Nespresso koffiecups

Nespresso koffiecups

Zijn Nespresso koffiecups niet jouw ‘cup of tea’, maar wel helemaal jouw ‘cup of coffee’? Dan zit je goed bij Deal.nl. Ook wij weten een kopje Nespresso te waarderen, maar niet als we hier te veel voor betaald hebben. Dat doen we dan ook niet en dat zou jij ook niet moeten doen. Check dus als je Nespresso cups gaat bestellen eerst even onze prijsvergelijking om er snel en eenvoudig achter te komen waar je de beste Nespresso cups aanbieding van dit moment vindt.

Categorie
koffiebonen
Koffiebonen
Koffiecups
koffiepads
Koffiepads
filterkoffie
Filterkoffie
Type
iperespresso-koffiecups
Iperespresso koffiecups
a-modo-mio-koffiecups
A Modo Mio Koffiecups
nespresso-vertuo-koffiecups
Nespresso Vertuo Koffiecups
tassimo-koffiecups
Tassimo koffiecups
dolce-gusto-koffiecups
Dolce Gusto koffiecups
Nespresso koffiecups
Merk
australian
blokker
caffe-gondoliere
cafe-royal
douwe-egberts
hema
illy
jumbo
lor
lavazza
nescafe
nespresso
occaffe
plus
segafredo
starbucks
Koffie soort

Wellicht interessant voor jou...

Is koffie gezond?

Is koffie gezond?

12 oktober 2023

arrow-right
Waar komt koffie vandaan?

Waar komt koffie vandaan?

18 september 2023

arrow-right

Intens genieten van Nespresso cups

Nespresso koffiecups zijn erg geliefd bij koffiedrinkers. Wist je dat er wereldwijd per minuut meer dan 10.000 kopjes koffie worden gedronken die gezet zijn met deze koffiecups? Wat ooit begon met slechts een paar verschillende koffiecups, is inmiddels uitgegroeid tot een enorm assortiment. Nespresso koffiecups zijn er tegenwoordig dan ook in veel smaken. Zo zijn er cups om een sterke espresso mee te zetten. Is espresso niet sterk genoeg voor je? Kies dan voor ristretto koffiecups. Kies voor lungo cups voor een kopje koffie van normale grootte en voor decafé cups als je graag koffie zonder cafeïne drinkt. Liever koffie met een smaakje? De koffiecups met bijvoorbeeld vanille- of caramelsmaak staan al op je te wachten. Met al deze smaken is het leuk om af te wisselen en nieuwe smaken koffie te ontdekken. Nespresso cups brengen de bijzondere en smaakvolle wereld van koffie bij je thuis.

Meer over Nespresso koffiecapsules

Natuurlijk voorzien deze cups in een stukje gemak. Je koffie smaakt altijd hetzelfde, omdat je geen koffie of water meer hoeft af te meten én in elke capsule zit altijd precies dezelfde afgemeten hoeveelheid koffie. Dit laatste heeft uiteraard betrekking op dezelfde Nespresso cups, want er kan wel per soort of merk verschil zitten in de hoeveelheid koffie in de cup. De koffie is zuurstofvrij verpakt in de koffiecup. Hierdoor is de koffie lang houdbaar én blijft de smaak optimaal behouden. Laat Deal.nl je een mooie aanbieding zien van je favoriete Nespresso koffiecups, dan kun je er dus gerust wat meer van kopen. Koffie zetten is een makkie, waarbij je Nespresso machine het water onder grote druk door de Nespresso koffiecup perst. Zo komt alle aroma en smaak terecht in het kopje dat je onder de koffie-uitloop hebt staan. En dat proef je! Loopt het water je al in de mond?

Hoeveel koffie zit er in Nespresso koffiecups?

Vraag uitklappen

In één Nespresso koffiecup zit ongeveer 5 gram koffie. Dit lijkt weinig als je weet dat er voor een gemiddeld kopje koffie 7 gram gemalen koffie wordt gebruikt. Hierbij wordt uitgegaan van een kopje koffie van 200 ml. Een kopje koffie dat gezet is van een Nespresso koffiecupje is over het algemeen minder groot dan deze 200 ml. De hoeveelheid koffie in het cupje is afgestemd op de hoeveelheid water die je koffiemachine per kopje doorlaat. Hierdoor smaakt een kopje ‘Nespresso’ altijd goed.

In welke container gooi je je Nespresso cups weg?

Vraag uitklappen

Nespresso koffiecups zijn gemaakt van aluminium of van plastic. Dit hangt af van het merk koffiecups dat je gebruikt. Op de verpakking van de cups staat altijd aangegeven bij welke soort afval de gebruikte cups thuishoren. In verreweg de meeste gevallen is dit bij het gewone restafval. Beter is het om de cups te laten recyclen, maar helaas biedt nog lang niet elk merk deze optie. Je kunt ook kiezen voor koffiecapsules die gemaakt zijn biologisch afbreekbaar materiaal. Deze mag je meestal wel weggooien bij het gft-afval, maar ook voor deze caps geldt dat de info die je hierover op de verpakking vindt, leidend is. Nespresso biedt op dit moment al wel een thuiscomposteerbare capsule maar deze wordt nog niet op alle reguliere producten toegepast.

Daarnaast zijn er ook hervulbare cups verkrijgbaar, zoals deze van de Hema. Zie onderstaande video voor meer informatie.

Hoe lang blijven Nespresso koffiecups goed?

Vraag uitklappen

De koffie in Nespresso koffiecups is zo verpakt dat er geen lucht bij kan komen. Hierdoor kun je de cups lang bewaren, vaak wel tot een jaar lang. Natuurlijk staat dit ook op de verpakking aangegeven. Zelfs als de datum verstreken is, kun je de koffiecups nog vaak gewoon gebruiken. Mits je de cups op een droge, koele en liefst donkere plaatst hebt bewaard. Het kan wel zijn dat de smaak en aroma’s in de loop van de tijd achteruit zijn gegaan, waardoor de koffie minder lekker smaakt.

Kun je een tweede kopje koffie zetten van een Nespresso koffiecup?

Vraag uitklappen

Nee, doe dat vooral niet, want dan krijg je toch wel een klap in je gezicht. De hoeveelheid koffie in Nespresso cups is afgestemd om er één kopje koffie mee te zetten. Wanneer je de cup gebruikt voor een tweede kop koffie, dan proef je nauwelijks nog koffie. Je drinkt als het ware water met een kleurtje dat ook nog eens niet lekker smaakt. Als echte liefhebber van koffie wil je dit echt niet proeven, dus gebruik voor elk kopje koffie een nieuwe capsule.