Koffiepads

Koffiepads

Kun je jezelf wel een pets geven, omdat je te veel betaalt voor je koffiepads? Niet doen, want dankzij Deal.nl overkomt je dit nooit weer en geniet je voortaan van een lekker kopje koffie waar je niet meer voor hebt betaald dan nodig is. Bekijk onze prijsvergelijking en kom er snel en eenvoudig achter waar de beste koffiepads aanbieding op je wacht. Bijvoorbeeld Senseo aanbiedingen en die van Hema koffiepads. Zo smaakt dat bakkie koffie nog nét even iets lekkerder!

Categorie
koffiebonen
Koffiebonen
koffiecups
Koffiecups
Koffiepads
filterkoffie
Filterkoffie
Merk
hema
senseo
jumbo
douwe-egberts
perla
lavazza
plus
jacobs
kanis-gunnink
melitta
segafredo
caffe-gondoliere
dallmayr
Koffie soort

Wellicht interessant voor jou...

Waar komt koffie vandaan?

Waar komt koffie vandaan?

18 september 2023

arrow-right

Dit zijn koffiepads!

Koffiepads zijn een gemakkelijke en snelle manier om een heerlijke kop koffie te maken. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal smaken en merken, zodat er voor ieder wat wils is. Koffiepads zijn gemaakt van gemalen koffiebonen die zijn verpakt in een filterpad. Ze zijn speciaal ontworpen om te worden gebruikt met een koffiepadmachine, een apparaat dat water door het filterpad laat stromen om zo een kop koffie te maken. Er zijn verschillende soorten pads verkrijgbaar, afhankelijk van het merk en de smaak. Wat smaakintensiteit betreft zijn er pads die je voorzien van een kop koffie van milde smaak en pads waarmee je juist een krachtige kop koffie zet.

Je hebt bovendien keuze uit verschillende smaken waaronder mokka, vanille en karamel. Er zijn ook biologische pads te koop, gemaakt van biologisch geteelde koffiebonen die zonder chemische bestrijdingsmiddelen zijn verbouwd, bijvoorbeeld de biologische pads van Perla, het huismerk van Albert Heyn. Eén van de voordelen van koffiepads is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Je hoeft alleen een pad in de koffiepadmachine te plaatsen, op het knopje te drukken en te wachten tot de koffie klaar is.

Wist je dit al over koffie?

Wist je dat we in het weekend nét iets minder vaak een kopje koffie drinken dan op een doordeweekse dag? Ander leuk weetje is dat mannen gemiddeld een half kopje koffie per week meer drinken dan vrouwen. Als je mensen vraagt waarom ze koffie drinken, is het meest gegeven antwoord dat ze het gewoon lekker vinden. Het op een na meest gegeven antwoord is dat we uit gewoonte koffie drinken. Dit maakt wel duidelijk dat we echte koffieleuten zijn. In Europa is München de stad bij uitstek om naar toe te gaan als je echt grote fan bent van koffie. Deze stad staat bekend om zijn koffiecultuur en telt talloze koffiehuizen en koffiebars.

Koffie is misschien wel gezonder dan je denkt. Er zijn verschillende studies die laten zien dat koffie drinken in sommige gevallen helpt bij het verminderen van het risico op bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2 en Parkinson. Weet hierbij wel dat koffie geen geneesmiddel is. En wist je dat koffie het op een na meest geconsumeerde drankje ter wereld is, na water? Tot slot, koffie is een populair bestanddeel in veel dessertrecepten, zoals tiramisu en koffie-ijs.

Hoe kun je koffiepads het beste bewaren?

Vraag uitklappen

Koffie gaat van nature redelijk snel in smaak achteruit. Het is dan ook belangrijk dat je je koffiepads op de juiste manier bewaart als je de verpakking eenmaal hebt geopend. Als je de pads in de originele verpakking bewaart, sluit dan de zak zo goed mogelijk af. Beter is het om de koffie pads te bewaren in een speciaal hiervoor gemaakt bewaarbus. In het deksel van zo’n bewaarbus tref je vaak een rubberen ring aan die de bus goed afsluit. Nog beter is het om de pads te bewaren in een bewaarbox die je vacuüm kunt trekken. Zo komt er geen lucht bij de koffie en blijft deze langer goed en op smaak.

Hoelang zijn koffiepads houdbaar?

Vraag uitklappen

Op elke verpakking koffiepads staat precies aangegeven tot welke datum je de koffiepads kunt gebruiken. Dit wil zeker niet zeggen dat je pads waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken niet meer kunt gebruiken. Tot enkele maanden na deze datum kun je de pads nog prima gebruiken. Laat je de pads nog langer liggen, dan gaat de smaak van de koffie toch echt wel achteruit.

Waar gooi ik mijn koffiepads weg?

Vraag uitklappen

Op de verpakking van de koffiepads lees je onder welke soort afval je gebruikte pads vallen. Lang is het voorschrift geweest dat je koffiepads in de container voor restafval gooit. Dit omdat er in het omhulsel van de pad plastic is verwerkt. De koffie- en theebranche heeft echter afgesproken om dit omhulsel in de toekomst van composteerbaar materiaal te maken. Hiertoe is een zogenaamde Green Deal gesloten. Nog niet elke fabrikant is zover dat de koffiepads bij het gft-afval weggegooid kunnen worden. Vandaar dus vooralsnog even de verpakking checken in welke container ze thuishoren.

Zijn er behalve koffiepads nog andere pads die ik kan gebruiken in mijn koffiepadmachine?

Vraag uitklappen

Naast koffiepads kun je je koffiemachine ook gebruiken voor het zetten van andere warme dranken. Zo zijn er ‘chocolademelkpads’ verkrijgbaar voor je senseo apparaat of koffiepadmachine, bijvoorbeeld van het bekende merk Milka. Verder zijn er theepads verkrijgbaar in verschillende smaken. Afhankelijk van je machine kan het zijn dat je voor het zetten van thee en/of chocolademelk een aparte padhouder nodig hebt. Deze aparte padhouders zijn online te bestellen in het geval de standaard padhouder van je machine niet voor dit soort pads geschikt blijkt te zijn.