Deal.nl

Coronatest

Coronatest

Wat niemand voor mogelijk hield, is toch gebeurd. We werden getroffen door een pandemie die voor iedereen grote gevolgen had en nog steeds heeft. Corona, ook wel Covid-19 genoemd, is here to stay en daar zullen we mee moeten leren leven. Om te weten of je besmet bent met het coronavirus, is testen noodzakelijk. Gelukkig hoef je hier niet per se de deur voor uit, want een coronatest voer je gewoon zelf thuis uit met behulp van een corona zelftest. Een corona zelftest kopen doe je natuurlijk online, omdat Deal.nl je dan laat zien waar deze coronatesten het goedkoopst zijn. Check ons prijsoverzicht en ontdek waar de beste corona zelftest aanbieding op je wacht, bijvoorbeeld de Flowflex zelftest.

Categorie
coronatest
Coronatest
zwangerschapstest
Zwangerschapstest
ovulatietest
Ovulatietest
Merk
flowflex
Activeer alert

3x Flowflex Corona Zelftest 5 stuks

Vandaag besteld, morgen in huis

€3,90 (Gratis vanaf 35)

3x Flowflex Corona Zelftest 5 stuks
61% korting
59,07 23,05
Bekijk aanbieding bij Plein

per test1,54

6x Flowflex Corona Zelftest 5 stuks

Vandaag besteld, morgen in huis

Gratis verzonden

6x Flowflex Corona Zelftest 5 stuks
61% korting
118,14 46,10
Bekijk aanbieding bij Plein

per test1,54

Flowflex Coronatest Antigeen Sneltest 5-pack

Vandaag besteld, morgen in huis

€3,90 (Gratis vanaf 35)

Flowflex Coronatest Antigeen Sneltest 5-pack
59% korting
19,69 7,99
Bekijk aanbieding bij Plein

per test1,60

Acon Biotech Covid-19 Zelftest 10 Stuks

Vandaag besteld, morgen in huis

€6

Acon Biotech Covid-19 Zelftest 10 Stuks
18,58
Bekijk aanbieding bij Jumbo

per test1,86

Flowflex Corona Zelftest - 3 stuks

Vandaag besteld, morgen in huis

€3,90 (Gratis vanaf 35)

Flowflex Corona Zelftest - 3 stuks
52% korting
11,97 5,74
Bekijk aanbieding bij Plein

per test1,91

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk

Voor 21:30 besteld, morgen in huis

€3,95 (Gratis vanaf 20)

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk
33% korting
2,99 1,99
Bekijk aanbieding bij Drogist.nl

per test1,99

Flowflex Coronatest Antigeen Sneltest 5-pack

Verzending 2 - 5 dagen

€13,50

Flowflex Coronatest Antigeen Sneltest 5-pack
9,99
Bekijk aanbieding bij Albert Heijn

per test2,00

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk

Vandaag besteld, morgen in huis

€6

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk
2,32
Bekijk aanbieding bij Jumbo

per test2,32

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€3,95 (Gratis vanaf 30)

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk
2,49
Bekijk aanbieding bij Etos

per test2,49

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk

2 - 6 dagen

€6

Acon Flowflex Covid-19 Antigeen Sneltest - 1 stuk
2,99
Bekijk aanbieding bij Plus

per test2,99

Wat vind jij van coronatest?

Vind je deze categorie waardevol? Laat het ons weten zodat we een betere gebruikerservaring kunnen bieden. Druk op like of dislike om jouw stem te laten gelden.

0
0

Betaal niet te veel voor je corona zelftest

Wat je ook van corona vindt, je hebt ermee te maken. Niet alleen wat betreft maatregelen die genomen zijn om het virus te bestrijden en te beperken, maar juist wanneer dit virus jou te pakken heeft. De gevolgen voor je gezondheid kunnen fors zijn, zowel op de korte termijn als op de lange(re) termijn. Bovendien kun je heel snel en gemakkelijk iemand anders besmetten wanneer je corona hebt. Dit wil je niet en daarom is het goed om je te testen op dit virus als daar aanleiding toe is. Waar je eerst nog naar de GGD moest om erachter te komen of je besmet was, is dat nu een stuk eenvoudiger. Een corona zelftest biedt een grote mate van zekerheid of je covid-19 onder de leden hebt. Top natuurlijk als een negatieve coronatest de uitslag is van je corona zelftest, want dat is best wel een opluchting. Wanneer je een positieve coronatest hebt, dan is dat best even schrikken. Toch is dit fijn om te weten, want dit verklaart de klachten die je hebt en zo kun je maatregelen nemen die voorkomen dat je anderen besmet met het virus. Het is dan ook verstandig om altijd een aantal corona zelftesten in huis te hebben.

Logisch dat je hier niet te veel geld aan wilt uitgeven, je kunt hier vast en zeker wel een leukere bestemming voor vinden tenslotte. Prijsverschillen tussen corona zelftesten kunnen flink oplopen, waardoor het zomaar kan gebeuren dat je voor dezelfde corona zelftest bij de ene aanbieder twee keer zoveel betaald als bij een andere aanbieder. Deal.nl vindt dat maar vreemd en vandaar dat wij je graag laten zien waar coronatesten het goedkoopst zijn. Wij vergelijken de prijzen van de meest voorkomende merken zelftesten en laten je voor een eerlijk vergelijk altijd de prijs per stuk zien. Eén van de meest populaire corona zelftesten is de Flowflex zelftest. Check snel ons prijsoverzicht en ontdek waar de Flowflex zelftest het goedkoopst is.

Coronatest aanbiedingen

Waarom een coronatest doen?

Er zijn meerdere redenen aan te voeren waarom het verstandig is om een coronatest te doen. Of je dit ook daadwerkelijk doet, daar vellen we geen oordeel over. Een goede reden om jezelf te testen, is omdat je zelf gewoon wilt weten of je besmet bent met het coronavirus. Dit zou namelijk kunnen verklaren waarom je bepaalde klachten hebt die niet direct te linken zijn aan een andere ziekte of aandoening. Of je coronatest uitslag nu positief is of juist negatief, het is waardevol om te weten. Bij een negatieve testuitslag weet je dat bepaalde coronamaatregelen niet voor jou van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld in quarantaine gaan. Bij een positieve uitslag weet je in elk geval waar de klachten die je hebt vandaan komen en kun je je ‘overgeven’ aan het virus met als doel hier zo snel mogelijk van te herstellen.

Een andere reden om je op corona te testen is om te voorkomen dat andere mensen mogelijk door jou besmet worden met het virus. En dat gaat helaas maar al te gemakkelijk, aangezien het virus van mens tot mens overgaat en eenvoudig binnen weet te dringen via neus, mond, ogen en handen. Wanneer je iemand besmet, dan kan dat voor diegene heel ernstige gevolgen hebben. Zeker wanneer het gaat om iemand met een kwetsbare gezondheid of wanneer dit een ouder iemand is. Dit wil je ongetwijfeld niet op je geweten hebben. Dit zijn toch wel de twee belangrijkste redenen om je te testen en gelukkig kun je dit zelf doen door middel van een corona zelftest. Zorg er dus voor dat je altijd een aantal coronatesten in huis hebt.

Verschillende soorten coronatesten

Er zijn verschillende coronatesten om te achterhalen of je besmet bent met het virus. Zo heb je vast wel eens gehoord van een zogenaamde PCR-test. Dit is niet de test die je thuis zelf uitvoert. Bij een PCR, voluit polymerase chain reaction-test genoemd, wordt er materiaal bij je afgenomen uit je neus en keel door middel van een wattenstaafje. Dit materiaal wordt vervolgens in een laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van het covid-virus. Deze test heeft een erg hoge betrouwbaarheid, maar kun je niet zelf thuis uitvoeren. Hiervoor moet je naar de GGD of naar een testlocatie. Vele malen makkelijker is het natuurlijk om een corona zelftest te gebruiken, omdat je hier niet de deur voor uit hoeft en je deze op elk moment kunt doen.

Een corona zelftest is vrijwel altijd een zogenaamde antigeen-test, waarvan de Flowflex een goed voorbeeld is. We zeggen nadrukkelijk ‘vrijwel altijd’, omdat we nu eenmaal niet zeker weten of er in de toekomst ook andere corona zelftesten op de markt zullen komen. Antigenen zijn bepaalde eiwitten die zich aan de buitenzijde van het covid virus bevinden. Een antigeen zelftest bestaat uit verschillende onderdelen, te weten een steriel verpakt wattenstaafje, een kleine buisje testvloeistof en een testcassette. Volg altijd nauwkeurig de handleiding die bij elke corona zelftest wordt meegeleverd om er zeker van te zijn dat je de test goed uitvoert. Denk er hierbij ook zeker aan dat je goed leest binnen welke tijdsduur je het resultaat van de testcassette af dient te lezen. Wanneer je dit namelijk te vroeg of te laat doet, is de uitslag niet of minder betrouwbaar.

FAQ

Hoe voer je een coronatest bij jezelf uit?

De beschrijving die we hier geven is een algemene beschrijving van hoe de meeste corona zelftesten werken. Deze korte algemene beschrijving vervangt nooit, maar dan ook nooit de gebruiksaanwijzing die met elke coronatest wordt meegeleverd. Deze is dan ook altijd leidend. De algemene werkwijze begint met het wattenstaafje door je neus en/of keel te draaien, gedurende een aantal tellen. Vervolgens plaats je het wattenstaafje in het buisje met testvloeistof en draai je het hier een aantal keer in rond. Laat het wattenstaafje na het ronddraaien voor een bepaalde tijd in het buisje testvloeistof staan en haal het er na die tijd uit terwijl je er in kwijt. Druppel vervolgens een aantal druppels op het daarvoor bestemde gedeelte van de testcassette. Wacht tot de vloeistof zich over de strip in de cassette verspreid en lees, na een bepaald aantal minuten, aan de hand van streepjes die al dan niet verschijnen of je de test goed hebt uitgevoerd en of je besmet bent met het virus.

Hoe diep moet het wattenstaafje je neus in bij een corona zelftest?

Dit is niet precies aan te geven, omdat dit verschilt per merk/test. Zo zijn er corona zelftesten waarbij het echt nodig is om wat dieper in je neus materiaal te verzamelen om een betrouwbare uitslag te genereren. Er zijn echter ook merken die hun coronatest zo hebben ontwikkeld dat het wattenstaafje ‘slechts’ een centimeter of twee diep de neus in moeten om de test goed uit te kunnen voeren. Lees altijd de gebruiksaanwijzing die met elke corona zelftest wordt meegeleverd, om er zeker van te zijn hoe diep het wattenstaafje de neus in moet.

Wat te doen als de uitslag van mijn coronatest ongeldig is?

De belangrijkste oorzaak van een ongeldige corona zelftest is dat deze niet goed is uitgevoerd. De vraag is dan ook of je je wel aan de gebruiksaanwijzing hebt gehouden die wordt meegeleverd. Of misschien gebruikte je dit keer een ander merk test en ging je ervan uit dat de werkwijze hetzelfde was als bij het merk dat je eerder hebt gebruikt. Doe de test gewoon opnieuw en volg hierbij de handleiding.

Waarom is soms toch verstandig om zelf een coronatest te doen, terwijl je geen klachten hebt?

Het kan goed zijn dat je bij mensen in de buurt bent geweest waar nu van blijkt dat ze corona hebben. Dat wil zeker niet zeggen dat jij nu ook meteen het virus te pakken hebt. Maar weet dat dit wel goed mogelijk is, ook als je misschien nog helemaal geen klachten of symptomen van corona hebt. Om het risico uit te sluiten dat je andere mensen besmet, is het verstandig om een corona zelftest te doen. Hoe eerder je weet of je wel of niet besmet bent, hoe beter dit natuurlijk is. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor anderen. Bijvoorbeeld voor je ouders die vanwege leeftijd kwetsbaar zijn of voor vrienden, bekenden en familie die een kwetsbare gezondheid hebben.

Wordt de uitslag van een corona zelftest algemeen geaccepteerd als bewijs?

Nee, dat is niet het geval. Als je verplicht bent om bewijs aan te leveren dat je niet besmet bent met het coronavirus, dan kom je niet weg met een corona thuistest. Met andere woorden, de uitslag van dit soort coronatesten wordt niet gezien als sluitend bewijs voor het niet bij je dragen van het covid virus. Voor een algemeen geaccepteerd bewijs ben je aangewezen op de GGD, die hiervoor een PCR test bij je afneemt. Een bewijs als dit kun je bijvoorbeeld nodig hebben als je met het vliegtuig reist of om een bepaald land binnen te komen.

Hoe bewaar ik corona zelftesten het best?

Om ervoor te zorgen dat je de uitslag van een zelfuitgevoerde coronatest kunt vertrouwen, is het belangrijk dat je de testen op de juiste manier bewaart. De ideale plek om deze testen te bewaren is een plek waar geen direct zonlicht binnendringt, waar het droog is en waar de temperatuur tussen de twee en dertig graden ligt.

Hoe weet ik of een corona thuistest er eentje is die is goedgekeurd?

Het is heel eenvoudig om erachter te komen of de coronatest die je hebt gekocht ook daadwerkelijk geschikt is om te gebruiken. Je hoeft hier slechts twee dingen voor te checken. De ene is dat je controleert of er een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing standaard door de fabrikant is meegeleverd. Een kopie-achtig iets is dus niet hetzelfde als een originele door de fabrikant aangeleverde handleiding. Het tweede waar je op moet letten, is dat op de verpakking het CE-logo aanwezig moet zijn. Achter deze CE-markering moeten vier cijfers staan. De aanwezigheid van de combi CE en hetgetal van vier cijfers betekent dat de betreffende tekst is goedgekeurd door erkende keuringsinstanties. Wel zo prettig en bovendien belangrijk voor zowel je eigen veiligheid als die van anderen.

Zijn er bijwerkingen te verwachten als je een corona zelftest doet?

Nee, er zijn geen bijwerkingen aan corona zelftesten verbonden. Natuurlijk houd je je aan de meegeleverde handleiding en ga je voorzichtig en nauwkeurig te werk. Het enige, maar dat kun je niet echt een bijwerking noemen, is dat je neus ietwat gevoelig is door het inbrengen van het wattenstaafje. Wanneer je dit echter voorzichtig en volgens voorschrift doet, dan is de kans dat dit je overkomt uiterst klein.

Wat is een populair merk coronatest?

Eén van de meest gekochte en daarmee populairste corona zelftesten is de Flowflex zelftest. De Flowflex zelftest is erg gemakkelijk in het gebruik en heeft een zeer duidelijke gebruiksaanwijzing. Je koop de Flowflex zelftest als individuele test, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een doosje van meerdere stuks. Dit laatste is vaak iets voordeliger en bovendien is het altijd goed om een aantal van deze testen in huis te hebben. Je weet tenslotte nooit wanneer je ze nodig hebt en daarom kun je ze maar beter in huis hebben.

Hoe vaak kun je een corona zelftest gebruiken?

Elke coronatest die je zelf uitvoert kun je maximaal één keer gebruiken. Na gebruik gooi je ze dan ook weg. De testvloeistof bewaren om later te gebruiken voor een test met een wattenstaafje dat je op de badkamer hebt liggen, is zeer onverstandig, omdat de uitslag op voorhand al niet betrouwbaar is. Gebruik elke keer dat je jezelf test een nieuwe zelftest.

Zijn corona zelftesten ook geschikt om kinderen mee te testen?

Ja, deze coronatesten zijn ook geschikt om kinderen te testen op corona. Wel is het belangrijk dat een volwassene deze test bij hen uitvoert, wat door vrijwel elke fabrikant aangeraden wordt.

Hoelang zijn corona zelftesten houdbaar?

Hoelang een corona zelftest houdbaar is, is afhankelijk van het merk dat je gebruikt. De onderlinge verschillen tussen merken zijn groot en variëren van zes maanden tot anderhalf jaar. Je vindt de houdbaarheidsdatum van de test op de verpakking. Wil je jezelf testen en is de houdbaarheidsdatum van je coronatest verstreken? Neem dan geen risico, gooi ze weg en test jezelf met eentje waarvan de datum niet is verlopen. Je wilt toch immers niet twijfelen aan de uitslag van de test?

Waar gooi je een gebruikte coronatest weg?

Er is maar één plek waar je een gebruikte coronatest weggooit en dat is bij het gewone restafval. Het doosje, dat vrijwel altijd van karton is gemaakt, kun je natuurlijk gewoon bij het oude papier weggooien.

Waarom moet je het resultaat binnen een bepaalde tijd aflezen?

Voor een betrouwbare uitslag van je corona zelftest dien je het resultaat binnen een bepaalde tijd van de testcassette af te lezen. In de handleiding van elke test staat duidelijk aangegeven wat de tijdsmarge is waarin je de uitslag moet aflezen. Wanneer je de uitslag te vroeg of te laat afleest, is de kans aanwezig dat de uitslag niet klopt. Dat kan best grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld als je denkt een negatieve coronatest te hebben, terwijl je in werkelijkheid een positieve coronatest had/hebt.

Waarom coronatest kopen via Deal.nl?

Een corona zelftest kopen, begint altijd op Deal.nl, omdat wij precies weten waar deze coronatesten het goedkoopst zijn. En zeg nu zelf, aan dit soort testen wil je toch echt niet meer kwijt zijn dan strikt noodzakelijk is. Wij vergelijken de prijzen van de bekendste merken en rekenen om je een eerlijk vergelijk te bieden de prijs altijd terug tot die van één enkele corona zelftest. Ga je een corona zelftest bestellen? Check dan dus voortaan eerst even ons prijsoverzicht.

Lees hier onze disclaimer

We hebben je op deze pagina veel informatie gegeven over corona zelftesten. We hebben er alles aan gedaan om hierbij zo volledig mogelijk te zijn. Wij zijn en blijven echter een prijsvergelijkingsplatform en zijn dan ook geen expert op het gebied van corona, coronatesten of de uitslagen van deze corona zelftesten. Voor meer informatie over corona of over wat je moet doen bij een positieve of negatieve uitslag van je corona zelftest verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid.