Vitamine A in de aanbieding

Hoewel vitamine A in veel dagelijkse voeding aanwezig is, wil dit niet gelijk zeggen dat je er voldoende van binnenkrijgt. En dat is wel belangrijk, want deze vitamine speelt een cruciale rol bij de ondersteuning van een groot aantal lichaamsfuncties en lichaamsprocessen. Daar wil je natuurlijk geen tekort aan hebben. Wanneer jij wel wat extra vitamine A kunt gebruiken, dan kun je deze op eenvoudige wijze aanvullen door vitamine A-supplementen te gebruiken. Deal.nl laat je zien waar A vitaminen het goedkoopst zijn. Bekijk ons prijsoverzicht en kom er eenvoudig achter waar de beste vitamine A aanbieding van dit moment op je wacht, bijvoorbeeld die van Lucovitaal vitamine A.

Kies merk...
Terug naar producten
Kies variant...
Terug naar producten

Etos Selenium Met Vitamine A, C, E 90 tabletten

90 vitamine a Voor 22:00 besteld, morgen in huis - Gratis vanaf € 30,00
Etos Selenium Met Vitamine A, C, E 90 tabletten
€ 3,99 € 2,99
2e halve prijs
Per stuk: € 0,03

Lucovitaal Levertraan Vitamine A en D 120 Capsules

120 vitamine a Vandaag besteld, morgen in huis - Gratis vanaf € 35,00
Lucovitaal Levertraan Vitamine A en D 120 Capsules
€ 9,99 € 7,53
25% korting
Per stuk: € 0,06

Vitakruid Vitamine A 4000 IE Vegan 100 capsules

100 vitamine a Vandaag besteld, morgen in huis - Gratis vanaf € 35,00
Vitakruid Vitamine A 4000 IE Vegan 100 capsules
€ 14,89 € 11,91
20% korting
Per stuk: € 0,12

Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan Capsules 100 capsules

100 vitamine a Verzending 1 - 2 dagen - Gratis vanaf € 20,00
Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan Capsules 100 capsules
€ 14,89 € 13,40
10% korting
Per stuk: € 0,13

Clark Vitamine A Druppels 50 ml

50 vitamine a Verzending 1 - 2 dagen - Gratis vanaf € 20,00
Clark Vitamine A Druppels 50 ml
€ 19,38
Per stuk: € 0,39

Clark Vitamine A Druppels 50 ml

50 vitamine a Vandaag besteld, morgen in huis - Gratis vanaf € 35,00
Clark Vitamine A Druppels 50 ml
€ 19,38
Per stuk: € 0,39

Een ander merk vitamine a proberen?

Wij hebben alle merken voor jou op een rij gezet

Vitamine A aanbiedingen

Altijd de beste vitamine A aanbieding

Om je lichaam goed te laten functioneren kun je simpelweg niet zonder vitaminen. Elke vitamine heeft zo zijn eigen specifieke bijdrage aan je lichaam en dat is dan ook voor vitamine A niet anders. Deze vitamine is een zogenaamde vetoplosbare vitamine die van nature in veel dagelijks eten te vinden is. Dat lijkt te suggereren dat je deze vitamine altijd in voldoende mate binnenkrijgt. Dit is echter lang niet altijd het geval, want misschien houd jij er wel een heel eenzijdig voedingspatroon op na en eet je nu net die producten waar weinig of geen A vitaminen in zijn te bekennen. Of misschien heb je wel een bepaalde ziekte of aandoening waardoor je juist behoefte hebt aan extra A vitamine. Dankzij vitamine A-supplementen in de vorm van tabletten of druppels is het heel eenvoudig om toch voldoende van deze vitamine binnen te krijgen.

Om te voorkomen dat je te veel geld kwijt bent aan A vitaminen, laat Deal.nl je zien waar deze vitamine het goedkoopst is. Wij vergelijken namelijk de prijzen van alle soorten en merken vitamine A. Om dit eerlijk te doen, rekenen we alle prijzen terug tot die per tablet of tot die per milliliter in het geval van vitamine A-druppels. Check ons prijsoverzicht en ontdek snel en gemakkelijk waar de beste vitamine A aanbieding van dit moment op je ligt te wachten.

Waar is vitamine A goed voor?

A vitamine speelt een sleutelrol bij een flink aantal lichaamsfuncties en lichaamsprocessen. Het is daarom belangrijk om deze vitamine in voldoende mate binnen te krijgen, om zo je lichaam te helpen om optimaal te functioneren. Zo is draagt deze vitamine bij tot het instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en helpt het om scherp te blijven zien in het donker. Bovendien ondersteunt A vitamine de conditie van het oog. Ook is deze vitamine belangrijk voor de huid. Zo ondersteunt vitamine A het herstellend vermogen van de huid en helpt deze vitamine bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Verder is vitamine A belangrijk voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed en bevordert het de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden. Mede hierdoor is A vitamine gunstig voor de (normale) ijzerstofwisseling. De vitamine draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem en ondersteunt de afweer van het lichaam. Tot slot is het goed om te weten dat vitamine A goed is voor het behoud van normale structuur en functie van de slijmvliezen, voor de slijmvliezen in de darm en voor de slijmvliezen in de longen. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat je geen tekort hebt aan of ontwikkelt voor deze specifieke vitamine.

Meer over deze waardevolle vitamine

Een andere benaming waarmee deze vitamine ook wel wordt aangeduid is retinol. Het is een vetoplosbare vitamine die je vooral in de lever aantreft. We onderscheiden twee varianten vitamine A. De eerste variant is de zojuist genoemde retinol of retinylesters en is de A vitamine die met name te vinden is dierlijke producten. De tweede variant van vitamine A komt juist voor in plantaardige producten en deze vitaminen worden ook wel carotenoïden genoemd. Deze worden op hun beurt weer aangeduid als provitamine A, omdat ons lichaam in staat is om uit deze carotenoïden zelf vitamine A aan te maken. Provitamine A komt van nature voor in onder andere groente en fruit.

Ons lichaam heeft vet nodig om deze vitamine goed op te nemen. Het is immers een vetoplosbare vitamine. De plek waar ons lichaam deze vitamine voornamelijk opslaat, is de lever. Een overschot aan deze vitamine wordt deels opgeslagen in vet. In tegenstelling tot sommige andere vitamines kan een teveel aan A vitamine schadelijk zijn. Het veroorzaakt dan een soort van vergiftiging. Dit gebeurt niet snel, maar zwangere vrouwen moeten extra alert zijn. Een teveel aan deze vitamine verhoogt de kans op aangeboren afwijkingen aan het kindje. Wees dus voorzichtig als je zwanger bent en zorg ervoor dat je niet te veel A vitamine binnenkrijgt.

Wat zijn mogelijke oorzaken van een vitamine A tekort?

Vraag uitklappen

Wat zijn mogelijke symptomen van een tekort aan deze vitamine?

Vraag uitklappen

Kun je ook een teveel aan A vitamine hebben/ontwikkelen?

Vraag uitklappen

Hoe uit zich een mogelijk overschot aan vitamine A?

Vraag uitklappen

Waarom oppassen met vitaminen A als je zwanger bent?

Vraag uitklappen

Is er een bovengrens gesteld aan de hoeveelheid die je dagelijks van deze vitamine binnen mag krijgen?

Vraag uitklappen

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid A vitamine?

Vraag uitklappen

Waarom nooit zonder Deal.nl te raadplegen vitamine A kopen?

Vraag uitklappen

Lees hier onze disclaimer

Vraag uitklappen

Iedereen gelijk

Kopers, webwinkels en lokale winkels (ook die op de hoek van de straat). Iedereen is precies even welkom op Deal.nl

Winkel aanmelden

Prijs per stuk

Prijzen veranderen voortdurend en zijn soms lastig terug te rekenen. Op Deal.nl rekenen wij alles voor je om zodat jij goed kan vergelijken.

Waarom we dit doen?

Foutje, bedankt!

Heb jij een foutje gevonden? Gebruik het tipformulier en geef het door! We zullen je hier uitgebreid voor bedanken!

Meld hier een fout

Vergelijk onze categorieën

De beste deals voor alle producten.

Laat je niet foppen.