Douwe Egberts koffiebonen

Douwe Egberts koffiebonen

Koffie gezet van Douwe Egberts koffiebonen is voor veel mensen de lekkerste koffie. Je koffie wordt nóg lekkerder, als je weet dat je er niet teveel voor hebt betaald. Uitzoeken waar Douwe Egberts koffiebonen het goedkoopst zijn? Laat dat maar aan Deal.nl over! Wij doppen dit koffieboontje graag voor je. Voor de beste deal check je snel het prijsvergelijk dat we voor je hebben gemaakt.

Categorie
Koffiebonen
koffiecups
Koffiecups
koffiepads
Koffiepads
filterkoffie
Filterkoffie
Merk
hema
lavazza
illy
jumbo
segafredo
starbucks
perla
australian
lor
plus
melitta
jacobs
dallmayr
cafe-royal
kanis-gunnink
caffe-gondoliere
occaffe
Model
douwe-egberts-aroma-rood
Douwe Egberts Aroma Rood
douwe-egberts-decafe
Douwe Egberts Decafé
douwe-egberts-excellent-gold
Douwe Egberts Excellent Gold
douwe-egberts-intens
Douwe Egberts Intens
douwe-egberts-verfijnd
Douwe Egberts Verfijnd
Koffie soort

Wellicht interessant voor jou...

Hoeveel gram koffiebonen per kopje?

Hoeveel gram koffiebonen per kopje?

2 november 2023

arrow-right
Is koffie gezond?

Is koffie gezond?

12 oktober 2023

arrow-right
Waar komt koffie vandaan?

Waar komt koffie vandaan?

18 september 2023

arrow-right

Zoveel smaken, zoveel Douwe Egberts koffiebonen

Hoewel we dit best vaak doen, valt er over smaak natuurlijk niet te twisten. Wat voor de één een heerlijk bakje koffie is, is voor de ander precies het tegenovergestelde. Gelukkig zijn er verschillende soorten Douwe Egberts koffiebonen verkrijgbaar, zodat elke koffieliefhebber aan zijn trekken komt. Douwe Egberts Aroma Rood koffiebonen houden het midden tussen een milde en een pittige kop koffie. Voor die pittige kop koffie die je meteen op scherp zet, kies je Douwe Egberts Intens koffiebonen. Liefhebber van espresso? Dan zijn de D.E. Espresso koffiebonen voor jou de juiste keus. Voor degenen die graag cafeïnevrije koffie drinken, zijn er de Décafé bonen.

Wat je nog meer moet weten van D.E. koffiebonen

Op elke verpakking Douwe Egberts koffiebonen staat aangegeven welke smaakintensiteit de koffie heeft. Deze smaakintensiteit wordt met een cijfer aangegeven op een schaal van 1 tot 9. Hoe hoger het cijfer, hoe intenser (krachtiger) de smaak van de koffie is. Alle soorten koffiebonen van dit oer-Hollandse merk worden verpakt onder beschermende atmosfeer. Dat betekent dat er geen zuurstof in de verpakking aanwezig is. De zuurstof is vervangen door een bepaald gasmengsel. Klint eng, maar is dit zeker niet. Het zorgt er juist voor dat de koffiebonen optimaal bewaard blijven en smaak en kwaliteit in de verpakking niet achteruit gaan.

Hoe kan ik DE koffiebonen na openen het best bewaren?

Vraag uitklappen

Wanneer je de verpakking van Douwe Egberts koffiebonen opent, komt er zuurstof en licht bij de bonen. Hierdoor worden smaak en kwaliteit beïnvloedt en daarom is het belangrijk om de koffiebonen op een koele en donkere plaats te bewaren. Een speciale koffiebus die je luchtdicht kunt afsluiten geniet de voorkeur, maar een goede weckpot gebruiken volstaat ook prima.

Wanneer gaat de smaak van DE koffiebonen achteruit?

Vraag uitklappen

Ongeveer drie tot vier weken na het openen van de verpakking blijft de smaak en kwaliteit van DE koffiebonen optimaal. Na deze periode nemen smaak en kwaliteit langzaam af, onder invloed van licht, zuurstof en warmte. Dit betekent dus niet dat de koffiebonen na drie tot vier weken niet meer te gebruiken zijn.

Hoeveel gram DE koffiebonen heb ik nodig voor één kop koffie?

Vraag uitklappen

Per kopje koffie gebruik je ongeveer 7 tot 9 gram Douwe Egberts koffiebonen. In aantal komt dit neer op ongeveer 70 à 80 koffiebonen per kopje. Wist je dat het niet de hoeveelheid koffie is die de smaak bepaald, maar juist de hoeveelheid water die je gebruikt? Experimenteer eens om erachter te komen wat voor jou de ideale mix is en creëer zo je eigen koffiestijl.