyond Graphite Eco
109.004 winkels
babyGO Campingbedje Groovy Grey
17% korting

BabyGO

Campingbedje Groovy Grey
148.723 winkels
DOOKY Grijs gemêleerd reisbedje

DOOKY

Grijs gemêleerd reisbedje
21.993 winkels
bugaboo Stardust reisbedje Black (collectie 2023)

Bugaboo

Stardust reisbedje Black (collectie 2023)
259.003 winkels
Kinderkraft Campingbedje LEODY grey

Kinderkraft

Campingbedje LEODY grey
69.003 winkels
lionelo Campingbedje Sven Plus Grey Scandi

Lionelo

Campingbedje Sven Plus Grey Scandi
94.293 winkels
AeroMoov Instant reisbedje

Aeromoov

Instant reisbedje
179.003 winkels
Kinderkraft Campingbedje LEODY grey met accessoires
8% korting

Kinderkraft

Campingbedje LEODY grey met accessoires
119.003 winkels
Stokke JetKids BedBox 2.0
20% korting

Stokke

JetKids BedBox 2.0
143.203 winkels
Ding Basic campingbed - Black
18% korting

Ding

Basic campingbed - Black
44.953 winkels
AeroMoov Instant TC reisbed Blue Whale

AeroMoov

Instant TC reisbed Blue Whale
179.003 winkels
Koelstra reisbed

Koelstra

reisbed
84.003 winkels
Stokke Jetkids CloudSleeper
39% korting

Stokke

Jetkids CloudSleeper
79.202 winkels
Kinderkraft Campingbedje Joy pink inclusief accessoires

Kinderkraft

Campingbedje Joy pink inclusief accessoires
109.002 winkels
Kinderkraft Reiswieg 3in1 JOY 2 met accessoires beige

Kinderkraft

Reiswieg 3in1 JOY 2 met accessoires beige
99.902 winkels
Prenatal campingbedje Luxe

Prenatal

campingbedje Luxe
79.992 winkels
Kinderkraft Reiswieg 2in1 JOY 2 Donkergrijs

Kinderkraft

Reiswieg 2in1 JOY 2 Donkergrijs
59.902 winkels
MAXI COSI 3-in-1 Campingbedje Swift Beyond Green Eco

Maxi-Cosi

MAXI COSI 3-in-1 Campingbedje Swift Beyond Green Eco
179.002 winkels
Kinderkraft Reiswieg 2in1 JOY 2 beige

Kinderkraft

Reiswieg 2in1 JOY 2 beige
69.902 winkels
Deryan klamboe campingbed

Deryan

klamboe campingbed
28.292 winkels
Prénatal campingbedje Basis

Prenatal

Prénatal campingbedje Basis
49.992 winkels
Kinderkraft Campingbedje Joy blue inclusief accessoires

Kinderkraft

Campingbedje Joy blue inclusief accessoires
108.952 winkels
Pagina 1 van 4

Een campingbed biedt uitkomst als je kind niet thuis in zijn of haar eigen bedje kan slapen. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent, bij vrienden blijft slapen of als je kleintje bij opa en oma gaat logeren. Wij laten je zien waar de beste campingbed aanbiedingen van dit moment op je wachten, bijvoorbeeld die van Nuna en Topmark.

Wat en waarom?

Een campingbedje is een draagbaar bedje dat bedoeld is voor baby's en kleine kinderen. Het is een praktisch en compact alternatief voor het eigen bedje van je kind. Je kunt het gemakkelijk meenemen, want een reisbed is licht van gewicht. Bovendien is het bedje als het opgeklapt is heel compact. Een campingbedje is gemaakt van een stevig frame met zijwanden van gaas. Over het algemeen wordt een dun matrasje standaard meegeleverd.

Je gebruikt een campingbedje wanneer je met je kleintje op reis gaat. Bijvoorbeeld op vakantie, een weekendje weg of als je naar vrienden of familie gaat en daar blijft slapen. Het is ook handig voor thuis als vrienden of familie met kleine kinderen bij jullie blijven slapen. Of zet het op een warme zomerse dag buiten neer, zodat je kleine spruit lekker buiten zijn/haar middagslaapje kan doen. Natuurlijk moet een reisbed veilig zijn en daarom moet het aan strenge Europese normen voldoen.

Safety first!

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste als het gaat om een campingbedje voor je baby of kleine kind. Het bedje moet natuurlijk altijd stabiel staan. Een stevig frame en degelijke bedpoten zijn hierbij onmisbaar. Zo wordt voorkomen dat het bedje omvalt, hoe bewegelijk je kleintje ook is. Het materiaal waarvan campingbedden zijn gemaakt, is minstens zo belangrijk. Vanzelfsprekend mogen deze materialen niet giftig zijn en is het belangrijk dat gebruikte stoffen ademend zijn. Zo krijgt je baby het niet te warm krijgt en dankzij de zijkanten van gaas is er voldoende ventilatie.

Wat zeker een punt van aandacht is, dat is het vergrendelingsmechanisme van het campingbed. Dit is het systeem dat ervoor zorgt dat het bedje veilig blijft staan en niet zomaar in elkaar klapt. Meestal hebben deze systemen iets van slotjes of knoppen die je moet indrukken om het bedje op te zetten of in te klappen. Check altijd of deze goed werken voordat je het bedje in gebruik neemt.

Check ook altijd of het campingbedje voldoet aan de veiligheidseisen die voor deze bedden gelden. In Europa moeten reisbedden bijvoorbeeld voldoen aan de NEN-EN 716 normering. Dit geeft je de zekerheid dat het bedje grondig is getest en veilig is om je kindje in te laten slapen.

Comfort van campingbedden

Echt lekker slapen doet je kind natuurlijk alleen als het reisbedje comfortabel ligt. Het matras speelt hierbij een doorslaggevende rol. Bij de meeste campingbedden wordt er standaard een matrasje meegeleverd. Deze zijn vaak wel wat aan de dunne kant. Als je kind iets zwaarder is, dan bieden deze matrasjes al snel wat minder comfort. Er zijn matrassen verkrijgbaar, speciaal voor een campingbed, die wat dikker zijn en van betere kwaliteit. Ze zijn meestal opvouwbaar, waardoor ze net als het bedje zelf weinig ruimte innemen als je ‘m niet gebruikt.

Ventilatie is ook een belangrijk onderdeel van het comfort. Het overgrote deel van de campingbedjes heeft gaaspanelen aan de zijkanten. Deze panelen zorgen ervoor dat er voldoende luchtstroom is, waardoor je baby het niet te warm krijgt en altijd frisse lucht heeft. Dit is vooral handig tijdens warme zomerdagen of als het bedje binnen in een warme kamer staat.

Daarnaast moet je letten op de grootte van het campingbed. De afmetingen van het bedje zijn tenslotte direct van invloed op het comfort. Zorg ervoor dat het bedje groot genoeg is, zodat je kleintje lekker kan bewegen zonder zich bekneld te voelen. En houdt er rekening mee dat het reisbed groot genoeg is voor zowel kleine slaapjes als voor een hele nacht doorslapen.

Hoe zit het met gebruiksgemak van een campingbed?

Zoals comfort belangrijk is voor je kindje, zo is gebruiksgemak van een reisbed belangrijk voor jou. Je wilt niet elke keer veel tijd kwijt zijn aan het opzetten en inklappen ervan. De meeste bedjes hebben een handig systeem waarbij je in slechts enkele stappen het bedje opzet. En weer inklapt natuurlijk. Sommige bedden hebben een one-touch systeem, waarmee je het bedje met één handbeweging kunt opzetten of inklappen. Volg altijd de handleiding die bij elk campingbed wordt meegeleverd. Zo weet je niet alleen zeker dat je het bedje snel opzet, maar ook dat je het goed hebt opgezet.

Een camping bedje moet licht genoeg zijn om makkelijk mee te nemen, maar moet tegelijkertijd wel stevig genoeg zijn om veilig te zijn voor je kleintje. De meeste bedjes worden geleverd in een handige draagtas. Ze zijn over het algemeen compact genoeg om de kofferbak van de meeste auto’s te passen. Of in een kast.

Zeker als je kindje nog echt klein is, kan het nog wel eens gebeuren dat er in bed geplast wordt. Of misschien wel een beetje gespuugd als je hem/haar in het reisbedje legt als je net de fles hebt gegeven. Het is dan wel zo prettig als het bedje makkelijk schoon te maken is. Campingbedden met afneembare bekleding die ook nog eens wasbaar is, zijn dan wel zo praktisch.

Handige functies en accessoires

Veel moderne campingbedjes hebben handige extra functies. Zo zijn er bijvoorbeeld bedjes die met een opzetstuk worden geleverd, waardoor je ze ook kunt gebruiken als commode. Zo kun je op dezelfde plek als waar je kindje slaapt, hem/haar ook verschonen.

Sommige bedjes hebben zijvakken of zakken waar je luiers, doekjes, en andere babyspullen in kunt opbergen. Lekker praktisch, want je hebt dan alles wat je nodig hebt direct bij de hand en hoef je dit niet eerst uit een tas of koffer op te duikelen.

Dan zijn er nog de bedjes die je niet alleen als bed, maar ook als plek om te spelen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als box of als speelhuisje. Deze bedjes worden meestal geleverd met accessoires als speelgoedbogen. Handig als je op de camping bent en je kindje nog erg klein is. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

Daarnaast zijn er ook accessoires die je apart kunt aanschaffen. Denk aan klamboes om je baby te beschermen tegen muggen of een parasol voor extra schaduw als je buiten bent.

FAQ

Waarom hebben campingbedden gaaspanelen aan de zijkanten?

Campingbedden hebben gaaspanelen aan de zijkanten om de luchtstroom te verbeteren en zo voor voldoende ventilatie te zorgen. Dit helpt om je baby koel en comfortabel te houden, vooral tijdens warme nachten. Bovendien kun je door de gaaspanelen je baby gemakkelijk in de gaten houden.

Zijn campingbedjes geschikt voor pasgeboren baby's?

De meeste campingbedjes zijn geschikt zijn voor pasgeboren baby’s. Maar check dit voor alle zekerheid wel voordat je je baby erin laat slapen. Er zijn bedjes die in hoogte verstelbaar zijn en die zijn dan zeker aan te bevelen.

Hoe lastig is het om een campingbed op te zetten?

Het opzetten van een reisbed is over het algemeen vrij eenvoudig. Vaak hoef je alleen het frame uit te klappen en de zijkanten vast te klikken. Lees altijd de instructies van de fabrikant goed door om zeker te weten dat je het bedje correct en veilig opzet.