Deal.nl
Vijf heerlijke koffies om zelf thuis te maken
Albert Jan In Eten & drinken op 11 jan 2024
Link gekopieerd

Elk moment van de dag is een goed moment voor een lekkere kop koffie. Maar wil je wel eens iets anders dan die espresso of cappuccino die je altijd drinkt? Lees dan zeker verder, want we laten je met veel plezier kennismaken met een aantal verrassende koffies die je snel en gemakkelijk in je eigen keuken klaarmaakt. Verandering van spijs doet tenslotte niet alleen eten, maar ook drinken. Verras jezelf eens met koffie zoals je die nog nooit hebt geproefd. Of je vrienden, want koffiedrinken doe je samen.

Oer-Hollandse stroopwafelkoffie

Dit heb je nodig voor één kop stroopwafelkoffie:

  • Karamelsaus
  • Stroopwafel
  • Kop lungo koffie

Hollandser dan koffie met een stroopwafel wordt het niet. Of toch wel, want deze stroopwafelkoffie laat je genieten van het beste van koek en koffie. Doe drie theelepels karamelsaus in een groot kopje of in een koffiemok. Zet de mok onder je Nespresso-machine en zet een kop lungo koffie. Leg vervolgens de stroopwafel op de mok, waarbij je ervoor zorgt dat de stroopwafel de mok volledig afdekt. Laat een paar minuutjes staan en geniet van een door de koffie zacht geworden stroopwafel en natuurlijk van de koffie zelf met de overheerlijke smaak van karamel.

Koffietip: Lavazza Lungo koffiecups

Koffiesmoothie: Banaan en kaneel

Dit heb je nodig voor één glas koffiesmoothie:

  • 50 ml espresso
  • 40 ml volle yoghurt
  • 1 banaan
  • 130 ml amandelmelk
  • Vleugje kaneel
  • Blender

Ben je uitgekeken op die standaard mango-banaansmoothie? Verwen jezelf dan eens met deze verrassende koffiesmoothie met banaan en kaneel. Een prima start van de dag, maar ook gewoon lekker als tussendoortje. Zet de espressokoffie en laat deze afkoelen. Zet ondertussen de blender klaar en doe hier de banaan, yoghurt en amandelmelk in. ‘Blender’ dit tot een dik vloeibaar geheel en voeg hier als laatste de afgekoelde espresso aan toe. Mix nog even heel kort om de koffie goed door de smoothie te mengen en giet vervolgens in een glas. Garneer met een beetje kaneel en geniet!

Koffietip: Illy Forte Nespresso koffiecups

Bulletproof koffie

Dit heb je nodig voor één mok Bulletproof koffie:

  • 150 ml espresso
  • Klontje roomboter of ghee (10 gram)
  • 2 theeleepels kokosolie (10 ml)
  • Blender

Bulletproof koffie is koffie die wel even bij je binnenkomt. Durf jij het aan om deze super romige koffie te maken? Sta versteld van de unieke smaak van deze koffie, die je ook nog eens een flinke energieboost geeft. Doe de hete espresso samen met de boter en de kokosolie in de blender om de ingrediënten optimaal met elkaar te mengen. Giet de koffie vervolgens in een mok en ga er maar eens goed voor zitten.

Koffietip: Segafredo Casa Espresso koffiebonen

Koffiecocktail: Gin-tonic met espresso

Dit heb je nodig voor vier koffiecocktails:

  • 12 blokjes
  • 120 ml gin
  • 600 ml tonic
  • 120 ml espresso

Verras je vrienden eens met een andere gin-tonic, namelijk een gin-tonic espresso. Grote kans dat ze deze niet kennen en succes gegarandeerd. Zet espressokoffie en laat deze afkoelen. Zet vier glazen klaar en doe in elk glas drie ijsblokjes. Verdeel de gin, tonic en afgekoelde espresso over de glazen en roer alles kort door elkaar. Garneren met een schijfje sinaasappel geeft deze koffiecocktail een feestelijk tintje.

Koffietip: Starbucks Espresso Dark Roast koffiebonen

Vanille-ijskoffie

Dit heb je nodig voor 1 mok ijskoffie:

  • 100 ml volle melk
  • 1 banaan
  • 1 bolletje vanille-ijs
  • 4 ijsblokjes
  • 150 ml lungo koffie(afgekoeld)
  • Blender

Voor de garnering:

  • Slagroom
  • Chocolade- of karamelsaus
  • Kleine blokjes karamel

Natuurlijk mag een overheerlijke ijskoffie niet ontbreken in deze top vijf van heerlijke koffies die je in een handomdraai maakt. Zet de lungo koffie en laat deze afkoelen. Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles op de hoogste snelheid door elkaar. Klaar? Giet de ijskoffie dan in een groot glas, garneer met een flinke dot slagroom en schenk hier karamelsaus overheen. Top af met karamelblokje en smullen maar!

Koffietip: Douwe Egberts Mildcafé filterkoffie