Deal.nl

Commode

Commode

Een babykamer zonder commode is geen babykamer. Waarom? Omdat je gewoon niet zonder dit handige en praktische meubel kunt op deze kamer. Een commode gebruik je meerdere keren per dag om bijvoorbeeld je kleinte aan te kleden, te wassen en te verschonen. Wij hebben de beste commode aanbiedingen overzichtelijk voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Cabino en Kidsmill.

mamaloesstokkekoekakidsmillbopitaquaxbebeconfortcam-camkiddycabinolorellifinori

Voor het wassen, aankleden en verschonen van je kindje heb je gewoon een vaste plek nodig. Deze vaste plek is de commode op de babykamer. Dit praktische meubel heeft vaak veel opbergruimte en een groot ‘werkblad’. En dat alles maakt je leven een stuk makkelijker en overzichtelijker. Wij laten je zien waar de beste commode aanbiedingen van dit moment op je wachten, bijvoorbeeld die van Cam Cam.

Wat is een commode?

Een commode is een multifunctioneel meubel dat in elke babykamer thuishoort. Het is eigenlijk een lage kast, vaak met opberglades en/of deurtjes waarin je allerlei spulletjes bewaart die je nodig hebt voor de dagelijkse verzorging van je kindje. De bovenkant van deze ‘kast’ wordt ook wel de werkruimte genoemd. Dit is de plek waar je je kindje op een aankleedkussen legt om te wassen, te verschonen en natuurlijk aan te kleden. Maar ook is dit de plek waar je de nageltjes knipt en checkt of je kleintje geen koorts heeft. Kortom, je wilt echt niet zonder commode als je een baby’tje hebt.

Lekker veel bergruimte

Wat heel prettig is, dat is dat vrijwel elke commode lekker veel bergruimte heeft. En dat is wel zo praktisch. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse verzorging van je kindje voor het grijpen. Want als er iets is dat je nooit doet, dan is het weglopen om iets te pakken terwijl je kindje nog op de commode ligt. Vaak heeft dit meubel meerdere lades, kastjes of een combinatie ervan. Zo heb je genoeg plek voor schone kleertjes, luiers, hydrofiele doeken, een knuffeltje, Sudocrem, speentje, koortsthermometer en alles wat je nog meer kunt bedenken.

Er zijn ook commodes waarvan de opbergruimte niet afgesloten is door middel van een la of kastje dat je open moet doen. Deze meubels hebben planken onder het verschoonblad of werkruimte waar je alles op kwijt kunt. Om het meubel dan ‘georganiseerd’ te houden is het wel verstandig om spulletjes in mandjes of bakjes te leggen. Zo heeft alles een vaste plek en grijp je nooit mis.

Als je weinig ruimte hebt, dan is een commode niet altijd even praktisch. Maar wist je dat ze ook verkrijgbaar zijn als een inklapbare variant? Een inklapbare commode is eigenlijk een plank die je snel en gemakkelijk uitklapt op het moment dat je deze werkruimte nodig hebt. En ben je klaar? Dan klap je deze variant net zo makkelijk weer in, waardoor hij slechts zeer beperkt ruimte in de kamer inneemt.

De verschoontafel van een commode

Het gedeelte van de commode waarop je je kindje aan- en uitkleedt, wast en verschoont wordt ook wel de werkruimte van een commode genoemd. Anderen hebben het over de verschoontafel. Wat dit betreft heb je ook verschillende opties. Zo zijn er commodes die (gedeeltelijk) rondom een opstaande rand hebben. Handig want zo vallen spulletjes minder snel op de grond. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat het helpt voorkomen dat je kindje van het meubel valt.

Ook zijn er babymeubels die een ingebouwd was- en verschoonkussen hebben. Uiteraard past dit kussen als geen ander op het meubel en ben je af van het probleem dat een ‘los’ aankleedkussen op de werkruimte heen en weer schuift.

Leg je kindje altijd op een aankleedkussen op de commode. Behalve natuurlijk als het meubel een ingebouwd aankleed- of verschoonkussen heeft. Op een verschoonkussen ligt je kindje zacht en comfortabel en dankzij de opstaande randen valt je kleintje hier ook niet zo snel van af.

Kies de stijl die bij je past

Een commode is een volwaardig meubelstuk en net zoals elk ander meubelstuk wil je natuurlijk dat die bij jouw stijl en bij het interieur van de babykamer past. Keuze genoeg, dus maak je geen zorgen dat er niet één te vinden is die past op de kamer van jouw kleine prins of prinses.

Een moderne commode heeft vaak strakke lijnen en heeft veelal een minimalistische uitstraling. Deze past goed bij je als je iemand bent die van een nette en opgeruimde look houdt, zonder te veel poespas. Vaak zijn deze meubels wit of grijs van kleur, met in een aantal geval een hoogglans afwerking.

Houd je meer van een traditionele uitstraling? Dan is een klassieke commode meer iets voor je. Deze baby meubels hebben vaak sierlijke details en fraaie handgrepen. Ze zijn meestal gemaakt van hout en hebben een warme, natuurlijke look & feel. Populair in deze categorie zijn de commodes met een houttint van eiken of walnoot, maar ook wit of crème blijven onverminderd populair.

Voor een nostalgische uitstraling kies je voor een vintage commode. Deze stijl lijkt een klein beetje op de klassieke meubels, maar hebben meer charme. Vintage commodes hebben vaak een oude, verweerde afwerking qua looks en hebben aparte details die je niet in moderne uitvoeringen vindt. Ze hebben allerlei kleuren, van pastel tot heldere kleuren.

Scandinavische commodes zijn ook erg geliefd. Typisch voor deze stijl is de eenvoud, functionaliteit en de lichte uitstraling. Scandinavische commodes zijn meestal wit of lichtgrijs en gemaakt van lichte houtsoorten als bijvoorbeeld beuken of berken. Ze hebben een strak en eenvoudig ontwerp met nauwelijks of geen decoratie. Hierdoor staan ze erg goed op een rustige, ingetogen babykamer.

FAQ

Waarom kiezen voor een commode als je een baby hebt?

Omdat het een praktische en georganiseerde plek is om luiers, kleertjes en andere babybenodigdheden op te bergen. Zo heb je die altijd bij de hand. Bovendien heb je hiermee een comfortabele en veilige plek om je baby te verschonen, te wassen en aan- en uit te kleden.

Is een commode ook handig als je kindje ouder is?

Ja, een commode blijft handig als je kindje ouder is, omdat je dit meubel dan kunt gebruiken als opbergruimte voor kleding, speelgoed en andere spullen. Hierdoor blijft de kamer netjes en georganiseerd.

Welke afmetingen moet een commode voor een babykamer hebben?

De afmetingen van een commode voor een babykamer liggen meestal tussen de 85-110 cm wat betreft de breedte, tussen 45-55 cm wat betreft de diepte en de hoogte ligt rond de 90 cm.