Deal.nl

Fixing spray

Fixing spray

Je hebt heel wat tijd en moeite in je make-up gestoken. Het is dan wel zo prettig als je die fraaie look lang kunt behouden. Dat kan heel eenvoudig met behulp van fixing spray. Fixing spray is als het ware de haarlak voor je make-up. Wij hebben de beste fixing spray aanbiedingen voor je verzameld, bijvoorbeeld die van MAC fixing spray en ELF fixing spray.

etosestee-lauderclarinslancomenyx-professional

Heb je een belangrijke dag voor de boeg, waarbij je er op je allerbest uit moet zien? Of ga je een avondje flink stappen? Dan wil je natuurlijk dat je make-up precies zo blijft zitten zoals je het hebt aangebracht. Onmogelijk? Nee hoor, gebruik gewoon een beetje fixing spray als je helemaal klaar bent met opmaken.

Wat is fixing spray?

Fixing spray is een spray die je over je make-up heen spuit om ervoor te zorgen dat alles op zijn plek blijft zitten. Je hebt vast veel tijd besteed aan het aanbrengen van je foundation, oogschaduw, blush en alles wat je verder nodig hebt voor jouw look. Dan wil je natuurlijk dat het de hele dag mooi blijft. Toch? Fixing spray maakt het mogelijk.

Fixing spray wordt nogal eens door elkaar gehaald met setting spray. Begrijpelijk, maar ondanks dat deze producten veel raakvlakken met elkaar hebben, zijn ze niet hetzelfde. Setting spray helpt vooral om je make-up te 'zetten', zodat het mooi mengt en niet cakey wordt. Fixing spray gaat een stap verder en zorgt ervoor dat je make-up bestand is tegen hitte, vochtigheid en de lange uren van de dag. Het zet je make-up als het ware vast, een beetje op de manier zoals haarlak dit doet voor je haar. Het is de finishing touch die ervoor zorgt dat al je harde werk lang behouden blijft.

Voordelen van fixing spray

Het grootste voordeel van deze spray is dat het ervoor zorgt dat je make-up veel langer blijft zitten. Met een paar keer sprayen blijft alles netjes op zijn plek, alsof je het net hebt aangebracht. Dit is handig als je een lange dag voor de boeg hebt of naar een speciaal event gaat, bijvoorbeeld een festival of een leuke party.

Fixing spray maakt je make-up weerbestendig. Of het nu een warme zomerse dag is of dat je wordt verrast door een regenbui, de spray helpt je make-up te beschermen tegen hitte en vocht. Wel zo prettig met een klimaat als dat van ons.

Een ander voordeel is dat fixing spray je een frisse look geeft, zelfs uren nadat je je make-up hebt aangebracht. Het voorkomt dat je make-up er dof of cakey uitziet naarmate de dag vordert. Je kunt het ook gebruiken als opfrisser gedurende de dag om je make-up een kleine boost te geven.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten fixing sprays, wat best een beetje verwarrend kan zijn. Want hoe weet je nu welke je moet kiezen? Daarom vertellen we je hier graag iets meer over.

Je hebt fixing sprays met een matte finish en er zijn sprays met een dewy (glanzende) finish. Als je een vette huid hebt of gewoon niet van een glanzende look houdt, dan is een matte spray voor jou een goede keuze. Het helpt om glans te verminderen en je make-up mat te houden. Maar heb je een droge huid of ben je juist wel gek op die glowy look? Dan kun je beter voor een dewy fixing spray kiezen. Het geeft je huid een mooie, gezonde glans, zonder er vettig uit te zien.

Sommige fixing sprays bevatten SPF. Dit betekent dat ze niet alleen je make-up op zijn plaats houden, maar ook je huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Als je veel tijd buiten doorbrengt, is dit zeker iets om over na te denken.

Kijk je naar de ingrediënten, dan zie je dat fixing sprays behoorlijk kunnen verschillen. Sommige zijn bijvoorbeeld alcoholvrij. Dit is dan een goede keuze voor mensen met een gevoelige huid, want alcohol kan de huid uitdrogen. Andere sprays bevatten hydraterende ingrediënten als bijvoorbeeld aloë vera of hyaluronzuur. Handig als je een droge huid hebt en wel een beetje extra hydratatie kunt gebruiken.

Er zijn ook fixing sprays voor specifieke behoeften. Als je bijvoorbeeld last hebt van een huid die snel glanst, kun je kiezen voor een olie-vrije fixing spray die helpt om overtollige olie onder controle te houden. Er zijn zelfs anti-aging sprays die ingrediënten bevatten die helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Fixing spray aanbrengen doe je zo

Begin met het aanbrengen van je make-up zoals je dat altijd doet. Breng je foundation, concealer, poeder, oogschaduw, mascara en alles wat je verder gebruikt, aan zoals gewoonlijk. Als je make-up helemaal klaar is, is het tijd om je fixing spray erbij te pakken. Schud de fles goed zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn en de spray optimaal werkt.

Houd de fles op ongeveer een armlengte afstand van je gezicht. Doe je ogen en mond dicht en spray de fixing spray gelijkmatig over je hele gezicht. Doe dit in een X- en T-beweging, zodat je zeker weet dat je alle delen van je gezicht raakt. Laat de fixing spray even drogen. Dit duurt meestal maar een paar seconden. Raak je gezicht niet aan terwijl het droogt, zodat je make-up niet ‘verschuift’.

Vermijd fouten als te dichtbij sprayen, te veel sprayen of niet lang genoeg wachten totdat de spray droog is. Als je te dichtbij sprayt, kan je make-up nat worden en verschuiven. Te veel sprayen kan ervoor zorgen dat je huid plakkerig aanvoelt. En als je niet wacht totdat de spray droog is, is al je moeite wellicht voor niets geweest.

FAQ

Wat is het verschil tussen fixing spray en setting spray?

Setting spray zorgt voor een mooiere afwerking direct na het aanbrengen van je make-up, terwijl fixing spray er vooral voor zorgt dat je make-up lang(er) blijft zitten.

Kun je fixingspray en setting spray tegelijkertijd gebruiken?

Door beide sprays te gebruiken, zorg je ervoor dat je make-up er perfect uitziet en de hele dag blijft zitten. Eerst breng je de setting spray aan om je make-up te 'zetten' en ervoor te zorgen dat alles mooi blendt en niet cakey wordt. Daarna gebruik je fixing spray om de houdbaarheid van je make-up te verlengen.

Kun je fixing spray gebruiken over poeder en vloeibare make-up?

Ja, je kunt deze spray gebruiken over zowel poeder als vloeibare make-up. Het helpt om alles op zijn plek te houden en zorgt voor een langdurige, frisse look.