Senseo pads

Senseo pads

Met weinig moeite een heerlijk bakje koffie zetten? Dat doe je natuurlijk met Senseo koffiepads. Teveel betalen voor deze pads, daar kunnen wij met de pet niet bij. Daarom laat Deal.nl je precies zien waar je Senseo koffiepads het voordeligst koopt. Besparen op koffiepads is nog nooit zo makkelijk geweest. Daar neem je de koffiepad toch voor af?

Categorie
koffiebonen
Koffiebonen
koffiecups
Koffiecups
Koffiepads
filterkoffie
Filterkoffie
Merk
hema
jumbo
douwe-egberts
perla
lavazza
plus
jacobs
kanis-gunnink
melitta
segafredo
caffe-gondoliere
dallmayr
Model
senseo-gold
Senseo Gold
senseo-classic
Senseo Classic
senseo-espresso
Senseo Espresso
senseo-extra-strong
Senseo Extra Strong
senseo-strong
Senseo Strong
senseo-gold-intense
Senseo Gold Intense
senseo-mild
Senseo Mild
senseo-decaf
Senseo Decaf
Koffie soort

Wellicht interessant voor jou...

Is koffie gezond?

Is koffie gezond?

12 oktober 2023

arrow-right
Waar komt koffie vandaan?

Waar komt koffie vandaan?

18 september 2023

arrow-right

Senseo koffiepads, wat een keuze!

Koffie behoort samen met thee tot de populairste warme dranken die we drinken. De één houdt van een sterk bakje koffie en de ander kiest liever voor een wat milder kopje. Over smaak valt niet te twisten en gelukkig hoeft dat ook niet. Senseo koffiepads zijn er namelijk in verschillende varianten en smaken. Kies voor ‘regular’ als je van een kopje koffie met een evenwichtige, ronde smaak houdt. Kies voor ‘intens’ als je een pittig kopje koffie wel kunt gebruiken of voor ‘mild’ om relaxed te genieten van je koffie. Liefhebber van koffie met een smaakje? Probeer dan de Senseo koffiepads caramel of latte macchiato eens. Zie je wel dat Senseo koffiepads voor elke koffieliefhebber een pad hebben?

Senseo, lekkere koffie sinds 2001

Senseo koffiepads zijn al jarenlang volledig ingeburgerd. Dagelijks gaan er heel wat van deze pads doorheen. Het begon allemaal in 2001 toen Philips en Douwe Egberts de handen ineen sloegen en met een revolutionair koffiezetapparaat voor de dag kwamen. Het Senseo koffiezetapparaat was geboren en is tegenwoordig uit veel keukens niet meer weg te denken. Koffiezetten met Senseo koffiepads is supersimpel. De pad is als het ware een ‘koffiefilter-kussentje’ dat gevuld is met filterkoffie. Leg deze in de daarvoor bestemde houder en vul het apparaat met water. Plaats een kopje onder de uitloop en zet het apparaat aan. Eventjes geduld en dan kan het grote genieten beginnen.

Hoeveel koffie zit er in Senseo koffiepads?

Vraag uitklappen

Senseo koffiepads bevatten ongeveer 7 tot 8 gram gemalen koffie. Dit is de gebruikelijke hoeveelheid koffie die je nodig hebt om een kopje koffie van gemiddelde sterkte te zetten. Drink je je liever een pittiger kopje koffie? Kies dan voor bijvoorbeeld ‘dark roast’ of ‘intens’ koffiepads. Voor liefhebbers van een minder sterk kopje koffie zijn er ‘mild’ Senseo koffiepads. De hoeveelheid koffie in de pads is in alle verschillende soorten pads vrijwel gelijk. Het zijn de gebruikte (gemalen) koffiebonen die uiteindelijk de smaak en sterkte van de koffie bepalen.

Is Senseo koffie gefilterde koffie?

Vraag uitklappen

Senseo koffiepads filteren de koffie voordat de koffie in het kopje terecht komt. Daarmee is Senseo koffie dan ook een vorm van filterkoffie. De werking van de ‘pad’, dat ‘kussentje’ betekent in het Engels, is hetzelfde als een papieren koffiefilter. Het water loopt over de koffie, door het filter om vervolgens via de koffie-uitloop in het wachtende koffiekopje te stromen. Senseo koffiepads passen in een cholesterol verantwoorde levensstijl, omdat de pads het stofje cafestol (slecht LDL-cholesterol) voor het grootste deel uit de koffie filteren.

Wie maakt Senseo koffiepads?

Vraag uitklappen

De originele Senseo koffiepads worden door Douwe Egberts gemaakt. Dit komt omdat Senseo door Philips en Douwe Egberts samen is ontwikkeld. In de beginjaren van Senseo waren het alleen deze pads die je voor de Senseo koffiemachines kon kopen. Douwe Egberts had namelijk het alleenrecht op de pads. In 2006 kwam hier een einde aan en het duurde niet lang voordat veel andere merken met Senseo koffiepads voor de dag kwamen. Deal.nl vergelijkt de prijzen van alle soorten en merken koffiepads.